26 / 04 / 2024

inşaat kdv düzenlemesi

inşaat kdv düzenlemesi

Milyarlarca liralık KDV iadesinin ekonomiye dönmesi inşaat ve yan sanayi sektörlerini etkileyecek gibi görünüyor. Müteahhitler ise iade ile gelecek paraların yeni projelere dönüşeceğini belirtiyorlar. 

Yeni konutlarda KDV yüzde 8 ile yüzde 18 arasında!

Yeni KDV uygulamasına göre, konut alımlarında KDV oranı arsanın metrekare değerine göre belirlenecek....

Turicum İnşaat Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turicum İnşaat Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abbas Şin, Ökkeş Sevimli, Seyyid Doğan ve Umut Yıldız ortaklığında kuruldu.

Ev alacaklar dikkat! Yeni KDV düzenlemesi ile neler değişti? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Akif Akarca ve Dr. Mehmet Şafak, bugünkü köşelerinde yeni KDV düzenlemesi ile konut sektöründe nelerin değiştiğini tek tek açıkladı. İşte o yazı...

Konutta KDV düzenlemesi kapıda!

Gıda sektöründeki yüzde 8 KDV’nin yüzde 1’e indirilmesinden sonra şimdi de sıra diğer sektörlerdeki düzenlemelere geldi. Konut sektöründe de KDV düzenlenmesinin yapılması planlanıyor. Peki düzenleme ne olacak? 150 metrekareden büyük konut için ne kadar KDV alınacak? İşte ayrıntılar...

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat firmaları dünyanın en iyilerinden!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının dünyanın en iyilerinden olduğunu söyledi.

Türk demiri, inşaat demirinde dünya markası!

Atakaş Grup'un başkanı Recep Atakaş, inşaat sektörünün dünya genelinde durmasıyla birlikte özellikle yuvarlak inşaat demiri üreten firmaların büyük sıkıntı yaşadığını anlattı. Akataş, Türk demirinin inşaat demirinde dünyada bir marka haline geldiğini söyledi. 

Muharrem Kasapoğlu: Türkiye'deki statlar inşaat kapasitesiyle dört dörtlük!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, başarılı sporcular yetişmesi için her türlü imkanı sağladıklarını belirterek, "Her yerde mükemmel tesisler var. Statlarımız Avrupa'da yok. Bizdeki statlar modernliği, inşaat kapasitesiyle dört dörtlük" dedi....

Bursa'da cami inşaatından düşen işçi öldü!

Bursa Merkez Osmangazi'de inşaatı devam eden caminin çatısından düşen Murat Yıldız (22) vefat etti. Yıldız'ın cenazesi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi...

Çorum'da cami inşaatının çatısından düşen işçi öldü!

Çorum ilinin, İskilip ilçesine bağlı Harun köyünde cami inşaatından düşen işçi İbrahim Doğru hayatını kaybetti...

Eyüpsultan'da bir çocuk inşaat çukuruna düştü!

Eyüpsultan'da inşaat alanında açılan çukura düşen 9 yaşındaki çocuk, AFAD ve itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı...

Adana Milli Emlak Müdürlüğü'nden 15 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Adana Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı 15 milyon 380 bin TL'lik rayiç bedelle arsa karşılığında inşaat ihalesi düzenleyecek. İhale, 18 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşecek.

Konya Milli Emlak Müdürlüğü'nden 12 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Konya Çevre ve Şehircilik İl Milli Emlak Müdürlüğü; Konya ili Altınekin, Karatay ve Ereğli ilçelerinde 11 milyon 945 bin TL bedel ile arsa karşılığı inşaat ihalesi düzenliyor.

Kayseri Milli Emlak Müdürlüğü'nden 8.8 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü; Kayseri İli, Kocasinan İlçesi, Erkilet Mahallesi'nde 8 milyon 852 bin 574 TL bedel ile arsa karşılığı inşaat ihalesi düzenliyor. 

Konya'da inşaat iskelesinden düşen işçi hayatını kaybetti!

Konya'da bir apartmanın inşaatında çalışan işçi iddialara göre dengesini kaybedip iskeleden düşerek hayatını kaybetti.

inşaat kdv düzenlemesi Haberi

inşaat kdv düzenlemesi

Tüm sektörlere adeta birer müjde olan Katma Değer Vergisi (KDV) kanununda değişiklikler öngören kanun tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderildi. 

Yeni Şafak Gazetesi'nden Emine Açar'ın haberine göre, 33 yıldır uygulanan KDV Kanun'unda yapılacak değişiklikler 25 maddeden oluştu. Milyarlarca liralık yeni can suyu, KDV alacağı bekleyen inşaat sektöründe de önemli bir gündem maddesi olarak yerini aldı. 

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, hükümetin inşaat sektöründeki faaliyetlerin devamı için en gerekli şey olan nakit ihtiyacının karşılanması adına güzel bir yenilik getireceğini dile getirdi. 

Proje sayısı artar

Son iki yılda 4 bin 500 konutu teslim ettiklerini belirten Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, KDV alacaklarının 170 milyon lira olduğunu söyledi. Timur, "Mevcut piyasa koşullarında bu kaynak kaybının finansman maliyeti yaklaşık 30 milyon lira....