19 / 04 / 2024

İMO İzmir Şubesi Deprem Sempozyumu

İMO İzmir Şubesi Deprem Sempozyumu

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)’nun İzmir Şubesi tarafından, İzmir Deprem Sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda İzmir'in yapı stoku masaya yatırıldı.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Çakıcı: Gıda krizi kapıda!

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Hakan Çakıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde gıda krizi yaşanabileceğini söyledi. 

İzmir’in yapı stoku güvensiz mi?

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)’nun İzmir Şubesi tarafından, İzmir Deprem Sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda İzmir'in yapı stoku masaya yatırıldı.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi: Zorlu Konak projesinin tadilat ruhsatı iptal edilsin!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Zorlu Konak projesine verilen tadilat ruhsatının iptalini talep etti.

TMMOB İzmir Şubesi'nden Kültürpark açıklaması!

Kültürpark planına karşı açıklama yapan TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nden, projeyi savunan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterildi.

Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi'nden Kültürpark açıklaması!

Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi, Kültürpark için "Korunması konusunda mutabık kalınan yapılar dışında, tüm yapıların alandan ivedilikle uzaklaştırılması ve tüm inşaat faaliyetlerinden kaçınılması olmazsa olmazımızdır" açıklamasında bulundu.

Nusret Suna: O binalar kentlerin kalbine bir saplanan hançer!

Kandilli’nin verilerine göre 6,9 şiddetinde deprem meydana gelen İzmir’de, ‘İmar Barışı’nın yolunu açtığı kaçak yapı başvurusu yeniden gündeme taşındı. İMO İstanbul Şubesi Başkanı Nusret Suna, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir için uyarı! 7 üzerindeki depremde 70 bin bina yıkılacak!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesi, deprem bölgesinde yer alan şehir için hazırladığı raporu açıkladı. Yapılan araştırmada İzmir'de 7 ve üzerinde bir depremde 670 binadan 70 bininin yıkılacağı ve ağır hasar alacağı belirtildi. Can kaybının ise 30 binin üzerinde olacağı kaydedildi.

Tülin Gazi İçmimarlar Odası İzmir Şubesi başkanı oldu!

TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurul seçimleri tamamlandı. TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi'nin yeni başkanı Tülin Gazi oldu. 

İzmir Kültürpark için imar planı yapılmalı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Alpaslan, Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark'a ilişkin projesini eleştirdi. Alpaslan, Kültürpark'ta koruma amaçlı imar planı yapılmadan hiçbir uygulamaya gidilmemesi gerektiğini söyledi.

Sakaryalı inşaat mühendislerinden eğitime destek!

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Sakarya Şubesi ile eğitimde işbirliği olanaklarını görüştü.

İzmir Kültürpark projesine Mimarlar Odası'ndan eleştiri!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark Projesiyle ilgili tartışmalar panel konusu oldu. İzmir Şubesi Başkanı Özay Yerlikaya yer altı otoparkları, yaya yolları, yeni bina projeleri gibi birçok noktaya karşı olduklarını söyledi.

Alsancak Limanı'nın imar planı sorunu çözülüyor!

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın imar planlarına yönelik sorunları çözmek için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ve Konak Belediyesi'nin birlikte çalışma kararı aldığını belirtti.

İMO İzmir Şubesi Deprem Sempozyumu Haberi

İMO İzmir Şubesi Deprem Sempozyumu

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)’nun İzmir Şubesi’nin düzenlediği İzmir Deprem Sempozyumu Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. BirGün’de yer alan habere göre; sempozyumda İMO İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, İMO Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yüzgeç ile İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Danışmanı Alim Murathan açılış için konuşma yaptılar.

Uyarı Depremi

İMO’nun İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar sempozyumda yaptığı açılış konuşmasında; “İzmir merkezinin yaklaşık 70 km uzağında oluşan bir depremle hepimiz sarsıldık. 17 Ağustos Depremi hemen hemen her kesim için milat kabul edildi. O nedenle her 17 Ağustosta Odamızın tüm Şubeleri eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirir. 17 Ağustos 2020 tarihinde de Şubemizin yapmış olduğu basın toplantısında İzmir merkezli yaşanabilecek bir depreme dikkat çekerek bir tablo ortaya koymuştuk. Ama dikkat çekmek istediğimiz büyüklükte bir...