19 / 04 / 2024

İmar affı çalışmaları

İmar affı çalışmaları

TBMM'ye sunulan yasa tasarısı ile imar affı geliyor. Peki, hangi binalar imar affından yararlanabilecek? İşte imar affından yararlanma şartları 2018..

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarında yeni dönem başladı. KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ’ın ortaklığıyla start verilen "İstanbul Yenileniyor" uygulaması kapsamında başvurular sona erdi. 

Gayrettepe İstanbul Havalimanı Metrosu'nda çalışmalar tam gaz!

İmar planları onaylanan çalışmaları hızla devam ettiği Gayrettepe-Kemerburgaz-İstanbul Havalimanı Metro Hattı projesinde sona yaklaşılıyor. Saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verecek projenin 2020'de hizmete açılması planlanıyor.

İmar barışında çalışmalar tamamlanıyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye’de milyonlarca kişiyi ilgilendiren imar affında çalışmalarını 1 hafta içinde tamamlayacak. İmar barışına müracaatlarda yalan beyanlara dikkat.

Mersin'de imar ve kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, plan altlıkları ve ürettiği imar haritaları ile kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi.

İzmir'in nazım imar planı çalışmaları tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 yıllık hazırlık dönemi sonrasında kentin geleceğine yön verecek “1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı” çalışmalarını tamamlayarak meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerle paylaştı.

Konya Karatay revizyon imar planı çalışmalarıyla modernleşiyor!

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "Karatay'ı her geçen gün büyütüyoruz ve modernleştiriyoruz. Revizyon İmar Planı çalışmaları ile birlikte Karatay'da büyük değişimler gerçekleştireceğiz. " dedi.

Kütahya Naşa'da imar çalışmaları başladı!

Naşa Belediyesi, 2016 yılında gerçekleştirdiği Halihazır harita çalışmalarından sonra İmar planı ve imar planına esas jeolojik, jeoteknik imar planı ve revizyon çalışmasına start verdi.

Kanal İstanbul'un imar çalışmalarında sona gelindi!

Kanal İstanbul için pek çok alternatif güzergâh üzerinde çalışma yapıldığını anlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “İmar çalışmalarında son aşamaya yaklaşıldı. Finansman modelini de özel olarak çalışıyoruz." dedi.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı'nda çalışmalar başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları son hızıyla devam ediyor.

Tekirdağ Saray'da Yerleşime Uygunluk Çalışmaları tamamlandı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından Saray ilçesi Beyazköy Mahallesinde İmar Planları öncesi başlatılan Yerleşime Uygunluk Çalışmaları tamamlandı.

Mar Yapı iletişim çalışmalarını Effect Burson-Marsteller ile yürütecek!

2006 yılından bu yana kaliteli inşaat projeleriyle fark yaratan Mar Yapı, Ağustos ayı itibarıyla iletişim çalışmalarını Effect Burson-Marsteller ile yürütecek.

Sivas'da köy imar planları çalışmaları sürüyor!

SİVAS İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, köy imar planları ve köy gelişme alanlarının oluşturulması için çalışmalarını sürdürüyor.

İzmit Cedit'te kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Cedit Mahallesi’nde İzmit Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından da kentsel dönüşüm çalışmalarına altlık teşkil edecek zemin etüt çalışmalarına da başlandı. Zemin etüt raporu ile ilgili arazi çalışmalarının birkaç ay içinde tamamlanması planlanıyor.

İmar affı çalışmaları Haberi

İmar affı çalışmaları

TBMM'ye sunulan yasa tasarısı ile imar affı geliyor. İskansız binaların kayıt altına alınacağı uygulama ile binalar iskan, abonelik ve kat mülkiyetine sahip olabilecek. 

İmar barışına başvurulması halinde yapı kayıt belgesi verilecek. Yapı Kayıt Belgesi, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli olacak. Yapı Kayıt Belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanacak. Peki, imar affından yararlanma şartları nelerdir?

İmar affından yararlanma şartları 

Ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış yapılara Yapı Kayıt Belgesi verilebilmesi için aranan şart: Yapının 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış olması. İmar affından yararlanmak için başka herhangi bir istisna ve şart getirilmedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Boğaziçi’nde bulunan ve mevzuata aykırı olarak inşa edilmiş yapıların...