26 / 04 / 2024

imar barışı konut fiyatlarını artırdı mı

imar barışı konut fiyatlarını artırdı mı

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker yaptığı açıklamada imar barışından sonra, Edirne'deki konut fiyatlarının değerinde artış yaşandığını belirtti.

İmar barışı en çok o illerdeki konut fiyatlarını artırdı!

İmar barışı uygulaması kapsamında geçen 5 ayı aşkın sürede konut fiyatları hızla arttı. Konut fiyatları en çok 6,7 ile Zonguldak'ta artarken, Zonguldak'ı bu alanda yüzde 6,6 ile Giresun, Yozgat ve Edirne takip etti. 

Konuta imar barışı dopingi!

13 milyon konutu ilgilendiren ve 2 ay süre ile uzatılan imar barışı süresinde gayrimenkul fiyatları da uçuşa geçti. Coldwell Banker ve Reidin’in araştırmasına göre emlak fiyatları 5 ayda yüzde 10 oranında arttı. Değer artışı şampiyonu ise İzmir Çiğli oldu

İmar barışı ödemesi kira gelirinden nasıl düşülür?

Kira geliri bildirme süresi 1 ile 25 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak.Geçtiğimiz yılki konut kira geliri 5 bin 400 TL'yi, işyeri kira geliri brüt 40 bin lirayı aşanlar gelirbildirme belgesi verecek. Peki imar barışı ödemesi kira gelirini düşürür mü? İşte sorunun cevabı...

İmar barışı en fazla Beyoğlu ve Zeytinburnu'nda konut fiyatlarını artırdı!

Toplamda 10 milyon 250 bin vatandaşın başvurduğu ve bir yıldan fazla süren imar barışı düzenlemesi süresince İstanbul'da konut fiyatları en çok yüzde 12,77 ile Beyoğlu'nda arttı...

İmar barışında peşinatı olmayana kredi imkanı!

İmar barışı ödemeleri için son 10 günün içine girildi. İmar barışı için peşinatı bulunmayan vatandaşlara bankalar yüzde 1.55’den başlayan faiz oranları ile imar barışı konut kredisi kullandırıyor.

İmar barışı konut kredisi kullandıran bankalar!

İmar Barışının sona ermesine çok kısa bir süre kaldı. Yapı kayıt belgesi bedeli için peşinatı bulunmayan vatandaşlara hangi bankalar İmar Barışı Konut Kredisi kullandırıyor?

İmar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır?

Hükümet ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da iş yerleri için imar barışı sürecini başlatmıştı. Peki, 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır? 

Giresun'da 122 bin 700 kişi imar barışından yararlandı!

Giresun'da TOKİ vasıtasıyla 2 bin 452 konut projesini hayata geçirdiklerini belirten Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, imar barışı ile de 122 bin 700 Giresunlunun sıkıntısını çözdüklerini söyledi.

İmar barışı konut fiyatlarını artırdı!

Edirne Çevre ve Şehircilik Müdürü Abdullah Bülbül, imar barışı vasıtasıyla yapı kullanım belgelerini alan konut veya iş yeri sahiplerinin mülklerinin değerlendiğini ifade etti.

Ankara'da yüzler imar barışıyla güldü!

Ankara Yenimahalle Belediyesi tarafından imar barışı kapsamında iskansız binalar tek tek yıkılıyor. Bölgede 25 bin 196 konut ve 6 bin 645 işyeri olmak üzere toplamda 38 bin 486 hane imar affından faydalandı.

İmar barışının konut fiyatlarını artırdığı 5 il!

Tapusuz konut ve işyerinin imar sorununu ortadan kaldırmak amacı ile gündeme getirilen imar barışı için başvurular 31 Aralık'ta sona erecek. İmar barışı uygulaması kapsamında geçen 5 ayı aşkın sürede konut fiyatları da yükselişe geçti. 

İmar barışının püf noktaları!

Tapusuz konut ve işyerinin imar sorununu ortadan kaldırmak amacıyla hazırlanan imar barışı için başvurular 31 Aralık itibariyle sona eriyor. İşte imar barışının püf noktaları...

İmar barışı Edirne'de konut fiyatlarını artırdı!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker yaptığı açıklamada imar barışından sonra, Edirne'deki konut fiyatlarının değerinde artış yaşandığını belirtti.

İmar barışı başvuruları için son 7 gün!

Türkiye’deki 13 milyon tapusuz konut ve işyerinin imar sorununu ortadan kaldırmak amacıyla hazırlanan imar barışına müracaat etmek için son 7 gün kaldı. 

Kaçak konut imar barışı başvurusu!

8 Haziran'da başlayan imar barışı başvuruları 31 Ekim 2018 tarihinde sona eriyor. Bu tarihe kadar kaçak yapılar için başvuru yapılabiliyor..

imar barışı konut fiyatlarını artırdı mı Haberi

imar barışı konut fiyatlarını artırdı mı

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker yaptığı açıklamada, imar barışından ülkede milyonlarca vatandaşın faydalandığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, imar barışından yararlanan vatandaşların yapılarının eksik olan belgelerini aldıklarını belirten Çeker, vatandaşların evlerinin değerlendiğini söyledi.

İmar barışının özellikle Edirne'deki vatandaşların yüzünü güldürdüğünü belirten Çeker, şöyle konuştu:

"İmar barışı birçok vatandaşa kolaylık getirdi. Belediyelerle yaşanan bazı problemler oluyordu. Zamanında bazı kaçak yapılar yapılmış ve sorunlar yaşanıyordu. Hükümetimiz tarafından başlatılan imar barışına vatandaşlar ilgi gösterdi. Başvuru sürelerinde de bir uzatmaya gidildi ve 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapılabiliyor. Edirne'deki bilinçli vatandaşlarımız da imar barışını çok iyi değerlendirdi. Yapılan istatistikler de bunu gösteriyor. Vatandaşlar eksik belgelerini tamamlayarak bu imkandan faydalandılar." 

Serhat Çeker, vatandaşların imar barışı öncesi satmakta zorlandığı evleri, gerekli işlemleri yaptıktan sonra rahatlıkla satabildiklerini...