26 / 04 / 2024

İksa ruhsatı dilekçesi

İksa ruhsatı dilekçesi

Yapı kazılarında, yer altı suyu çıkmayan kuru zeminlerin, kendini tutamayıp kayma yapmasına karşı, kazı yüzlerini desteklemek amacıyla uygulanan sisteme iksa deniyor. Peki, iksa ruhsatı nedir? Nasıl alınır?

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması durumunda inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvurularak alınıyor. Peki inşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor?

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan mevcut yapıların yıkılması için ruhsat alınması gerekiyor. Peki yıkım ruhsatı dilekçesi örneği nasıl hazırlanıyor? İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2021... 

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2020!

Bir arsa üzerinde yer alan mevcut yapıların yıkılması için ruhsat alınıyor. Ruhsat için dilekçe hazırlanması gerekiyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2020...

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2017!

Bir arsa üzerindeki mevcut yapıların yıkımı için ruhsat alınması gerekiyor. Bu ruhsat bir dilekçe ile alınıyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2017..

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2016!

Bir arsa üzerindeki binanın yıkılabilmesi için yasal izninin alınmış olması gerekiyor. Bu yasal izin ise belediyeden alınacak yıkım ruhsatı olarak karşımıza çıkıyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2016..

İnşaat istikamet rölevesi dilekçesi!

İnşaat ruhsatı alınmadan önce çizilecek olan mimari projeye altlık olmak üzere inşaat istikamet rölevesi alınabiliyor. Bu kroki bir dilekçe ile alınıyor. İşte inşaat istikamet rölevesi dilekçesi..

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi!

Bir arsa üzerindeki yapının inşaat çalışmalarının bitmesi halinde inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile müracaat edilerek alınıyor. İşte inşaat iskan ruhsatı dilekçesi örneği..

Bina ruhsatı alma dilekçesi!

Bir arsa üzerinde yapılacak yapılar için öncelikle ilgili kurumdan yapılacak binanın projesi için izin alınıyor. Bina ruhsatı müracaatı gerekli belgeler ve bir dilekçe ile yapılıyor. İşte bina ruhsatı alma dilekçesi örneği..

İskan ruhsatı başvuru dilekçesi!

Yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren iskan ruhsatı Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenleniyor. İşte, iskan ruhsatı başvuru dilekçesi!

Kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!

Kaçak binanın tespit edilmesiyle bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. İşte, kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!

Yapı ruhsatı dilekçesi 2015!

İmar Kanunu kapsamında belirtilen ruhsat gerekmeyen binalar hariç, tüm binaların inşaat çalışmaları için ruhsatı alınıyor. Ruhsat için bir dilekçe ile müracaat yapılıyor. İşte yapı ruhsatı dilekçesi 2015...

İnşaat ruhsatı dilekçesi örneği!

Arsa üzerine yapılmaya başlanacak yapıya inşaat ruhsatının alınabilmesi için belediyeye bir dilekçe ve diğer gerekli belgeler ile müracaat edilmesi gerekiyor. İşte inşaat ruhsatı dilekçesi örneği 2015..

Konteyner ev ruhsatı dilekçesi!

Arsa üzerine konteyner koymak isteyen kimseler, diğer inşaatlarda olduğu gibi belediyeden ruhsat almak zorunda oluyor. Konteyner ev ruhsatı almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor...

İksa ruhsatı dilekçesi Haberi

İksa ruhsatı dilekçesi

İksa ruhsatı nedir?

Yapı kazılarında, yer altı suyu çıkmayan kuru zeminlerin, kendini tutamayıp kayma yapmasına karşı, kazı yüzlerini desteklemek amacıyla uygulanan sisteme iksa deniyor.


Bu işlem için alınan ruhsat ise iksa ruhsatı olarak ifa ediliyor. Bu ruhsat ilgili belediyeden alınıyor. İksa ruhsatı için belediyeye bir dilekçe verilmesi gerekiyor. İksa ruhsatı dilekçesi ve gerekli olan diğer belgeler şu şekilde sıralanıyor;


Dilekçe örneği:

............ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

Yapı Ruhsat Birimi'ne;


 İzmir ili, Konak ilçesi, ......................................... Cad/Sok., ..................noda, ve tapunun

................................... mahallesi, ..................pafta, .................. ada, ................... parselinde kayıtlı

taşınmaza İKSA ruhsatı almak için gereğini arz ederim. .... / ..... / ......

Mal Sahibi veya vekilinin;

ADI-SOYAD

(imza)

T.C. Kimlik No : ...............................................

Telefon : ...............................................

Adres : ..................................................................................................................


Gerekli belgeler:

1. İnşaat ruhsatı içerir dilekçe;(mal sahibi bizzat imza atacak/imza beyannamesi/vekalet)Vekil ise

vekaletname aslı

2. Son ay vizeli tapu./Tapu...