19 / 04 / 2024

İngilterenin Ankara Büyükelçisi Richard Moore

İngilterenin Ankara Büyükelçisi Richard Moore

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore: "Dubai, off-shore bir finans merkezi ama Türkiye farklı. Çünkü Türkiye'nin iç piyasası çok güçlü. İngiliz şirketler Türkiye'deki yatırım ve işbirliği fırsatlarını gözlüyor." ifadelerini kullandı.

Ukrayna’da 10 milyar dolarlık Büyük İnşa Projesi başladı!

Ukrayna’da 10 milyar dolarlık Büyük İnşa Projesi başladı. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Büyük İnşa projesi kapsamında 5 yıl içerisinde toplam 24 bin kilometre yol inşaatı aynı zamanda köprü ve raylı sistemlerin yapılacağını belirtti.

Portekiz Ankara büyükelçisinden inşaat yatırımı çağrısı! 

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Jaime Van Zeller Leitao, Portekiz ve Türk şirketlerine inşaat ve turizm alanında iş birliği yapması konusunda çağrıda bulundu. 

Etiyopya'nın Ankara'daki yeni Büyükelçilik binası açıldı!

Etiyopya'nın Ankara'daki yeni Büyükelçilik binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı...

Kazakistan'da konut ve inşaat sektörü yüzde 6 büyüdü!

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Kazakistan'da toplamda 15 şehir hastanesi yapılacağını ve bu yılın ilk 6 ayında konut ve inşaat sektörünün yüzde 6 büyüdüğünü söyledi.

Türkiye'nin Pekin büyükelçisi Abdulkadir Önen: Ev satmıyorum, Türkiye'yi tanıtıyorum!

Yaklaşık 2 senedir Pekin’de büyükelçilik görevini yürüten Abdulkadir Emin Önen, “Çinlilere ev pazarlıyor” iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Emin Önen, söz konusu iddiaları yalanlayarak "Ülkemizdeki yatırım olanakları hakkında sunumlar yaptım" dedi.

Bosna Hersek'in yeni büyükelçilik binası açıldı!

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçiliğinin Paris Caddesi'ndeki yeni binasının açılışı gerçekleştirildi.

Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binası yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kardeş ülke Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binasının tadilat çalışmalarını hayata geçiriyor.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği binasında ilk kat göründü!

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği binasının inşaatı gece gündüz devam ediyor. Binanın ilk katı göründü.

Alman Büyükelçi, 3. havalimanını ziyaret etti!

İstanbul'da çalışmaları tüm hızıyla devam eden 3. Havalimanı inşaatını Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann da ziyaret etti. Büyükelçilik bu ziyareti "etkileyici" notuyla paylaştı.

Kore Büyükelçisi 1915 Çanakkale Köprüsü'nü inceledi!

Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Choi Hong-Ghi, "1915 Çanakkale Köprüsü" inşaat alanında incelemeler yaptı. 

Büyükelçiler 3. havalimanına hayran kaldı!

4 Avrupa ülkesinin büyükelçisi İstabul 3. havalimanı inşaatını adım adım gezdi. Büyükelçiler havalimanına hayran kaldı...

Ankara'daki eski Alman Büyükelçilik binası 10 yıllığına kiraya veriliyor!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü tarafından eski Alman Büyükelçilik binası, Kamu yararı gözeterek çalışan ve kar amacı gütmeyen Dernek ve Vakıflara kiralanıyor..

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği binasının inşaatı tam gaz!

Saldırı tehditleri karşısında vize işlemlerini bir müddet durduran ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, yeni binasına geçiyor.

İngilterenin Ankara Büyükelçisi Richard Moore Haberi

İngilterenin Ankara Büyükelçisi Richard Moore

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, İstanbul'un uluslararası ve bölgesel finans merkezi olmasının Londra ve Avrupa için de faydalı olacağını belirtti. 


TÜRK PİYASASI DİĞERLERİNDEN FARKLI


Londra'nın İstanbul'a bu alandaki tecrübesinin aktarılması yönünde çaba gösterdiklerini anlatan Moore, "Bizim uzun bir geçmişe dayanan finans merkezi deneyimimiz var. Londra ile Şangay arasında hiç finans merkezi yok. Dubai var, fakat Dubai off-shore bir finans merkezi. Türkiye ise farklı. Çünkü Türkiye'nin iç piyasası çok güçlü. Bu nedenle buradaki merkez faydalı olacaktır" dedi.


3. ÜLKELERDE İŞBİRLİĞİ


Türkiye ile İngiltere'nin üçüncü ülkelerde ticaret ve yatırım işbirliğinin de önemli olduğunu ve bu anlamda heyecanlı fırsatlar bulunduğunu belirten Moore, "Önemli İngiliz şirketleri bankacılıktan iletişime kadar farklı sektörlerde Türkiye piyasasında aktif bir rol oynuyor ve ciddi yatırımlar yapıyor. İngiliz şirketler Türkiye'deki yatırım ve işbirliği...