18 / 04 / 2024

imar zemine göre mi yapılmalı

imar zemine göre mi yapılmalı

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri II Temsilcisi Adnan Evsen, "Kayseri'ye yüksek katlı yapılar inşa edilecekse zemine uygun bir şekilde planlanmalıdır Olası bir depremde meydana gelen yıkımlar için eyvah! deriz " dedi.

İmar planları yerli otomobillere göre düzenlenecek!

2022'de seri üretime geçmesi beklenen yerli otomobiller, imar planlarını da değiştirecek. Sabah Gazetesi ve A Para’nın düzenlediği 3. Türkiye 2023 Zirvesi'ne konuşan Murat Kurum, imar planlarının artık yerli otomobile göre şekilleneceğini açıkladı. 

Yeni imar yönetmeliğine göre çıkmalar!

Binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabiliyor. İşte yeni imar yönetmeliğine göre çıkmalar..

Yeni imar yönetmeliğine göre müştemilatlar nasıl olacak?

Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında müştemilatların nasıl olması gerektiği yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliğine göre müştemilatlar nasıl olacak?

Yapı ünite fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları!

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan Yeni İmar Yönetmeliği gereğince yapı ünite fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları nelerdir?

Sedat Türkmen: Zemine göre yapılaşma olmalı!

Çukurova Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Sedat Türkmen, depremlerin zemin türüne göre farklı zararlar verebildiğini belirterek, yapılaşmaların buna göre inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

Zonguldak Kozlu'daki imar uygulamaları görenleri hayrete düşürüyor!

İmar yolsuzlukları ile kamuoyunun gündeminden düşmeyen Kozlu bazı imar uygulamaları görenleri hayrete düşürürken, Yok bu kadar da olmaz! Kozlu'da İmar kanunları adamına göre mi işliyor?' dedirtiyor.

Yeni İmar Yasası'na göre bodrum ve çekme kat yapılamayacak!

1.1.2017 tarihinden sonra çıkacak olan İmar Yasası'na göre müteahhitler bodrum ve çekme kat yapamayacak. Buradan elde edilecek gelir kalemi sıfırlanacak. Sonuç olarak binada daire başı fiyat artacak.

Salim Salih Sarıalioğlu: Binaya göre imar izni veriliyor!

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde binaya göre imar izni verdiklerini söyledi. CHP’li Meclis Üyesi Cahit Erdem ise, Sarıalioğlu’na tepki gösterdi.

İmar durumu neye göre belirlenir?

İmar durumu, herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteriyor. Peki, imar durumu neye göre belirlenir? İmar durumu nasıl tespit edilir?

İzmit'te araziye göre hizmet!

İzmit Belediyesi'nde çalışmalar, arazi yapısına göre de şekillendiriliyor. Ekipler, 28 Haziran Mahallesi'nde imar planlarında yol olarak gözüken dik ve eğimli yerdeki çalışmasını tamamladı. İşte ayrıntılar...

1940 yılı imar planına göre İstanbul'da 300 ilkokul binası yapılacakmış!

1940 yılında İlkokul binaları İstanbul'da uygulanacak şehir planına göre tanzim edilecekmiş. 1940 yılında İstanbul'un ilkokul ihtiyacı, hazırlanan raporda 300 taneymiş. Bu okullar Eyüp, Fatih, Beşiktaş ve Beyoğlu'nda inşa edilecekmiş.

1933 yılı İmar Kanunu'na göre cami arsalarına bitişik arsalarda bina inşa etmek için on metre mesafe lazımmış!

İstanbul Belediyesi'nin 1933 yılında yürürlüğe koyduğu Yeni İmar Kanunu'na göre cami arsalarına bitişik arsalarda bina inşa etmek için cami duvarına inşaatın on metre uzaklıkta olması gerekmiş.

Yeni İmar Kanunu'na göre konutta metrekare hesabı!

Proje halindeyken daha büyük bir evden bahsedilirken, ev tesliminde alıcı daha küçük bir evle karşı karşıya kalabiliyor. Bunun yaşanmaması adına yeni İmar Kanunu'na göre konutta metrekare hesabı yeniden belirleniyor..

imar zemine göre mi yapılmalı Haberi

imar zemine göre mi yapılmalı

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde, belediye başkan adayları bir bir projelerini sıralarken, ortaya çıkan yüksek katlı yapılarında içerisinde olduğu projelerin, Kayseri'nin jeolojik ve zemin yapısı açısından bir sakıncası bulunup bulunmadığını öğrenmek üzere Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Adnan Evsen'den bilgiler aldık. 

Kayseri'nin riskli bir zemine sahip olduğunun anlaşıldığını kaydeden Jeoloji Mühendisi Evsen, özellikle yüksek katlı olmak üzere yapılacak olan bütün binaların riskli durumda olan Kayseri'nin zeminine uygun olarak planlanması gerektiğinin altını çizdi. "Olası bir depremde meydana gelen yıkımlar için eyvah! deriz. Nerde bu devlet diye tekrardan sormaya başlarız" diyen Evsen, konuyla ilgili devlet kurumlarının yapılacak olan binaları kontrol etmesinin ve denetlemesinin önemine değindi


İMAR ZEMİNE GÖRE AÇILMALI

 Yapılaşma ile ilgili ilk adımın imara açma olduğunu ifade eden Evsen, yapılaşmanın öngörüldüğü arsada ise...