28 / 03 / 2024

İksa ruhsatı almak

İksa ruhsatı almak

Yapı kazılarında, yer altı suyu çıkmayan kuru zeminlerin, kendini tutamayıp kayma yapmasına karşı, kazı yüzlerini desteklemek amacıyla uygulanan sisteme iksa deniyor. Peki, iksa ruhsatı nedir? Nasıl alınır?

Artık konut alamayan arsa ve tiny house alıyor: İşte arsa yatırımında öne çıkan yerler! 

Depremler, enflasyon, doğal yaşam gibi nedenlerle vatandaşlar son zamanlarda yatırımlarını arsalara yöneltti. Arsalarında Tiny House yani tekerlekli evler kurmak isteyen vatandaşlar en çok Trakya bölgesi ile ilgileniyor. Sabit Tiny House'lar için de yapı ruhsatı almak gerekiyor.

Yapı ruhsatı ücreti 2022 ne kadar oldu?

Bu yıl yapı ruhsatı almak isteyenlerin ödeyecekleri ücretler belli oldu. Peki, yapı ruhsatı ücreti 2022 ne kadar? İşte açıklanan harçlar...

TOGO kulelerinde yıkım başlıyor mu?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, TOGO kulelerine ilişkin "Dert TOGO kulelerine ruhsat almak değil Mansur Yavaş'ı görevden almaktı" dedi. Yavaş, TOGO kulelerinin kısmen yıkılacağını söyledi.

Ön ödemeli konut almak isteyenlere 'yapı ruhsatı' uyarısı!

Etimesgut Belediyesi, yapı ruhsatı olmadan satışa çıkarılan ön ödemeli konut alımında vatandaşların mağdur olmaması için uyarılar yaptı.

Yapı ruhsatını alamadı, Bodrum Belediye Başkanı ve diğer yetkililerden şikayetçi oldu!

Peksimet Mahallesi Kadıkalesi mevkisinde dubleks mesken tapulu 350 metrekare bağımsız bölüme yapı ruhsatı almak isteyen iş insanı Serdar Kayhan, başvurusuna olumsuz cevap aldı. Aynı ada ve parsel üzerinde 3 ayrı yapı ruhsatı düzenlendiğini belirleyen Kayhan, şikayetçi oldu...

Edirne'de ruhsat almak isteyen müteahhitler, corona virüs tedbirine takıldı!

Yeni binalara 31 Mart 2020 tarihinden itibaren otopark zorunluluğu gelmesiyle bu tarihten önce işlemlerini tamamlayarak ruhsat almak isteyen müteahhitler, belediyelere akın etti. Müteahhitler corona virüs tedbirleri kapsamında tek tek içeri alındı.

İnşaat ruhsatı almak kolaylaşıyor!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın başkanlığını yaptığı yatırım ortamının iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürüttüğü çalışmalar sonucunda iki genelge yayınladı.

Öğrencilerin konaklama alanlarında yeni dönem başlıyor!

6 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre, öğrencilere konaklama adına hizmet verecek işletmelerin yanı sıra ev sahipleri de il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden ruhsat almak zorunda...

İnşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir?

İnşaat ruhsat almak için öncelikle, belediyeye gerekli belgeler ile müracaat edilmesi ve inşaat ruhsat harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

İnşaat ruhsatı almak için gerekenler!

Bir arsada inşaat çalışmalarına başlamak için inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı nereden ve nasıl alınır? İnşaat ruhsatı almak için gerekenler nelerdir? İşte yanıtı..

İnşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır?

İnşaat ruhsatı almak için belediye, valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ve gerekli belgeler ile müracaat ediliyor. Peki, inşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır?

İnşaat iskan ruhsatı almak için gerekli belgeler!

İnşaat iskan ruhsatı, inşaat çalışmaları tamamlanan ruhsatlı binalara veriliyor. Peki, inşaat iskan ruhsatı almak için gerekli belgeler nelerdir? İnşaat iskan ruhsatı nasıl alınır? İşte inşaat iskan ruhsatı için gerekenler..

İnşaat ruhsatı ne kadar zamanda çıkar?

Bir arsada inşaat çalışmalarına başlamak için ruhsat alınması gerekiyor. İnşaat ruhsatı almak için belediye, valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince başvuru yapılabiliyor. Peki, inşaat ruhsatı ne kadar zamanda çıkar?

İksa ruhsatı almak Haberi

İksa ruhsatı almak

İksa ruhsatı nedir?

Yapı kazılarında, yer altı suyu çıkmayan kuru zeminlerin, kendini tutamayıp kayma yapmasına karşı, kazı yüzlerini desteklemek amacıyla uygulanan sisteme iksa deniyor.


Bu işlem için alınan ruhsat ise iksa ruhsatı olarak ifa ediliyor. Bu ruhsat ilgili belediyeden alınıyor. İksa ruhsatı için belediyeye bir dilekçe verilmesi gerekiyor. İksa ruhsatı dilekçesi ve gerekli olan diğer belgeler şu şekilde sıralanıyor;


Dilekçe örneği:

............ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

Yapı Ruhsat Birimi'ne;


 İzmir ili, Konak ilçesi, ......................................... Cad/Sok., ..................noda, ve tapunun

................................... mahallesi, ..................pafta, .................. ada, ................... parselinde kayıtlı

taşınmaza İKSA ruhsatı almak için gereğini arz ederim. .... / ..... / ......

Mal Sahibi veya vekilinin;

ADI-SOYAD

(imza)

T.C. Kimlik No : ...............................................

Telefon : ...............................................

Adres : ..................................................................................................................


Gerekli belgeler:

1. İnşaat ruhsatı içerir dilekçe;(mal sahibi bizzat imza atacak/imza beyannamesi/vekalet)Vekil ise

vekaletname aslı

2. Son ay vizeli tapu./Tapu...