24 / 04 / 2024

İmar barışı proje örneği

İmar barışı proje örneği

Çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve imar hatalarını düzeltmek için başlatılan imar barışı uygulamasında doğru bilinen birçok yanlış bulunuyor. İşte o haber...

Muş'ta imar barışı ile 25 bin vatandaşın mülkiyet sorunu çözüldü!

İmar barışı ile 25 bin Muşlu vatandaşın mülkiyet sorununu çözdüklerini söyleyen Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, 1'i inşaat halinde, 5'i proje aşamasında 6 atık su arıtma tesisini de yakın zamanda kente kazandıracaklarını belirtti.

İmar barışında beyan edilen alanın tespitine dikkat!

İmar Barışı ile ilgili olarak da çalışmalar yürüten EVA Gayrimenkul Değerleme‘nin Proje Değerleme ve Danışmanlık Departmanı Kıdemli Müdürü Evren Tüfekçi, uygulamanın içeriği, yararları, başvuru sistemi ve başvuruda yaşanan çeşitli sorunlar hakkında açıklamalar yaptı.

İmar barışı mimarlara olan talebi artırdı!

Başvuru sayısı 4 milyona yaklaşan İmar Barışı için Armut’un ilgili hizmetlerine de talep artıyor. Gelen taleplerin yüzde 97’sini mevcut yapılar için yeniden proje çizimi oluştururken, yüzde 1’i süreçle ilgili tam danışmanlık talebinde bulunuyor.

İmar barışı işgal kargaşasına dönüştürülmemeli!

Son zamanlarda birçok kişi ve işletme sahibi belediyelere başvurarak proje dışı alanları, dıştan yaptıkları bacaları ve ortak alanlara yeni yaptıkları eklentileri İmar Barışı kapsamında yasal hale getirmeye çalışıyor.

İmar barışına başvurmalı mıyım?

İmar barışı başvuruları alınmaya devam ediyor. Konutu ihtilaflı olup da henüz başvuruda bulunmamış vatandaşlar soruyor:İmar barışına başvurmalı mıyım?

Hangi yapılar imar barışından faydalanamayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan imar barışı düzenlemesi vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü. İmar barışından faydalanmak isteyenler yapı kayıt belgesi almak için başvurularını hızla yapıyorlar. 

Valiliklerden vatandaşlara imar barışı uyarısı!

Türkiye genelinde başlatılan İmar Barışı kapsamında uygulamayı fırsat bilen bazı vatandaşlar kaçak yapı inşaatlarına başladı. Valilik, konu ile ilgili vatandaşları uyaran bildiri yayınladı.

İmar barışı yaylalarda elektrik sorununu çözecek!

Karadeniz yaylalarındaki ruhsatsız evleri de kapsayan İmar Barışı, yayla evlerinin elektrik sorununu da çözeceği belirtiliyor.

İmar barışı hangi yapıları kapsar?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar barışı başvuru sorgulama!

İmar barışına e-devlet kapısından başvurulabiliyor. Peki, imar barışı başvurusu nereden, nasıl sorgulanabiliyor?

İmar barışı proje örneği Haberi

İmar barışı proje örneği

Vitrin Haber Gazetesi köşe yazarı Mustafa Eker, bugünkü yazısında imar barışı uygulaması kapsamında doğru bilinen yanlışları anlattı. İşte o yazı...

Çarpık yapılaşmanın önüne geçmek geçmişte yapılan imar hatalarına çeki düzen vermek, en önemlisi de hükümete ek gelir sağlamak amacı ile yapılan imar barışında hem Türkiye genelinde hem de ilimiz özelinde yapılan eleştirilere dikkat çekmek istiyorum bu yazımda…

Özellikle sahil kesimlerinde iktidara yakın isimlerin ya da belediyeyle ilişkileri iyi olan hatırı sayılır grupların imar barışını ranta çevirmek için ciddi bir çaba sarf ettikleri iddiaları kahve köşelerinin ve de işi bilip sessizliğe bürünen kesimlerin dilinde dolanıyor…

İmar barışı ile ilgilenen şikayetleri değerlendiren kurumlarla,karşılıklı ilişkilerle adeta rant üzerine kurulu bir düzen varmış izlenimi ile Sinop kamuoyunda konuşulurken iyi niyetle çıkartılan devlete kaynak aktaran yasanında kötü...