24 / 04 / 2024

İmar Kanunu değişiklik teklifi

İmar Kanunu değişiklik teklifi

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında inşası biten yapılar üzerindeki inşaat ve tahribatlar belediyeler tarafından denetlenecek.

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi  ile inşası biten yapılar üzerindeki inşaat ve tahribatların belediyelerce denetim yapılması planlanıyor. 

İmar Kanunu'nda değişiklik teklifinin 3 maddesi daha kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 3 maddesi daha kabul edildi...

İmar Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair teklif verildi!

İmar Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi. Kanun teklifi için Meclis Komisyonu'nda görüşmeler yapılıyor..

İmar Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verildi!

3194 Sayılı İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verildi. Teklif ile İmar Kanununda değişiklik yapılarak mücavir alanların belirlenmesinde ilgili yörede yaşayan vatandaşların görüşünün alınmasının zorunlu hale getirilmesi öngörülüyor.

1940 yılında İstimlak Kanunu'nda değişiklik! Yeni istimlak edilecek arsalarda birer katlı binalar yapılabilecek!

1940 yılında, İstimlak Kanunu'nun 11. maddesinde değişiklik yapıldı. Buna göre yeni istimlak edilecek arsalarda birer katlı binalar yapılabilecek. 

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararda son dakika gelişmesi! İşsizlik Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapıldı!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren İşsizlik Sigortası ile ilgili son dakika haberi geldi. İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasında Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Vergi Kanunu’nda flaş değişiklik! 1,4 milyon kişiyi etkiliyor!

Resmi Gazete'de yayınlandı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Vergi Kanunu’nda değişiklik yaptı. Yeni düzenleme ile birlikte tüm alış veya satışları 5 bin TL'nin altında olan ya da alış veya satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin "Ba-Bs formu" vermelerine gerek kalmayacak.

İmar barışıyla ilgili şok gelişme! Resmen Meclis'e geldi! İmar Kanunu değişecek mi?

TBMM'ye sunulan İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıları ilgilendiren adımlar atılacak. Peki İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31927 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31905 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sıra No: 540!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sıra No: 540 bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik için teklif verildi!

İyi Parti Antalya Millet Vekili Hasan Subaşı Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Kanun Teklifi verdi.

7410 Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

7410 Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31867 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31772 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31768 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31761 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İmar Kanunu değişiklik teklifi Haberi

İmar Kanunu değişiklik teklifi

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri devam eden teklif ile inşası biten yapılar üzerindeki inşaat ve tahribatlar belediyeler tarafından denetlenecek. 

3194 Sayılı İmar Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında inşa edilen yapıların sadece yapım aşamasında değil, binanın tamamlanmasının ardından da denetlenmesi sağlanıyor. Bu kapsamda yapımı tamamlanan, denetlenmeyen ve sağlamlık raporu verilmeyen binalar can ve mal güvenliği için büyük risk taşıyor.

Denetimler sıklaştırılacak 

Geçtiğimiz günlerde İzmir açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında gerçekler bir daha gün yüzüne çıktı. Alandan tasarruf etmek için kesilen kiriş ve kolonlara ilişkin herhangi bir denetim bulunmaması ihmalsizliği ortaya çıkardı. Bu kapsamda ydenetim sisteminde mevcut olan sorunlar ve esneklikler, yapı denetim sisteminin sıkılaştırılmasını gerektiriyor. Mevcutta yürütülen denetim sisteminin özel firmalar tarafından yapılıyor...