24 / 04 / 2024

İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla 2019

İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla 2019

İl bazında yapılan hesaplamalara göre, 2019 yılında gayrisafi yurt içi hasıladan (GSYH) en yüksek pay 1 trilyon 327 milyar 452 milyon lirayla (yüzde 30,7) İstanbul'un olurken, Ankara ve İzmir de onu takip etti.

Yeni inşaatlarda frene basıldı: Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısı 1.4 milyondan 520 bine düştü!

TÜİK tarafından açıklanan daire bazında alınan ruhsat sayısı rakamlarında büyük bir düşüş yaşandı. Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısının 1.4 milyon adetlerden 520 bine kadar düştüğü belirlendi. Peki sektör nasıl hareketlenir?  

Asgari ücret Euro bazında en yüksek seviyesine bu yıl erişti!

Asgari ücret dolar ve Euro bazında en yüksek rakamlara erişse de Avrupa’da en düşük ücret olmaktan kurtulamadı. Türkiye’nin asgari ücreti Avrupa’da en düşük 5’inci ücret olarak belirlendi. 

Yabancıya konut satışları 2023'te metrekare bazında yüzde 48 geriledi!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını  değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2023 yılında 2022 yılına göre metrekare bazında yüzde 48 oranında azaldığını ortaya koydu.

İslam Memiş'ten gümüş çıkışı! Hem ons hem gram bazında bedava! Fiyatlamalar diyor ki, 'beni al'...

Geçen sene yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı olan gümüşün 2023 yılında da yükselişlerine devam etmesi bekleniyor. İslam Memiş'ten gümüş çıkışı! Hem ons hem gram bazında bedava! Fiyatlamalar diyor ki, 'beni al'... 29 Ocak 2023 gümüş ne kadar? 

Eylül ayında fiyatı en fazla artan üniversite eğitimi oldu

Tüketici fiyatları içerisinde eylül ayında en fazla fiyat artışı yüzde 22, 7 ile üniversite eğitim giderlerinde, en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 18, 21 ile patates ve bazı yumru bitkilerde yaşandı. İşte detaylar…

2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre 2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 olarak gerçekleşti. 

Moskova'da yeni konut fiyatları ruble bazında tarih zirvesini gördü!

Rusya'nın başkenti Moskova'da yeni konut fiyatları bu yıl, ruble bazında tarihin en yüksek seviyesine çıktı.

Kentsel dönüşümde ada bazında çözümler üretilmeli!

Mimar Fatma Kılıç, mimarlık mesleği ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıç, "Bir bölgenin altyapı sorununu çözmeden imara açmak yanlıştır. Bu yapılırsa yatay mimari diye söz edilen kısıma geçilmiş olacak. Mevcut konutlarımıza da ada bazında çözümler üretilmesi lazım" diye konuştu.

Çimsa'dan yıl bazında yüzde 40 büyüme hedefi!

Çimsa'nın AR-GE merkezi Formülhane, çimento kullanıcılarının ihtiyaçları için global bir çözüm merkezi oldu. AR-GE harcamalarını da artırdıklarını belirten Çimsa Genel Müdürü Ülkü Özcan, “Yıllar bazında yüzde 35-40 büyüme trendi ile ülke ekonomisi için katma değerli çalışmaları sürdürüyoruz" dedi...

Yabancıya konut satışı 2018 yılında 2017‘ye kıyasla alan bazında arttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını ilk 10 ülke bazında ve en fazla tercih edilen ilk 10 ili temel alarak inceledi. 

ÖTV ve KDV indirimi yıl bazında etki edecek!

KPMG Türkiye Vergi Bölümü Şirket Ortağı Emrah Akın, ÖTV ve KDV indiriminin eylül sonuna kadar uzatılması kararını değerlendirdi. Akın, süre uzatımı sayesinde yıl bazında etkili sonuçların görülebileceğini belirtti.

Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi Hakkında Kanun tam metni!

6745 Sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 07 Eylül 2016 tarihli ve 29824 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Nef Bahçelievler Eylül ayında satışta!

Mes Turkuaz ve Timur Gayrimenkul işbirliğiyle Real Merter Meydan AVM'nin yerine inşa edilecek olan Nef Bahçelievler Eylül ayında satışta olacak.

İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla 2019 Haberi

İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla 2019

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı.  Buna göre, 2019'da İstanbul 1 trilyon 327 milyar 452 milyon lirayla en yüksek GSYH'ye ulaştı ve toplam hasıladan yüzde 30,7 paya sahip oldu. Bu ili 395 milyar 731 milyon lira ve yüzde 9,2 pay ile Ankara, 263 milyar 38 milyon lira ve yüzde 6,1 pay ile İzmir izledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; GSYH'den en yüksek payı alan ilk beş il, 2019'da toplam hasılanın yüzde 53,7'sini oluşturdu. İl düzeyinde GSYH hesaplarında son üç sırada 4 milyar 134 milyon lirayla Tunceli, 3 milyar 399 milyon lirayla Ardahan ve 2 milyar 840 milyon lirayla Bayburt yer aldı.

14 ilin kişi başına milli geliri ortalamanın üzerinde

Söz konusu...