29 / 03 / 2024

İlhami Akkum kim

İlhami Akkum kim

Mentor İnşaat Yönetimi’nde ortaklardan biri olan İlhami Akkum kimdir? İlhami Akkum inşaat sektörüne ne zaman ve nasıl girdi? İşte Mentor İnşaat Yönetimi ortağı İlhami Akkum'un biyografisi...

GYODER Tesis Yönetimi Semineri 18 Şubat'ta! 

GYODER Akademi'nin düzenlediği Tesis Yönetimi Semineri, 18 Şubat'ta Omurga Gayrimenkul Portföy Yönetim Kurulu Danışmanı İlhami Akkum'un eğitmenliğinde gerçekleştirilecek...

GYODER Akademi'nin Akademi Tesis Yönetimi Semineri 18 Şubat'ta!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Akademi'nin Akademi Tesis Yönetimi Semineri 18 Şubat'ta İlhami Akkum tarafından verilecek...

Gayrimenkul Yatırım Fonu tanıtıldı!

Gayrimenkul Yatırım Fonu Tanıtım Etkinliği'ne ev sahipliği yapan Yıldırım Kule, Omurga Capital Genel Müdürü Oğuz Kösebay ve Omurga Capital Emlak Yatırımları Direktörü İlhami Akkum'u ağırladı.

Yeni nesil ofisler eğlenceli alanlara dönüşüyor!

Omurga Portföy Emlak Yatırım Direktörü İlhami Akkum, “İş merkezleri kalifiye yetenekleri çekebilmek için ‘yaşam-iş-eğlence’ alanları yaratmaya başlıyor. Bu alanlar start-up’lar ile canlanacak” dedi.

Kentsel dönüşüm yönetim planı nasıl olmalı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı İlhami Akkum bugünkü yazısında "Kentsel dönüşümde gözardı edilen yönetim planı" başlıklı yazısına yer verdi. İşte o haber..

Körfez yatırımcısının İstanbul’a ilgisi sürecek!

Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2017 Raporu, sektörün büyük değişimlere gebe olduğunu gözler önüne seriyor. Omurga Portföy Yatırım Direktörü İlhami Akkum, Körfez ülkelerindeki yatırımcıların İstanbul’a ilgisinin sürmesini beklediklerini ifade etti.

Güvenli liman arayan yabancı yatırımcı GYF’ye yönelmeli!

CNR Emlak Fuarı’nda, gayrimenkul sektöründeki güvenli yatırım araçları masaya yatırıldı. Omurga Portföy Yatırım Direktörü İlhami Akkum, “Güvenli liman arayan yabancı yatırımcı GYF’ye yatırım yapmalı” dedi.

Konut tapu harcını kim öder?

Tapu harçlarını Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede belirtilen kişiler ödemek ile mükellef oluyor. Peki, devri gerçekleşen konut tapu harcını kim öder? Alıcı mı satıcı mı?

Veraset ilamını kim çıkarabilir?

Veraset ilamı, mirasçıları ve mirasçıların haklarını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. İlam, Sulh Hukuk Mahkemesinin yanı sıra noterden de çıkarılabiliyor. Peki, veraset ilamını kim çıkarabilir?

2015 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan binalar, arsa ve araziler 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre vergiye tabi tutuluyor. Peki emlak vergisi nasıl ödeniyor? 2015 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Apartman aidatından kim sorumlu?

Apartman aidatları kapıcı, bekçi, kaloriferci ve bahçıvan gibi ortak giderler için bağımsız bölümde ikamet eden kimselerden alınıyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartman aidatından kim sorumlu olur?

Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz malların tümü için belediyeye ödenmesi gereken vergi oluyor. Peki bir eviniz olduğunu ve yıl içerisinde sattığınızı düşünelim. Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Nazım imar planını kim hazırlar?

Nazım imar planı, onaylı halihazırdaki haritalar üzerinde ve kadastral durumu işlenmiş olan arazi parçalarının kullanış biçimlerini detaylı gösteren plan olarak biliniyor. Peki, nazım imar planını kim hazırlar?

İlhami Akkum kim Haberi

İlhami Akkum kim

İlhami Akkum kimdir?

İlhami Akkum, 1960 yılı İzmir doğumlu. İlhami Akkum bugün, Mentor İnşaat Yönetimi ortaklarından.


İlhami Akkum, Ankara Çankaya İlkokulunda, İzmir Saint-Joseph Fransız Erkek Ortaokulunda, İstanbul Saint-Joseph Fransız Erkek Lisesinde eğitim gördü. Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’nde yapan Akkum, yüksek lisansı ise İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği şeklinde okudu.


İlhami Akkum, İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsünün İnşaat İşletmeciliği ve Finans Yönetimi sertifika programına katıldıktan sonra, yurtiçi ve yurtdışı birçok firmada müteahhitlik ve müşavirlik kuruluşlarında görev aldı. 


Yapı Kredi Koray ve Finans Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarında Müdür ve Genel Müdür vekili olarak, TSKB GYO A.Ş.ve TAIB Yatırım Bankası’nda ise Genel Müdür ve Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu.


İlhami Akkum, Mentor İnşaat Yönetiminde olup aynı zamanda, Fellow, Royal Institution of Chartered Surveyors unvanına sahip. 


İstanbul Proje Yönetim...