29 / 03 / 2024

ırak imar desteği

ırak imar desteği

Türkiye, Irak’ın yeniden imar ve istikrarı için 5 milyar dolar kredi kolaylığının yanı sıra 50 milyon dolarlık insani ve kalkınma yardım projeleri için kredi sözü verdi..

Resmî Gazete’de yayımlandı! Devletten yağlı tohumlu bitkiler için yüzde 75 hibe desteği 

Hiçbir şey ekilmeyen ve boş bırakılan araziler için hibe desteği kararı alındı. Söz konusu karar, Cumhurbaşkanlığı imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; baklagil, hububat, kanola, ayçiçeği, aspir ve soya gibi yağlı tohumlu üretim yapanlara destek verilecek.

Bakanlıktan Bursa Yıldırım'a imar desteği!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde yıllardır kangren haline gelen imar sorunun çözümü için yoğun bir çaba harcayan Yıldırım Belediyesi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan destek geldi.

AB'den Irak'a 72,5 milyon avroluk yeniden imar desteği!

Irak Maliye Bakanı Fuad Hüseyin ile AB Asya ve Orta Doğu Geliştirme ve Dayanışma Ofisi Direktörü Pierre Amilhat arasında AB'nin Irak'a yeniden imar için 72,5 milyon avro bağışta bulunmasını öngören anlaşma imzalandı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından İzmir Metrosu'na kredi desteği!

İzmir Metrosunun Fahrettin Altay-Narlıdere arasında yapımına başlanan yeni hattına, Avrupa Kalkınma ve İmar Bankasının 80 milyon avroluk kredi desteği sağladığı belirtildi.

Katar'ın Gazze'ye imar desteği devam ediyor!

Katar Emiri Şeyh Temim,  Gazze'nin yeniden imarı ve Filistin halkına yönelik desteğinin devam ettiğini ifade etti.

Gaziosmanpaşa'da dönüşüme turizm desteği!

Dolmabahçe-Beşiktaş arası, ve Kartal'ın güneyinden sonra Gaziosmanpaşa'ya da turizm imarı desteği geldi... İlçede riskli alan dışındaki arsaların birleştirilerek yeni yapı adası oluşturulması ve oraya otel veya özel hastane kurulması halinde birinci ve ikinci bodrum katlar emsale katılmayacak.

Mehmet Özhaseki: Belediyelerin imar çalışmalarına proje desteği veriyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, İller Bankası Yönetim Kurulu toplantısında konuştu. Bakan Özhaseki, "Birçok küçük belediyenin imar, harita, jeoteknik çalışmalarına, kent bilgi sistemiyle ve üst yapıyla ilgili çalışmalarına proje desteği veriyoruz." dedi.

Kocaeli Yapı Müteahhitleri imar desteği istedi!

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği (KYMD) Başkanı Zekai İren ve yönetimi, Saadet Partisi İl Başkanı Sinan Ejderoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Zekai İren, Ejderoğlu'ndan imar ve kentleşme konusunda destek istedi.

Ev alana devlet desteği nasıl olacak?

Konut kredisi kullanmak için peşinat biriktirenlere; 18 Mart 2015 akşamı kabul edilen Torba Yasa esasları gereğince devlet desteği geldi. Peki, ev alana devlet desteği nasıl olacak?

Torba yasa konut kredisi peşinat desteği kabul edildi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 27 Ocak 2015 tarihinde Marriot Otelde düzenlenen "İnşaat Sektörü Zirvesi"nde müjdesini verdiği Torba yasa konut kredisi peşinat desteği kabul edildi. Peki, destek nasıl yapılacak?

Ağaoğlu faiz desteği kampanyasında yüzde 35 faiz desteği!

Andromeda Gold, My Towerland ve My Home Maslak projeleri için geçerli sayılan Ağaoğlu faiz desteği kampanyası kapsamında yüzde 75'lik kısmında yüzde 35 oranında faiz desteği sağlanıyor.

Konut kredisi peşinatına devlet desteği yasası kabul edildi mi?

Konut kredi kullanarak ev sahibi olmak isteyenlere peşinatları için devletten Ocak 2015'te müjde gelmişti. Devlet peşinat birikimine belli oranda katkı sağlayacaktı. Peki, konut kredisi peşinatına devlet desteği yasası kabul edildi mi?

Ege Yapı'dan finansman desteği kampanyası!

EgeYapı, Batışehir ve Pega Kartal'dan ev sahibi olanlara finansman desteği verecek. Destek nisan sonuna kadar geçerli olacak. 380 bin liralık dairelerden satın alanlar, önce yüzde 25'lik peşinatı ödeyecek.

ırak imar desteği Haberi

ırak imar desteği

Irak’ın DEAŞ terör örgütünden kurtarılmasının ardından yeniden imarını amaçlayan taahhüt konferansı niteliğindeki “Irak’ın Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı"nda en büyük sözü Türkiye verdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre bugün Kuveyt’te düzenlenen konferansa 70’ten fazla bağışçı ülke ve uluslararası kuruluş katılırken, Irak, konferans çalışmaları sırasında başta altyapı, su, enerji, inşaat ve teknoloji olmak üzere 157 yatırım projesini gündeme getirdi.

Konferansa Türkiye'den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanı sıra Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ekonomi Bakanlığından yetkililer ve özel sektör temsilcileri katıldı. 

Türkiye'den Irak'a 5 milyar dolar kredi kolaylığı 

Çavuşoğlu, konferansta Türkiye'nin Irak'ın yeniden imarı için 5 milyar dolar kredi kolaylığı sağlayacağını söyledi. 


Bakan Çavuşoğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Biz Irak'a 2004'ten bu yana 500 milyon dolar civarında insani ve kalkınma yardımı yaptık. Yani yarım...