23 / 04 / 2024

imar yönetmeliği 2015

imar yönetmeliği 2015

Belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içinde veya dışında, imar plânı bulunan alanlarda Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği uygulanıyor. Yönetmelik maddesi yapılan değişiklikle ertelendi. Peki, İmar yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Yeni tip imar yönetmeliği uygulaması bir yıl erteleniyor!

Bilindiği gibi 1 Ocak 2016 tarihine kadar projesi onaylanmayan inşaatlarda veya yeni projelendirilecek inşaatlarda emsal dışı kazanımlar, şu an uygulandığı gibi yüzde 25 olarak hesaplanmayacaktı.

İmar yönetmeliği son durum 2015!

İmar yönetmeliklerinde yapılan düzenlemelere göre Yeni İmar Yönetmeliği esasları 1 ocak 2016 tarihinde yürürlüğe girecek. Peki, bu tarihte neler değişecek? İşte imar yönetmeliği son durum 2015..

İdris Güllüce: İmar kanunu yönetmeliği yenilenecek!

Bakan İdris Güllüce, seçim sonrasında yeniden bir 'İmar Yönetmeliği' yapılacağının müjdesini vererek, rant payı dağıtımı ile ilgili vergilendirmenin de düzenleneceğini ve torba yasaya konulacağını söyledi.

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

İstanbul'daki çürük yapı stokunu depreme karşı güçlendirmek amacıyla İBB yasal mevzuatta gerekli değişiklikleri yapmak için adım attı. İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

2004 yönetmeliği öncesi binalar yıkılıyor! İstanbul’un o ilçesinde büyük yıkım başladı!

Büyük deprem felaketi sonrası gündeme gelen İstanbul’daki tehlikeli yapılarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bir ilçe belediyesi, 2004 imar yönetmeliği öncesi yapılan binaları yıkmaya başladı. İşte detaylar…

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022!

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022 bugünkü 31826 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31826 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği...

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne su tasarrufu düzenlemesi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde su tasarrufu içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutulacak.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne 'su' ayarı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde gerçekleştirilecek olan değişiklikle binalarda lavabo musluk debileri sınırlandırılacak.  

İç Mimarlar Odası’ndan İmar Yönetmeliği'nde düzenleme talebi!

İç Mimarlar Odası, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde düzenleme yapılmasını talep etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

GYODER Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Semineri 27 Ağustos'ta!

GYODER Akademi tarafından düzenlenecek olan İmar Yönetmeliği Semineri 27 Ağustos'ta online olarak gerçekleştirilecek. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 2021!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

imar yönetmeliği 2015 Haberi

imar yönetmeliği 2015

İmar yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içinde veya dışında, imar plânı bulunan alanlarda Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği uygulanıyor.


Bu yönetmelik kapsamında, 22 Mayıs 2014 tarihinde 29007 sayılı Resmi Gazete'de değişiklik yapılmıştı. Bu değişiklik yönetmeliğinde yer alan geçici 6 ncı madde 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe girecekti.


Ancak, 14 Kasım 2015 tarihinde 29532 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile bu süre bir kez daha ertelendi. Peki, imar yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?


Geçici 6 ncı madde için yeni tarih 1 Ocak 2017 yılı oldu. İmar yönetmeliği geçici 6. madde esasları şu şekilde:


Geçici Madde 6 - 

Bu madde değişikliğinin yürürlüğe girdiği tarihten önce; belirli parsellere yönelik olarak; yıkım ruhsatı başvurusunda bulunulan veya binası yıkılan veya riskli yapı tespiti yaptırılan...