20 / 04 / 2024

iş bankası kentsel dönüşüm kredisi

iş bankası kentsel dönüşüm kredisi

İş Bankası riskli yapı raporu bulunan bölgelerde yer alan taşınmaz sahiplerine devlet destekli kentsel dönüşüm kredileri kullandırıyor. İş Bankası’nın uyguladığı devlet destekli kentsel dönüşüm kredilerini Kredi Pazarı araştırdı.

İş Bankası kentsel dönüşüm konut kredisi!

Kentsel dönüşüm bölgelerinde 1 seneden fazla oturan kiracılar ya da ev sahipleri Riskli Yapı Raporları mevcut ise konut için yüzde 4 devlet desteği ile birlikte İş Bankası’ndan yüzde 2.17 faiz oranı ile yeni konutları için konut kredisi kullanabilir.

Mamak'ta İş Bankası'yla dönüşüm protokolü imzalandı!

Mamak Belediyesi, kentsel dönüşümü hızlandırmak ve vatandaşların minimum maliyetle daha güvenli ve modern dairelerde yaşamalarına imkân sağlamak amacıyla Türkiye İş Bankası ile kentsel dönüşüm konut kredisi protokolüne imza attı.

Kentsel dönüşüm kredisi en çok hangi bankalardan çekildi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü, kentsel dönüşüm kredilerinin en çok çekildiği bankaları açıkladı. Kredi tutarına göre banka dağılımı tablosuna göre en çok kredi çekilen bankalar şunlar oldu…

Kentsel dönüşüm için ilk krediyi İş Bankası aldı!

Türkiye İş Bankası ile Avrupa Yatırım Bankası (AYB) arasında, konutlarda deprem güvenliği ve enerji verimliliğinin artırılması amacıyla 200 milyon euro tutarında teminatlı kredi sözleşmesi imzalandı...

Kentsel dönüşüm anlaşmalı bankalar!

Riskli yapılar için müteahhit seçimi yapıldıktan sonra kentsel dönüşüm kredisi veren anlaşmalı bankalara başvuru yapılması gerekiyor. Peki kentsel dönüşüm anlaşmalı bankalar hangileridir? İşte anlaşmalı bankalar...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt duyurdu! Bakırköy İş Bankası Blokları kentsel dönüşüm projesinde temeller atıldı! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Bakırköy İş Bankası Blokları İncirli parselindeki kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni proje için temellerin atıldığının müjdesini verdi.

İş Bankası'ndan müşterilerine 1000 dolar hediye açıklaması. Duyanlar şok oldu

İş Bankası müşterilerinin dikkatini çeken kampanyalar hazırlamaya devam ediyor. İş Bankası tarafından son duyurulan kampanya müşterilerini şok etti. iş Bankası 1000 USD hediye verecek peki nasıl? İşte haberin detayları...

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası 15 Eylül'de başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul'da düzenlenecek ve 15 Eylül tarihinden itibaren 3 gün devam edecek "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası" kapsamında yeni hazırlanacak olan deprem yasasının altyapısı oluşturulacak.

Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı!

Devlet kentsel dönüşüm projesi kapsamında kira desteğinde bulunuyor. Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı. İşte detaylar...

15 il için Kentsel Dönüşüm Stratejileri hazırlanacak!

TOKİ, Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırıyor. Kurum, çalışmalar kapsamında 15 kent için  Kentsel Dönüşüm Stratejileri hazırlayacak.

Güvenli ve sağlıklı binalar için kentsel dönüşüm iyi değerlendirilmeli!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, '17 Ağustos Marmara Depremi’nin 22. yıl dönümü sebebiyle bir açıklamada bulundu. Eruslu, “Güvenli binalara sahip olmak için kentsel dönüşüm sürecini iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

Kocaeli Yeni Mahalle için kentsel dönüşüm kararı! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Yenimahalle Mahallesi için kentsel dönüşüm kararı ele alındı. 

 Mersin Akdeniz için kentsel dönüşüm çağrısı! 

Mersin Akdeniz Belediye Başbakanı M. Mustafa Gültak, ilçe için kentsel dönüşüm çalışmalarının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi. 

Keçiören kentsel dönüşüm sorunu ABB meclis gündeminde!

Uzun süredir devam eden Keçiören kentsel dönüşüm sorunu ABB meclis gündeminde tartışıldı. 

Tuzla Yeni Birlik Sitesi için kentsel dönüşümde anlaşma sağlandı!

8 senedir devam eden İstanbul'un Tuzla ilçesine bağlı Yeni Birlik Sitesi için kentsel dönüşümde anlaşmaya varıldı. 

Trabzon Çömlekçi Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Çömlekçi Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1’inci etap yapım işi ihalesi, TOKİ tarafından yapıldı. Sözleşmesi, iş ve yer teslimi de yapılan proje tamamlandığında, Trabzon yepyeni bir Çömlekçi Mahallesi’ne kavuşacak.

Nihat Şen: Sürdürülebilir gelecek için kentsel dönüşüm fırsat!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, sürdürülebilir bir gelecek için kentsel dönüşümün bir fırsat olduğundan bahsediyor. 2030 yılında yaşanabilecek susuzluğa dikkat çeken Şen, “Kentsel dönüşümle İstanbul’un su ihtiyacının yüzde 27’sini karşılayabiliriz” diye konuşuyor.

Depreme hazırlıklı olmak için kentsel dönüşümü hızlandırmalıyız!

GYODER, '1-7 Mart Deprem Haftası' dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Depreme hazırlıklı olmak için kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmalıyız" dedi...

iş bankası kentsel dönüşüm kredisi Haberi

iş bankası kentsel dönüşüm kredisi

Riskli Yapı Raporu düzenlenen ya da Riskli Alan ilan edilen bölgelerde yer alan taşınmazların sahibi ya da bu taşınmazlarda asgari 1 yıldır kiracılar için; Taşınmazınızı yenilemek ya da başka bir yerden yeni bir taşınmaz satın alımlarda kullanılacak kredilere, konut için yıllık yüzde 4, işyeri için yıllık yüzde 3 devlet desteği sağlanıyor.

Riskli bir binada bulunan her bir bağımsız bölüm için 125.000 TL’ye kadar devlet destekli kredi başvurusunda bulunulabiliyor. Bağımsız bölümün hisseli olması durumunda, her bir malik kendi hissesi oranında krediye başvurabiliyor. Bir hak sahibinin başvurabileceği azami devlet destekli kredi limiti ise 625.000 TL’dir.

Kentsel dönüşüm kapsamında İş Bankası, Riskli Yapı Raporu ve Riskli Alan ilanı 6306 sayılı kanun kapsamında olan yapılar için

-Ev/işyeri yapımı için kullanılacak kredilerde 24 aya kadar,

-Başka bir yerden...