24 / 04 / 2024

İpotek kaldırmak için dilekçe örneği!

İpotek kaldırmak için dilekçe örneği!

Borç ödendiği takdirde ise ipotek tapu üzerinden kaldırılabiliyor. Borcun ödenmesine ve ipoteğin terkini talebine rağmen ipoteğin alacaklı tarafından kaldırılmaması halinde hukuki deliller ile birlikte dava açılabiliyor. İşte ipotek kaldırmak için dilekçe



İpotek kaldırmak için dilekçe örneği!

İpotek, borç nedeni ile bir taşınmaza konulan güvence oluyor. Borcun ödenmemesi durumunda alacaklı ipotekli taşınmazı satarak, satış bedelinden alacağını tahsil etme hakkına sahip oluyor. 


Borç ödendiği takdirde ise ipotek tapu üzerinden kaldırılabiliyor. Borcun ödenmesine ve ipoteğin terkini talebine rağmen ipoteğin alacaklı tarafından kaldırılmaması halinde hukuki deliller ile birlikte dava açılabiliyor.


Dava açarken, ödeme makbuzları, tapu kaydı ve ihtarname gibi belgelerin ispatlanması gerekiyor. İpotek kaldırmak için dilekçe örneği şu şekilde:


İpoteğin fekki dava dilekçesi örneği..


...............  MAHKEMESİNE


DAVACI :

VEKİLİ :

DAVALI :

KONU                    : İpoteğin Terkini İstemi.


AÇIKLAMALAR:


1-)   Müvekkilim, kardeşinin davalıya olan  … TL. borcu için …, ... İlçesi, ... ada, ... parselde kayıtlı taşınmazının üzerinde ikinci dereceden ipotek tesis etmiştir.


2-) Müvekkilimin kardeşi borcun tamamını ödemiştir ve bunları makbuzlarla ispat etmiştir. Bunun üzerine müvekkilim, davalıya ipoteği kaldırması için ihtarname çekerek başvurmasına rağmen davalı müvekkilimin bu talebini yerine getirmemiştir.


3-) Bu nedenle, dava açılması zorunlu hale gelmiştir. 


HUKUKİ NEDENLER  : 4721 S. K. m. 883 ve ilgili mevzuat.


HUKUKİ DELİLLER: Ödeme makbuzları, tapu kaydı, ihtarname ve diğer deliller.


SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, adı geçen taşınmaz üzerinde davalı lehine  olan ipoteğin terkinine, yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine, karar verilmesini Yüce Mahkemenizden saygıyla talep ederim.  …/…/…


Davacı Vekili

Av.

 


İpotek kaldırma harcı 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön