23 / 04 / 2024

ırak sınırı 9 yeni gümrük kapısı

ırak sınırı 9 yeni gümrük kapısı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ticaretin yoğun olduğu sınır ülkelerine yeni gümrük kapıları açılması çalışmalarında sona geldi. Irak ve Gürcistan sınırına 9 yeni gümrük kapısı açılması öngörülüyor...

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.

Yoksulluk sınırı 47 bin TL'yi geçti!

Türk-İş tarafından yapılan araştırmaya göre, Aralık ayında dört kişilik bir aile için açlık sınırı 14 bin 431 liraya, yoksulluk sınırı 47 bin 9 liraya çıktı.

Nisan'da açlık sınırı 9 bin 814 TL, yoksulluk sınırı 33 bin 948 TL oldu! 

BİSAM Nisan 2023 dönemi için açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarına göre, Türkiye'de sağlıklı ve dengeli beslenmenin maliyeti günlük 327 TL, açlık sınırı ise 9 bin 814 TL olarak belirlendi. Yoksulluk sınırı da 33 bin 948 TL şeklinde açıklandı. 

BİSAM yeni verileri açıkladı! İşte yeni açlık sınırı

BİSAM'ın açıklamasını yaptığı Nisan ayı için açlık ve yoksulluk sınırı bilgilerine göre; Türkiye’de sağlıklı ve dengeli beslenmenin bedeli günlük olarak 327 TL, açlık sınırı ise 9 bin 814 TL'ye erişti. Yoksulluk sınırı ise 33 bin 948 TL olarak kayıtlara geçti.

Mart'ta açlık sınırı 9 bin 591 TL, yoksulluk sınırı 31 bin 241 TL oldu! 

TÜRK-İŞ'in araştırmasında, mart ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırı 9 bin 591 Türk Lirası olurken, yoksulluk sınırı 31 bin 241 Türk Lirası şeklinde belirlendi. 

Şubat ayında açlık sınırı 9 bin, yoksulluk sınırı ise 32 bin liraya çıktı!

Birleşik Metal-İş Araştırma Merkezi’nin açıkladığı verilere göre 2023 yılı Şubat ayında açlık sınırı 9 bin 234 lira olurken, bir ailenin kira, fatura, ulaşım, eğitim gibi tüm harcamalarını kapsayan yoksulluk sınırı ise 32 bin lirayı buldu. İşte detaylar…

Asgari ücretli bu sınırın altında kaldı! İşte açlık ve yoksulluk sınırı

Şubat 2023'te açlık sınırı ortalaması hesapları TÜRK-İŞ'in aktarımına göre 9 bin 425,15 TL’ye, yoksulluk sınırı 30 bin 700,83 TL’ye seviyesinde oldu.

Asgari ücret cebe girmeden eridi! Açlık sınırı açıklandı

Yükselen enflasyon ile paralel ilerleyen hayat pahalılığı insanları korkutur boyuta geldi. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'nun ocak ayı Açlık-Yoksulluk Araştırması’na göre, çekirdek ailenin açlık sınırı 9 bin 769 lira ile asgari ücreti çok geride bıraktı.

Ayda 9 bin 796 lira kazanamıyorsanız resmen açlık sınırındasınız!

Yüksek enflasyon, işsizlik ve ekonomik kriz vatandaşı zor durumda bırakırken sürekli artan fiyatlarla birlikte açlık sınırı da aynı oranda yükseldi. Birleşik Kamu-İş’in hesaplamasına göre asgari ücretliler açlık sınırının da altında kaldı.

Açlık sınırı 2 bin 865 TL'ye yükseldi!

Türk-İş, tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan raporun bu ayki verilerinde açlık sınırı 2.865 liraya, yoksulluk sınırı ise 9.332 liraya yükseldiği belirtildi.

Türk-İş: Açlık sınırı 2 bin 830 lira oldu!

Türk-İş tarafından yapılan araştırmaya göre, Mayıs 2021'de toplamda 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 830 Türk Lirası şeklinde belirtilirken, merakla beklenen yoksulluk sınırı ise 9 bin 219 Türk Lirası şeklinde oldu.

Türk-İş açıkladı! İşte açlık ve yoksulluk sınırı!

Türk-İş verilerine göre , nisanda 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 767, yoksulluk sınırı ise 9 bin 13 lira oldu. Türkiye'de uygulanan asgari ücret 2 bin 825 lira 90 kuruş...

Mısır ordusu Gazze sınırındaki 9 tüneli yıktı!

Mısır ordusu, Kuzey Sina bölgesinin Gazze sınırında bulunan 9 tüneli yıktı. Ordu Sözcüsü Albay Temir er-Rifai, yazılı açıklama yayınladı.

ırak sınırı 9 yeni gümrük kapısı Haberi

ırak sınırı 9 yeni gümrük kapısı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ticaretin yoğun olduğu sınır ülkelerine yeni gümrük kapıları açılması çalışmalarında sona geldi. Irak ve Gürcistan sınırına 9 yeni gümrük kapısı açılması öngörülürken, İran ve Nahcıvan’ın da bulunduğu 4 gümrük kapısının yenilenmesi için start verildi. Ancak muhatap ülkelerdeki ekonomik ve güvenlik sorunları nedeniyle çalışmalar ağır aksak ilerliyor. Bu aşamada Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, çalışmaları kendi bütçe imkanlarıyla sürdürecek.


GÜRCİSTAN’A 3 YENİ KAPI


- Çıldır/Aktaş (Ardahan)-Kartsakhi Kara Hudut Kapısı.


- Canbaz/Demir İpekyolu (Ardahan)-Kartsakhi Demiryolu Hudut Kapısı.


- Muratlı (Artvin)-Maradidi Kara Hudut Kapısı.


IRAK’A 6 YENİ KAPI


- Ovaköy(Şırnak)-Karavala Kara Hudut Kapısı: Bakanlar Kurulu kararıyla daimi hudut kapısı ilan edildi. -Aktepe (Şırnak)-Bacuka Kara Hudut Kapısı: Kapının açılmasına ilişkin Protokol, 25 Mart 2014’te imzalandı. 


-Ovaköy-Karavala Demiryolu Hudut Kapısı: Türkiye-Irak demiryolunun hududu geçeceği nokta üzerinde iki ülke...