25 / 04 / 2024

İlk kademe belediye örnekleri

İlk kademe belediye örnekleri

İlk kademe belediyesi ne anlama geliyor? İlk kademe belediyesi nedir? Merak ediyorsanız, yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Yomra Belediye Başkanı'ndan hırsızlık kriteri: Maaşla çalışıp 2 dairesi varsa çalmıştır

İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, kamu adına görev yapan belediye başkanlarının eğer öncesinde herhangi bir gayrimenkülü ya da malvarlığı yoksa makam maaşıyla mülk sahibi olamayacağını açıkldı. Bıyık, "Maaşla çalışıp 2 dairesi varsa çalmıştır" dedi.

İnşaat ruhsatları iptal edilen vatandaşlardan Datça Belediyesi'ne tepki!

Datça Belediyesi'nin bazı vatandaşların inşaat ruhsatlarını iptal etmesi üzerine, mülk sahipleri belediye binası önünde toplanarak tepki gösterdi

Esenler Belediye Meclisi 6 Mayıs'ta toplanacak!

Esenler Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı meclis toplantıları 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü itibariyle başlıyor. İlk oturum, 6 Mayıs Pazartesi saat 15.00'de gerçekleştirilecek.

Esenler Belediye Meclisi 7 Ocak'ta toplanıyor!

Esenler Belediye Meclisi'nin Ocak ayı meclis toplantıları 7 Ocak 2019 Pazartesi günü itibariyle başlıyor. İlk oturum, 7 Ocak Pazartesi günü saat 15.00'de yapılacak.

Esenler Belediye Meclisi 3 Aralık'ta toplanıyor!

Esenler Belediye Meclisi'nin Aralık ayı meclis toplantıları 3 Aralık Pazartesi günü itibariyle başlıyor. İlk oturum, 3 Aralık Pazartesi günü saat 15.00'de gerçekleştirilecek.

Sadık Edis: Samsun'un hiçbir mülkünü satmadık!

Samsun Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ekonomik açıdan en güçlü belediyelerden biri olduklarını söyledi. Edis, “Her ay mülkü satılan bir belediye vardı. Şu anda göreve geldiğimiz günden bu yana hiçbir yeri satmadık” diye konuştu.

Ulugöl'e 90 yataklı otel projesi!

Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert,''  Ulugöl Tabiat Parkımıza giden yol üzerinde ki yaklaşık 10 dönümlük belediyemize ait araziye uygulanmak üzere 90 yataklı bir otel projesi üzerinde çalışmalara başladık'' dedi. 

Ordu Gölköy ve Kabadüz'de cephe yenileme çalışmaları yapılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Ocak ayı olağan meclis toplantısında Gölköy ve Kabadüz'de cephe yenileme çalışmaları yapılması kararlaştırıldı.

Ordu Gölköy'e yeni yatırım müjdesi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptığı açıklamada Gölköy'deki yatırımların planlandığı gibi ilerlediğini ve 2017 yılında yeni projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Burhaniye Belediye binaları kentsel dönüşümle yenileniyor!

Yeni çıkarılan deprem yönetmeliğine göre hemen her yerde başlayan Kentsel dönüşüm projelerini Burhaniye Belediyesi Belediye mülkü olan yerlerde başlattı.Burhaniye Belediyesi bu alanda yeşil alan oluşturmayı planladı.

Ordu Ulugöl Tabiat Parkı’nın imar planı yeniden yapıldı!

Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, Ulugöl Tabiat Parkı’nın yeniden imar planının yapıldığını açıkladı. Ali Kemal Mert, “İlçemizin doğal güzellikleri açısından en önemli yeri Ulugöl’dür" dedi.

Arap yatırımcısı Ankara Ayaş'a devremülk tesisi yapacak!

Ankara'nın Ayaş ilçesinin tarihi meydanından başlayacak yenileme çalışmalarına, Suudi iş adamları da termal devremülk projesiyle dahil oldu. Ayaş'a gelerek, devremülk tesis yapılması konusundaki planlarını Belediye Başkanı Taşan ile paylaştı.

Melikgazi Küçükali'de mülk sahipleri kentsel dönüşümü sahiplendi!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince şehrimizin orta semtinde kalan ve alış veriş merkezilerine yakınlığı olan Küçükali mahallesinde Kentsel Dönüşüm çalışmasına mülk sahiplerinin sahiplendiğini söyledi.

İlk kademe belediye örnekleri Haberi

İlk kademe belediye örnekleri

İlk kademe belediyesi nedir?

İlk kademe belediyesi, Büyükşehir belediye sınırları içinde ilçe kurulmaksızın oluşturulan ve büyükşehir ilçe belediyeleriyle aynı yetki, imtiyaz ve sorumluluklara sahip belediyelere deniyor.


İlk kademe belediyeleri, büyükşehir belediye sınırları içerisinde kurulabildiği için, ilk kademe belediyelerinin, büyükşehir belediye sınırları dışında belediye sınırı olamıyor. "İlk kademe belediyesi nedir?" sorusunu yanıtladıktan sonra, büyükşehir belediyesi nedir, nasıl kurulur? Bu hususlara değinelim.


Büyükşehir belediyesi

Büyük şehirlerde, büyük şehrin adı ile bir büyük şehir belediyesi kurulması halinde meydana geliyor.


Büyükşehir dâhilindeki ilçelerde ilçelerin adını taşıyan ilçe belediyeleri kuruluyor. Merkez ilçeler bu kanunun uygulanması bakımından ayrı bir ilçe sayılarak ve bu ilçenin büyükşehir belediyesi içinde kalan kısmında merkez ilçe belediyesi adı ile bir belediye kuruluyor.


Büyükşehir Belediyesi Kanunu’na göre,;

"Belediye sınırları içindeki ve bu sınırlara en fazla 10.000 metre uzaklıktaki...