26 / 04 / 2024

inşaat konut kredisi

inşaat konut kredisi

Projeden ev almak yakın bir zamanda daha da avantajlı hale geldi. Peki projeden ev alanların neye dikkat etmesi gerekiyor? İnşaat halindeki konuta kredi çıkar mı?

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi! Konutta düşüş trendi devam! 

KPMG Türkiye tarafından hazırlanan rapora göre inşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi ortaya çıktı. Peki inşaat, konut, AVM, GYO ve otel sektöründe son durum ne? İşte raporda yer alan o rakamlar...

Westpac sabit konut kredisi oranlarını düşürdü!

Westpac, yarından itibaren geçerli olacak biçimde uzun vadeli krediler için sabit konut kredisi oranlarında bir indirim yaptığını duyurdu. İşte detaylar...

Akdağoğlu İnşaat Konut Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Akdağoğlu İnşaat Konut Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Akdağoğlu İnşaat Konut Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Beykoz'da yapıldı.

İnşaat sektörü düşük faizli konut kredisi bekliyor!

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve MÜFED Başkanı İsmail Kahraman, konut fiyatlarıyla ve inşaat maliyetleriyle ilgili konuştu. İşte o açıklamalar... 

Machnouk İnşaat Konut Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Machnouk İnşaat Konut Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de Samer Machnouk tarafından kuruldu.

İnşaat sektörü konut kredisi faiz indiriminden memnun!

Merkez Bankası faiz kararları sonrasında kamu bankaları konut kredisi faizlerinde indirim yaptı. İnşaat sektörü alınan bu faiz indirim kararından oldukça memnun. 

Konut kredisi faiz indirimi inşaat sektörüne yarayacak!

3 kamu bankası tarafından konut kredisi faizlerinde indirime gidildi. İktisatçı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Karatepe, “Kimlerin faydalanacağı belli, inşaat sektörü” diye konuştu.

Konut kredisi faizleri Eylül'ün ilk haftasında ne oldu?

Konut sahibi olmak isteyen ve bunun için de konut kredisi kullanacak olan kişiler önce faiz oranlarını, kredi çekme koşullarını ve konut kredisinin nasıl çekildiğini araştırıyor. Peki birçok vatandaş tarafından merak edilen konut kredisi faizleri ne oldu? En uygun konut kredisi faizi hangi bankada?

Konut kredisi faiz oranları Ağustos 2021'de ne oldu?

Ev alacak kişiler de birikimlerinin üzerine eklemek için bankalardan konut kredisi çekiyor. Konut kredisine başvuracak vatandaşlar kredi faiz oranlarını araştırıyor. Peki, bankaların güncel konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu?

Konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyebiliyor. İşte konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021...

Konut kredisi masrafları 2021!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanacak müşterilerin masrafları bilmesi gerekiyor. İşte konut kredisi masrafları 2021...

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyerek parasını geri alabiliyorlar. Peki konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021...

​İnşaat ve Konut sektörünün birincisi MESA oldu!

İnşaat sektöründe 50 seneyi aşan köklü geçmişiyle adı ‘kalite’ ve ‘güven’le özdeşleşen ve her yıl Capital tarafından düzenlenen “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” arasında ilk üçe giren MESA, bu sene inşaat/konut kategorisinin “en beğenilen” şirketi oldu. 

inşaat konut kredisi Haberi

inşaat konut kredisi

Konut projelerinden ev almak kar amaçlayan birçok kişi için önemli bir yatırım amacı oldu. Son yıllarda konutların depreme daha dayanaklı, lüks yapılması ve konut arz/talep dengesinde talebin daha fazla olması projeden ev alımının tercih edilmesine neden oldu. 

Uzun vadeli ipotekli konut sistemi olan mortgage sisteminde tüketici konut için ihtiyacı olan tutarı bankalardan belirli faiz şartıyla alabiliyor. Bankalar inşaat halinde tamamlanmayan konutlara da kredi verebiliyor. Ancak, banka ya da kredi kuruluşunun dikkat etmesi gereken noktalar bulunuyor.

Proje Anlaşması Olan Tamamlanmamış Konutlarda Kredi

Satın almak istenilen ev için inşaat firması arasında proje bazlı bir anlaşma yapılır. Bu durumda tüketici rahatlıkla inşaat halindeki konut için kredi çekebilir. Proje bazlı konut alımlarında piyasa oranlarına kıyasla, indirimli faiz oranı içeren kampanyalar da bankalar tarafından veriliyor.

Proje Anlaşması Olmayan...