29 / 03 / 2024

inşaatı tamamlanan konut sayısı

inşaatı tamamlanan konut sayısı

Türkiye’de inşaatı tamamlanmış ve satılmayı bekleyen ne kadar konut olduğunu, yani konut stokunu tam olarak bilmek mümkün değil. Peki konut stoku konusunda sektör ne düşünüyor?

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

İnşaatı bitmemiş konut alanlar dikkat! Evinizin fiyatı artabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde inşaat halinde satın alınan daireye maliyetler artınca zam yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

İnşaat ve konut sektörünü 2022'de neler bekliyor?

İnşaat ve Konut Konferansı'nın dokuzuncusu gerçekleştirildi. Sektörün önde gelen isimleri inşaat ve konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İnşaat maliyetleri konut fiyatlarını uçuruyor!

Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde inşaat sektörünü kaleme aldı. İşte Namık Göz'ün o yazısı...

İnşaat maliyetleri konut fiyatlarını yükseltiyor!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, son iki senedir hızla yükselen inşaat maliyetlerinin konut fiyatları üzerine olan etkisini değerlendirdi...

Tahir Tellioğlu'ndan inşaat sektörü açıklaması!

Konut kredilerindeki yüksek faizler ile salgın süreci inşaat sektöründe daralmaya neden olurken, sektör oyuncuları arasında da iflas dalgası gündemde. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

​İnşaat ve Konut sektörünün birincisi MESA oldu!

İnşaat sektöründe 50 seneyi aşan köklü geçmişiyle adı ‘kalite’ ve ‘güven’le özdeşleşen ve her yıl Capital tarafından düzenlenen “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” arasında ilk üçe giren MESA, bu sene inşaat/konut kategorisinin “en beğenilen” şirketi oldu. 

İnşaat sektöründe büyük atılım!

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaat, son 25 yılda şaha kalktı. 1999 Marmara depreminin ardından inşaat ve konut sektörü büyük bir dönüm noktası yaşadı. Markalı konut, kentsel dönüşüm, sosyal konut, yabancıya satış gibi gelişmelerde sektör şahlandı.

Cumhuriyet tarihinin ilk Süryani Kilisesi'nin inşaatında son durum!

Yeşilköy'deki Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin yapım çalışmaları hızla sürüyor. Kaba inşaatı tamamlanan kilise çalışmalardan sonra Cumhuriyet tarihinin sıfırdan inşa edilen ilk Süryani kilisesi olacak.

Çambaşı Yaylası'ndaki 80 odalı otelin kaba inşaatı tamamlandı!

Ordu'nun 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nın, yürütülen çalışmalarla Türkiye'nin önde gelen turistik merkezlerinden biri haline gelmesi amaçlanıyor. Bölgede kaba inşaatı tamamlanan 80 odalı, 120 yataklı otelin gelecek sezon açılması hedefleniyor.

Kayseri Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binasının inşaatı tamamlanıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, inşaatı tamamlanan Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binasında incelemeler gerçekleştirdi.

İnşaat ve konut sektörü 2019'u nasıl kapattı?

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu yayınladı. ‘Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu 2019’ raporuna göre; inşaat harcamaları bölgeler arasında farklı büyüme performansları göstermeye devam etti...

Beşir Derneğinin İdlib'de inşa ettirdiği 180 evin inşaatı tamamlandı!

Beşir Derneği tarafından Suriye'nin İdlib şehrinde inşaatı tamamlanan 180 briket eve, ihtiyaç sahibi aileler yerleştiriliyor.

inşaatı tamamlanan konut sayısı Haberi

inşaatı tamamlanan konut sayısı

Konut stoku konusunda sektör ne düşünüyor? Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş bugünkü köşe yazısında konut stoku konusunu kaleme aldı. İşte Aktaş’ın o yazısı…

Bu köşede bir süre önce Eylül sonu için konut stokunun 1.3 milyon olduğunu yazınca sektörden itiraz geldi. Bazı inşaatların satış olarak kayıtlara girmediğine dikkat çekilerek stokun daha az olduğu ifade edildi. Köşemizi bugün o görüşlere açtık. Ne var ki konut stoku 1.3 milyon değil de. ister bunun yarısı, ister 500 bin ya da daha az olsun; sorun yine de büyük, çok büyük. Daha kötüsü bu sorunu öyle birkaç yılda geride bırakabilmek de söz konusu değil.

Türkiye’de inşaatı tamamlanmış ve satılmayı bekleyen ne kadar konut olduğunu, yani konut stokunu tam olarak bilmek mümkün değil. Konut stokuyla ilgili en yalın...