24 / 04 / 2024

İranlı turistler türkiyeye mi geliyor

İranlı turistler türkiyeye mi geliyor

Özel bir turizm şirketi,yaklaşık 10 yıldır gerçekleşmeyen Tahran-Bodrum seferlerini başlattı.Bu sayede bu yıl içinde 10 bine yakın İranlı turistin Bodrum’a gelmesi beklenirken, Rus turist sayısındaki azalma İranlılar sayesinde telafi edilecek.

Türkiye'de en çok gayrimenkulü Ruslar ve İranlılar aldı!

Türkiye'de yabancıya gayrimenkul satışında il sırayı Ruslar, İranlı'lar ve Irak vatandaşları aldı.

O ilde İranlı turistler ekonomiye can veriyor

Yaz sezonunun sonuna doğru yaklaşırken özellikle tatil yörelerinde hareketlilik artıyor. Kur etkisi ve Türkiye’deki hızlı enflasyon artışı nedeniyle yabancı turist daha cazip hale geliyor. Ama turizm denince akla hemen Ege, Akdeniz gelmesin Van’da İranlı turistler ekonomiye can veriyor.

Türkiye'de hepimizin cebinden bu para çıktı! İşte o devasa rakam

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022'nin ilk çeyreğine ilişkin "hane halkı yurt içi turizm" verilerini açıkladı. Yerli turistler yılın ilk çeyreğinde seyahatlerinde 12,2 milyar lira harcadı.

İstanbul'da Türklere kiralık ev verilmiyor mu? Kiralık evlerde fazla para veren kazanıyor!

İstanbul’da konut kiraları son dönemde fahiş oranlarda arttı. Esenyurt ilçesinde verilen bir konut ilanındaki “Türk müşteri uygun değil” ibaresi, yabancıya kiralık ev konusunu yeniden alevlendirdi. Peki Suriye, Afgan ve İranlıların yoğun olarak yaşadığı Başakşehir bölgesinde son durum ne?

Tofaş’tan bomba haber geldi! Tofaş Şahin ortalığın tozunu attırmak için geri dönüyor!

Son zamanlarda 2022 model Tofaş Şahin çıktı mı? Türkiyeye ne zaman geliyor sorusunun yanıtı ise merak edilenler arasında yer alıyor. 2022 model Tofaş Şahin ile ilgili güncel detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Ruslar tatil, İranlılar vatandaşlık için Türkiye’den ev alıyor!

Yabancıya konut satışıyla ilgili önemli bilgiler veren Gayrimenkul Brokeri Songül Toprak Özsan, Ruslar'ın tatil, İranlılar'ın ise vatandaşlık için Türkiye’den ev aldığını söyledi.

İranlılar her sene Türkiye’den 3 bini aşkın konut alıyor!

İran parlamentosunun kıdemli üyelerinden Mojtaba Yousefi, 2018-2020 yılları arasında İranlıların Türk vatandaşlığı alabilmek amacıyla Türkiye’den 7 milyar dolarlık gayrimenkul aldığını ifade etti. 

Türkiye'den en çok hangi ülke vatandaşı konut aldı?

TÜİK Türkiye'den en çok konut alan yabancıları açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; İranlılar ilk sırada yer aldı. 

İranlıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımı arttı!

Son dönemde İranlıların Türkiye'deki yatırımlarının arttığını söyleyen DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Osman Aksoy İran vatandaşlarının Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarının arttığını dile getirdi. 

İranlılar Türkiye'den konut alımında ilk sırada!

Tapu yabancı işler daire başkanlığı verilerine göre, 2019'un 1. çeyreğinde 1 milyon 898 bin 694 metrekare olan yabancıların gayrimenkul alımları, 2020'nin aynı döneminde 3 milyon 035 bin 199 metrekare olarak kaydedildi. Türkiye'den en çok konutu ise İranlılar aldı...

İranlılar, Türkiye'de konut alımında 2'nci sırada! 

Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Dr. Serpil Kahraman, İranlıların Türkiye'de konut alımında 2 senede 7 kat artış yaşandığını belirtti. Kahraman, "İranlıların Türkiye'ye olan ilgisinin her yıl artarak, devam ediyor." dedi... 

İranlılar vatandaşlık için Türkiye’de ev alıyor!

Türkiye’de yaşayan İranlılar, Türkiye’de konut edinip Türk vatandaşlığına açılan kapıyı aralıyor. 2018 Eylül ayından beri 250’den fazla İranlı Türkiye'de ev sahibi oldu.

İranlıların konut alımında Türkiye ilgisi katlanarak sürecek!

Elit Vatandaşlık ve Yatırım Danışmanlığı Genel Müdürü ve MÜSİAD Tahran Temsilcisi Fatih Çayabatmaz yaptığı açıklamada, "İranlıların Türkiye’ye olan ilgisi önümüzdeki dönemlerde katlanarak sürecek" dedi.

İranlı turistler türkiyeye mi geliyor Haberi

İranlı turistler türkiyeye mi geliyor

Özel bir turizm şirketi, yaklaşık 10 yıldır gerçekleşmeyen Tahran-Bodrum seferlerini başlattı.Bu ay haftada bir gerçekleşecek olan seferler, önümüzdeki aydan itibaren haftada üçe çıkacak. Bu sayede bu yıl içinde 10 bine yakın İranlı turistin Bodrum’a gelmesi beklenirken, Rus turist sayısındaki azalma İranlılar sayesinde telafi edilecek gibi...