25 / 04 / 2024

ipotekli daire nasıl satılır

ipotekli daire nasıl satılır

Konut kredisi kullanarak aldığınız evin satışını ancak alıcı bulduğunuzda yapabilirsiniz. Bununla birlikte bu şekilde alınan ya da satılan evler, son taksidi ödenene kadar bankanın malı kabul edildiği için bankanın bazı prosedürlerine uymanız gerekiyor.

Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır? Kat karşılığı arsa kaç daire?

Apartmanda yaşayan kişiler, arsa payına önem vermektedir. Bu nedenle de “Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır?” sorusunu sık sık sormaktadır. İşte detaylar!

Hisseli dairenin satışı nasıl yapılır? Hisseli daire satılır mı?

Bir evin üzerinde birden fazla pay sahibinin olma durumunda, bu evler hisseli daire olarak adlandırılır. Peki, hisseli daire satışı nasıl yapılır? Hisseli ev satılır mı?

Bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Herhangi bir daire ya da dükkan satın almayı düşünüyorsanız, ilgili gayrimenkulün iskan durumunu araştırmanız son derece önem teşkil ediyor. Peki, bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İpotekli ev satılır mı?

Bankaların verdikleri kredi karşısında aldığı teminata ipotek denir. Kişinin aldığı krediyi ödememesi halinde konut satışa çıkarılarak banka borcu kapatılır. Peki, ipotekli ev satılır mı? Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Özderici GYO'nun daire satışından elde edeceği gelir şirketin karını nasıl etkiler?

Özderici’de sermaye artırımından kaynaklanan daire satışından elde edilecek gelir şirkete nasıl iade edilebilir? Şirketin karını nasıl etkiler? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

2. el konut satışında daire fiyatı nasıl belirlenir?

Gayrimenkul Uzmanı Candan Kılıç 2. el konut satışında daire fiyatının nasıl belirlendiğini kaleme aldı. İşte o yazı...

Düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Konut kredisinde olağanüstü avantaj sunan koşullar sona erince ipotekli satışlar yavaşladı. Peki yaz aylarında hayata geçirilen düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

TOKİ uygun fiyatlı daire başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ, dar ve orta gelirli vatandaşlar için kurasız, uygun fiyattan 9 ilde toplam 400 konutu satışa çıkardığını duyurdu. Peki, TOKİ uygun fiyatlı daire başvurusu nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Evden çıkmayan kiracı nasıl tahliye edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiracı 15 yıldır dairemizde oturuyor. Kontrat mayısta yapılmıştı. Ama kiracım ‘çıkmam’ diye inat ediyor. Kiracım, ‘size daire lazımsa, başka bir daire tutun’ diyor.  Bu kiracıyı çıkarmak için nasıl bir yol izlemeliyiz?' sorusunu yanıtladı.

İpotekli borç senedi veya irat senedi nedir? Neye yarar? Nasıl kullanılır?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, "İpotekli borç senedi veya irat senedi: Çek ve senedin yerine geçebilecek yeni bir kıymetli evrak türü" başlıklı yazı kaleme aldı.. Peki ipotekli borç senedi veya irat senedi nedir? Neye yarar? Nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde inşa edilen yapılardan alınan evler için yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları iade alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

İmar affı ile kat mülkiyeti nasıl alınır?

İmar affı ile yapı kayıt belgesi alınan bir daire için kat mülkiyeti de tesis edilebiliyor. Peki, imar affı ile kat mülkiyeti nasıl alınır? 

Kamulaştırma yapılan alanda daire satışı nasıl yapılır?

Vatandaşların gayrimenkulünün yasalarda belirtilen şekillere uyularak kamu idaresine geçmesina kamulaştırma deniyor. Peki, kamulaştırma yapılan alanda daire satışı nasıl yapılır?

ipotekli daire nasıl satılır Haberi

ipotekli daire nasıl satılır

Konut kredisi kullanarak aldığınız evin satışını ancak alıcı bulduğunuzda yapabilirsiniz. Bununla birlikte bu şekilde alınan ya da satılan evler, son taksidi ödenene kadar bankanın malı kabul edildiği için bankanın bazı prosedürlerine uymanız gerekiyor.


BİRİNCİ YOL: EVİ PEŞİN SATMAK

İlk yöntem evi peşin olarak satmak. Böylece elde ettiğiniz peşinle bankaya olan borcunuzu kapatıyorsunuz ve evin üzerindeki ipotek kalkıyor.


İKİNCİ YOL: KONUT KREDİSİNİ DEVRETMEK

İpotekli evi satın alan taraf konut kredisinden yararlanmak istediğinde, konut kredinizi kullandığınız bankada gerekli yasal işlemleri yaparak devir teslimi gerçekleştirmek mümkün. Ya da ipotekli evin sahibinin konut kredisi kapatılarak, yeni ev sahibi adına konut kredisi hesabı açılabiliyor. Yani, ev üzerinde ipotek hakkı olan banka, ipotekli evi alan kişiye yeni bir konut kredisi oluşturuyor.



En Son...