24 / 04 / 2024

İpoteğin kaldırılması dilekçe örneği

İpoteğin kaldırılması dilekçe örneği

Kimi zaman karşın borcun ödendiği durumda fek yazısını alamayan kimseler ipotek fekki için dava açabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. İşte tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021 örneği...

İpotek kaldırmak için dilekçe örneği!

Borç ödendiği takdirde ise ipotek tapu üzerinden kaldırılabiliyor. Borcun ödenmesine ve ipoteğin terkini talebine rağmen ipoteğin alacaklı tarafından kaldırılmaması halinde hukuki deliller ile birlikte dava açılabiliyor. İşte ipotek kaldırmak için dilekçe

İpoteğin fekki dava dilekçesi!

Borcun ödenmesine ve ipoteğin terkini talebine rağmen ipoteğin alacaklı tarafından kaldırılmaması halinde hukuki deliller ve dilekçe ile birlikte dava açılabiliyor. İşte ipoteğin fekki dava dilekçesi örneği..

İpotek kaldırma işlemleri!

İpotek kaldırma işlemleri, konut kredisi ile alınan bir evin kredi taksitlerinin tamamlanmasından sonra, evi üzerinize alabilmeniz için tapu dairesine gidilerek ev üzerindeki ipoteğin kaldırılması şeklinde yapılıyor...

Tapu ipoteğinin sona erme nedenleri!

Tapu ipoteğinin sona erme nedenleri arasında taşınmazın yok olması, tescilin terkini, taşınmazın kamulaştırılması, alacağın sona ermesi ve sürenin dolması gibi süreçler yer alıyor. Tapu ipoteğinin sona ermesi Medeni Kanununun 883. maddesinde anlatılıyor..

İpotekli tapu satışı!

İpotekli tapu satışında tapu görevlileri alıcıya bu duruma razı olup olmadığı sorar ve alacakları cevaba göre satış işlemine devam ederler. İpotekli gayrimenkul satışı her zaman yapılabilen bir satış türüdür...

İpoteğin kaldırılması dilekçe örneği!

Herhangi bir borçtan dolayı ipotek edilen gayrimenkulde, borcun tamamının kapatılmasından sonra ipotek kaldırılıyor. Bundan sonraki aşama ise bankaların dilekçe yazmaları oluyor. İşte ipoteğin kaldırılması dilekçe örneği...

1942 yılında yol parası kaldırılarak, bina ve kazanç vergilerine eklenmiş!

1942 yılında yol parasının memleket kazanç sahiplerinden alınması usulünün adalete uygun olmamasından dolayı kaldırılmasına ve bina ve kazanç vergilerine eklenmesine karar verilmiş. 

Dövizle ödemede 6 yıl sonra bir ilk! Yasak kaldırıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile dövizle ödeme yasağında 6 yıl sonra bazı alanların kaldırılmasına karar verildi. Peki hangi alanlarda dövizle ödeme yapılır? Dövizle ödeme yapılacak alanlar hangileri?

Kira zammı sınırlamasının kaldırılması Arjantinlileri sokağa döktü!

Arjantin'in yeni başkanı kemer sıkma programını duyurmuştu. Verilen detaylara göre Arjantin'de sokaklar karıştı. Yeni kararname kira zammı sınırlamasını da kaldırılırken ayrıca doğum izni gibi çalışan haklarına da saldırıyor.

Ev sahipleri: Kira fiyatları geriliyorsa yüzde 25 sınırı kaldırılsın!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı." açıklamasından sonra ev sahipleri yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasını talep etti.

Hatay’da acil yıkılacak 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırıldı! Şehir tanınamaz hale geldi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay’da acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırılması ile şehir adeta tanınamaz hale geldi. 

Üniversite sınavları kaldırılacak iddiasına YÖK'ten flaş cevap! Az önce açıklandı, hemen şimdi bakın!

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, "Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir" açıklamasından sonra YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, flaş açıklama yaptı. Üniversiteye giriş sınavının kaldırılmasına ilişkin yapılan açıklama sosyal medyada şok etkisi yarattı.

DİSK'ten yeni asgari ücret açıklaması: "Kamu ve özel sektör işçileri arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı" 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin belirlenmesi sırasında, özel sektör ile kamu işçileri arasındaki maaş farklarının ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. İşte detaylar..

Kur korumalı hesaplarla ilgili flaş gelişme! Üst limit kaldırıldı

Son dakika gelişmesi. Hazine destekli Kur Korumalı Mevduat hesaplarında faiz tavanının tamamen kaldırılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girdi. İşte tüm detaylar...

1 milyon 392 bin 629 öğrenciye müjde! 27 milyar TL'lik kredi borcu kaldırıldı! Hemen e-Devlet'ten kontrol edin!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 1 milyon 392 bin 629 öğrencinin 27 milyar Türk Lirası tutarındaki borcunun kaldırıldığını duyurdu. İşte ayrıntılar... 

KONUTDER: Birinci el satışlarda kredi kısıtlamaları acil olarak kaldırılmalı!

KONUTDER Başkanı Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas birinci el konut satışlarında kredi kısıtlamalarının acil olarak kaldırılması gerektiğini söyledi.

Değerli Konut Vergisi'nin 2 yılda bütçeye katkısı 3.5 milyon dolar oldu! Vergi kaldırılacak mı?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, bugünkü köşesinde Değerli Konut Vergisi'ni kaleme aldı. Türkmen, Değerli Konut Vergisi'nin kaldırılması gerektiğini dile getirdi. İşte o yazı...

İcra ve hacizler kaldırılıyor! Devlete maliyeti 56 milyar lira…

Ekim ayında yürülüğe girmesi için hazırlıkları süren çalışma kapsamında, ödeme güçlüğü içindeki dar gelirli kesim ile gençler ve çiftçilerin bazı kamu borçlarının silinmesi, icra ve hacizlerin kaldırılması öngörülüyor.

Beyaz eşyada ÖTV kaldırılsın taksit sayısı artırılsın talebi! Fiyatlara nasıl yansıyacak?

Beyaz eşya üretcileri çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın, bulaşık makinesi gibi beyaz eşya kalemlerinde rekabet gücünün korunması ve üretimin devamlılığının sağlanması adına iktidardan destek istedi. Üreticiler, tüketicini alım gücünün artırılması için ÖTV'nin kaldırılmasını ve taksit sayısının artı

İpoteğin kaldırılması dilekçe örneği Haberi

İpoteğin kaldırılması dilekçe örneği

Konut kredisi; satın alınacak konutun teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından veriliyor. Birçok banka değişken faiz oranları ile konut kredisi hizmeti veriyor. Bu kredi türünde satın alınan konut kredi kullanılan banka tarafından teminat altına alınıyor. Banka konut üzerine ipotek koyup kendisini güvence altına alıyor.

Konut üzerinde mevcut hakların elde edilmesi konut üzerindeki ipoteğin kaldırılmasıyla kazanılıyor. Bunun için öncelikle kredi ödemelerinin tamamlanmış olması gerekiyor. 

Tapudan ipotek kaldırmak için öncelikle borcun ödendiğine dair ipotek fek yazısının alınması gerekiyor. Bu fek yazısı ile tapu dairesine başvuru yapılabiliyor. Ancak kimi zaman karşın borcun ödendiği halde fek yazısını alamayan kimseler ipotek fekki için dava açabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesinde açılıyor. Mahkemeye verilecek tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021 şu şekilde hazırlanıyor:

İpotek fekki dava dilekçesi 2021

.......... SAYIN...