26 / 04 / 2024

İmar barışı uygulaması

İmar barışı uygulaması

İmar barışı uygulamasından kaynaklanan sorunların araştırılarak bu sorunlara karşı çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

İmar barışı için uydu merkezinin kapısını çaldılar!

Uydu teknolojilerinin sağladığı olanaklar doğal afetlerden tarımsal ürünlerin gelişimine kadar birçok alanda kullanılıyor. Son olarak "imar barışı" düzenlemesi uygulamalarında da uydu görüntülerinden yararlanıldı.

İmar barışıyla ilgili mağduriyetler TBMM'de!

İmar barışı uygulamasına ve mevzuatta muğlak olan ve mağduriyetlere yol açtığı iddia edilen konular TBMM gündemine taşındı. CHP'li Toprak, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İmar barışında başvuruların yüzde 80'i hatalı!

Türkiye'deki 31 milyon ruhsatsız ve kaçak yapıyı ilgilendiren imar barışı uygulaması için başvurular devam ediyor. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Faruk Çolak, uygulama kapsamında yapılan başvuruların yüzde 80'inin hatalı yada yanlış olduğunu söyledi. 

İskansız binalar mağdur olmadan hak sahibi olabiliyor!

Kent plancılığı ve kentsel dönüşümün uzman ekibi İmpo İmar, kentsel dönüşüm sancılarını azaltması beklenen İmar Barışı'na yönelik önerilerde bulundu.. 

İmar barışındaki sorunlar çözüm bekliyor!

13 milyon yapıyı ilgilendiren İmar Barışı süreci 8 Haziranda başladı, 31 Ekimde sona erecek. Ancak vatandaşlar uygulamada bazı sorunlar yaşıyor. Yapılacak küçük düzenlemeler sürecin sorunsuz yaşanmasını sağlayabilir...

Valiliklerden vatandaşlara imar barışı uyarısı!

Türkiye genelinde başlatılan İmar Barışı kapsamında uygulamayı fırsat bilen bazı vatandaşlar kaçak yapı inşaatlarına başladı. Valilik, konu ile ilgili vatandaşları uyaran bildiri yayınladı.

İmar barışı uygulamasında merak edilen 17 soru!

İTO ve GYODER tarafından dün gerçekleştirilen İmar Barışı Paneli'nde öne çıkan soru ve cevapları sizler için derledik. İşte imar barışı uygulamasında merak edilen 17 soru...

İmar barışının yol haritası!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren imar barışı süreci başladı. e-Devlet kapısı üzerinden veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen bürolara yapılacak başvurular, 8 Haziranda başlayıp 31 Ekimde sona erecek...

İmar barışı uygulamasından kaynaklanan sorunlara ilişkin araştırma önergesi verildi!

İmar barışı uygulamasından kaynaklanan sorunların araştırılarak bu sorunlara karşı çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

İmar Barışı depreme dayanıklılık önkoşulu gözetilerek güncellenmeli!

İmar Barışı uygulamasının revize edilmesi gerektiğini dile getiren Araştırmacı Yazar Yüksek Mimar Hüseyin Demir, ’Depreme dayanıklı yapıların iptal edilen yapı kayıt belgeleri geri verilmeli ve elde edilen gelir depreme dayanıksız binaların dönüşümü için kullanılmalıdır’ diye konuştu.

Samsun'da verilen yapı kayıt belgeleri meclis gündeminde!

İmar barışı uygulaması kapsamında Türkiye genelinde ve Samsun'da verilen yapı kayıt belgeleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Yaşar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla'da imar sorunlarına ortak çözüm aranacak!

İmar barışı uygulamasıyla Muğla’da meydana gelen sıkıntılar ve kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında masaya yatırıldı.

İmar barışına 10 milyon 300 bin bağımsız birim başvurusu yapıldı!

İmar barışına 10 milyon 300 bin bağımsız birimin başvurusu yapıldı. İmar barışı uygulamasından  aklaşık 24 milyar lira yapı kayıt belgesi bedeli tahsil edildi...

İzmir ve Denizli'de imar barışı uygulaması TBMM gündeminde!

İzmir ve Denizli'de depremden etkilenen bölgelerde yapılan çalışmalar ve imar barışı uygulaması meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışı fırsatçılarına karşı önlem!

İmar barışı uygulamasını fırsat bilip kaçak inşaat yapanlarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önemler alıyor. Bodrum'daki kaçak yapılar tespit edilip tek tek yıkılıyor.

Antalya Güzeloba'da barakalar için imar affı istendi!

Antalya'nın Güzeloba Mahallesi’nde 3 bin metrekare arazi üzerinde bulunan 10’ar metrekarelik 2 barakaya, ‘İmar Barışı’ uygulaması kapsamında ‘yapı kayıt belgesi’ verildi. Bölge halkı ise başvuru sahibini şikayet etti.

Çanakkale'de imar barışına 40 bin kişi başvurdu!

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından bölgede, 'İmar Barışı' uygulaması kapsamında, 39 bin 898 yapı kayıt belgesi oluşturulduğu ve 148 milyon 770 bin 214 TL ödeme yapıldığı açıklandı.

İmar barışı başvuruları ve elde edilen gelir TBMM'de!

İmar barışı uygulamasına yapılan başvurulara ve elde edilen gelir meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışında son ödeme tarihi ne zaman?

10 milyon 250 bin başvuru alınan imar barışı uygulamasında son başvuru tarihi Cumhurbaşkanlığı kararıyla 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatıldı. İmar barışı uygulamasına şimdiye kadar en fazla başvuru İstanbul'dan geldi. 

Yapı kayıt bedeli ödemeleri için son 10 gün!

İmar barışı uygulamasında başvuru süresi sona erdi. Başvuru yapan vatandaşlar için yapı kayıt bedeli ödemeleri için son günler....

Düzce’de imar barışına 19 bin 146 kişi başvurdu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2018 yılının Haziran ayında başlatılan ve 15 Haziran 2019 yılında sona eren İmar barışı uygulamasına Düzce’den 19 bin 146 başvuru geldi.

İmar barışı uygulaması Haberi

İmar barışı uygulaması

İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ve 20 Milletvekili tarafından imar barışı uygulamasından kaynaklanan sorunların araştırılarak bu sorunlara karşı çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılması için önerge hazırlandı.

İmar barışı uygulamasından kaynaklanan sorunların araştırılarak bu sorunlara karşı çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge şu şekilde: 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Afet risklerine hazırlık kapsamında ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması amacı ile "İmar Barışı" adı altında 18 Mayıs 2018 tarihinde 7143 sayılı yasa ile 3194 sayılı İmar Kanunu'na geçici 16. madde eklenmiş ve ilgili yapılara Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin usul ve esaslar da bu madde ile düzenlenmiştir. 

Yasanın görüşüldüğü tarihten günümüze kadar geçen süreç boyunca CHP grubu olarak birçok kez yapı kayıt belgesinin...