25 / 04 / 2024

İstanbul'da Türklere kiralık ev verilmiyor mu? Kiralık evlerde fazla para veren kazanıyor!

İstanbul'da Türklere kiralık ev verilmiyor mu? Kiralık evlerde fazla para veren kazanıyor!

İstanbul’da konut kiraları son dönemde fahiş oranlarda arttı. Esenyurt ilçesinde verilen bir konut ilanındaki “Türk müşteri uygun değil” ibaresi, yabancıya kiralık ev konusunu yeniden alevlendirdi. Peki Suriye, Afgan ve İranlıların yoğun olarak yaşadığı Başakşehir bölgesinde son durum ne?



 

Pinar Demircan

İstanbul’da son dönemde fahiş oranlarda artan kira fiyatları, yabancıya kiralık ev sorununu bir kez daha gündeme getirdi. İstanbul’da yabancıların özellikle yoğun şekilde yaşadığı Başakşehir’de, Türklere kiralık ev verilmediği yönündeki haberler sosyal medyada gündem oldu. Türklerin yabancılara evlerini kiraya vermediği dönemler geride kalırken artık yabancı ev sahipleri, mülklerini Türklere kiraya vermemeye başladı. 

İstanbul da Türklere kiralık ev verilmiyor mu? Kiralık evlerde fazla para veren kazanıyor!

Geçtiğimiz gün gündeme gelen İstanbul Esenyurt'ta 1 oda 1 salon için verilen bir kiralık konut ilanı tartışmaları yeniden alevlendirdi. 1+1 ev için verilen ilanda yer alan “Türk müşteri uygun değil” ibaresi sosyal medyada tepkilere neden oldu. Sosyal medyada ilanı veren kişinin İranlı olduğuna dikkat çekildi. 

Peki Suriye, Afgan ve İranlıların yoğun olarak yaşadığı Başakşehir bölgesinde son durum ne? Yabancı ev sahipleri Türklere ev kiralamıyor mu? İşte ayrıntılar...

 

 


Geri Dön