19 / 04 / 2024

İmar Barışı imar barışı kredisi

İmar Barışı imar barışı kredisi

İmar barışı başvuruları 15 Haziranda tamamlanmıştı. İmar barışı ödemeleri için son haftaya girildi. 

Denizli'de imar barışından 270.5 milyon liralık tahsilat!

Denizli Valisi Hasan Karahan, İmar Barışı ile ilgili verileri paylaştı. Buna göre, Denizli'de imar barışından 270 milyon 501 bin 617 lira gelir elde edildi.

İmar barışı başvurusu ne kadar uzatıldı? 

İmar barışı başvuruları uzatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından vatandaşların yoğun talebi üzerine imar barışında  süre yeniden uzatıldı. Peki imar barışı başvurusu ne kadar uzatıldı?

İmar barışını 15 Haziran'a kadar uzattık!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, " İmar barışıyla devletimiz ile vatandaşlarımız arasında ihtilaf konusu olan, idareyi de yargıyı da uzun yıllar meşgul eden sorunlara köklü bir çözüm getirdik ve imar barışını 15 Haziran'a kadar da uzattık" dedi...

İmar barışında başarı sağlayacak 11 çözüm önerisi!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği imar barışı hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen'den İmar barışında başarı sağlayacak 11 çözüm önerisi.. 

İmar barışı 2019'a uzatıldı!

Bugün sona ermesi beklenen imar barışına başvurular 2019'a uzatıldı. İmar barışında sürenin 6 aya kadar uzatıldığı açıklandı. Konuya ilişkin ayrıntılı açıklama bugün yapılacak.

İmar barışı uzatılacak mı?

İlk başladığı günden bu yana, 9 milyon 500 bin vatandaşın yararlandığı imar barışı için artık son viraja girildi. Peki, İmar barışı başvuruları ne zaman bitecek? İmar barışında süre uzatılacak mı?

İmar barışında 3 ay 3 taksit formülü!

31 Aralık 2018’de sona erecek olan imar barışına başvurma süresinin uzatılması gündemde. İmar barışına şuana kadar  9 milyon 500 bin kişi başvuruda bulundu. Sürecin uzatılması için ciddi talep var. 

Kocaeli'de imar barışı karmaşası!

İmar barışı uygulamasına başvurular 31 Ekim'de sonra sona eriyor. Kocaeli'de imar barışında sorunlar ise devam ediyor.

Boğaz'daki yalılar imar barışına dahil değil!

İmar barışı hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Boğaz sınırları içerisindeki ve sahil şeridindeki yalılar imar barışı düzenlemesine dahil değil." dedi. 

9 milyon imar barışı başvurusu var!

İmar barışı uygulaması kapsamında başvuruların yeni yılda 3 ay daha uzatılması ve ödemelerde taksit imkânı olması gerektiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 9 milyon kişinin imar barışından faydalandığını açıkladı.

İmar barışında taksitlendirme yapılıyor mu?

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi bedeli 31 Aralık tarihine kadar ödenebiliyor. Peki, imar barışında taksitlendirme yapılıyor mu?

Arazisine duvar ören vatandaş imar barışına başvurdu!

'İmar Barışı istismarı' son olarak da Konya Meram'da yaşandı. Meram ilçesinde arazisine yaklaşık 4 metrekarelik bir duvar ören vatandaş, imar barışı başvurusu yaptı.

İmar barışının konut fiyatlarını artırdığı 5 il!

Tapusuz konut ve işyerinin imar sorununu ortadan kaldırmak amacı ile gündeme getirilen imar barışı için başvurular 31 Aralık'ta sona erecek. İmar barışı uygulaması kapsamında geçen 5 ayı aşkın sürede konut fiyatları da yükselişe geçti. 

İmar Barışı imar barışı kredisi Haberi

İmar Barışı imar barışı kredisi

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış, imara aykırı tüm yapıları kapsayan İmar Barışı başvuruları 15 Haziran’da tamamlandı.Ödemeler için son haftaya girildi.

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, aftan yararlanmak isteyen vatandaşların 30 Haziran’a kadar ödemelerini yapmaları gerekiyor. Aksi takdirde Yapı Kayıt Belgeleri’ne sahip olamayacaklar ve imar barışından yararlanamayacaklar.

Kredi imkanı var 

Ödemelerde taksit seçeneği olmayan İmar Barışı için vatandaşlara kamu bankaları yüzde 1.55’ten başlayan faiz oranları ile kredi kullandırıyor. Kredi sadece Yapı Kayıt Belgesi bedeli kadar 5 yıl vadeye kadar kullanılabiliyor. Ziraat Bankası’nda 12 ay vadede 1.55, 60 ay vadede 1.69 faiz oranı ile konut kredisi sunuluyor.
 


İmar barışında bunlara dikkat!

İmar barışı başvurusu nasıl yapılır?