24 / 04 / 2024

ısı yalıtımının önemi

ısı yalıtımının önemi

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ısı yalıtımı konutların değerini de artırıyor...

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, ısı yalıtımının tüketicilere özellikle konut satışlarında büyük avantaj sağladığını dile getirerek "Binaların uzun ömürlü olmasını sağlayan ısı yalıtımı, kısa vadede konutun satış değerini de artırıyor." diye konuştu.

İzocam'dan ısı yalıtımını yükselten Optiflex!

İzocam, daha az maliyetle yüksek ısı yalıtımı konforu sağlayan İzocam Optiflex ürününü geliştirdi...

Filli Boya, binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını tespit ediyor!

Türkiye’de 40’ın üzerinde şehri gezerek 50 bin binada termal kameralar ile ücretsiz çekim yapıp binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını belirleyen Filli Boya Isı Kaybı Ölçüm Ekibi, tasarruflu ve konforlu yaşamın ipuçlarını bina sakinleriyle yayınladı. 

Levent Pelesen: Doğalgaz faturasını azaltmanın yolu ısı yalıtımından geçiyor!

Binalarda ısıtma amaçlı kullanılan enerjinin yaklaşık yarısının israf edildiğinin altını çizen İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Kış mevsiminde enerji israfının önüne geçmek ve doğalgaz faturasını yüzde 50 azaltmanın tek yolu, yaşadığımız binalara ısı yalıtımı uygulaması yaptırmaktır” diye konuştu...

Isı yalıtımı ile faturalardan tasarruf etmek mümkün!

Doğalgaz faturasının bütçelerdeki payının artacağı kış mevsimi yaklaşırken Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, ‘DOĞRUSU’ kampanyasıyla binalarda ısı yalıtımının önemine dikkat çekiyor.

Isı yalıtımıyla 12 milyar dolarlık tasarruf!

TERMOSAN Mühendislik'in Yönetim Kurulu Başkanı Suat İnan, ısı yalıtımının faydalarından bahsetti. İnan, Türkiye'nin enerji tüketiminde 10-12 milyar dolarlık tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

Dış cephe ısı yalıtımı 100 milyona koşuyor!

Binalara Enerji Kimlik Belgesi almak için son tarihin yaklaşması, dönüşüm ve yeni binalar dış cephe ısı yalıtım pazarını Avrupa lideri yaptı. Pazar, 100 milyon metrekare hacme ulaşacak.

Isı yalıtımı hakkında merak edilenler!

Isı yalıtımı dendiğinde ilk akla gelen firmalardan biri olan Volkan Aktaş Yalıtım-İnşaat ve Dekorasyon, tecrübeli kadrosuyla hem sıcacık yuvalar yapıyor hem de Çankırı'nın çehresini değiştirmeye devam ediyor.

Hyfix, Moment Beştepe'nin temel altı su yalıtımını üstlendi!

Ankara'da 330 ofisi ile 10300 metrekarelik alanda üretim yapan İnterfiks Yapı Kimyasalları şirketi, markası Hyfix ile Vodafone Arena stadyumunun ardından bu kez de Moment Beştepe Projesi'nin temel altı su yalıtımını üstlendi

Baumit ısı yalıtımında sigorta güvencesi sunuyor!

2016’da dış cephesini ısı yalıtımı yaptırıp binalarının enerji performansını artırarak EKB almak isteyenler için Baumit, ürün kalitesinin yanı sıra sigorta güvencesi ile de özel bir hizmet paketi sunuyor.

ısı yalıtımının önemi Haberi

ısı yalıtımının önemi

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olduğuna dikkat çeken Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak, “Enerjide dışa bağımlı bir konumda olan ülkemizin yıllık 50 milyar dolara ulaşan enerji ithalatını azaltmak için enerjiyi verimli kullanmak ve tasarruf imkanlarını geliştirmek zorundayız” diye konuştu. 

TÜİK analizlerine bakıldığında 33 milyon kişi yaşadığı binadan yetersiz izolasyonunun sebebi ile ısınma sorunu yaşıyor. Yaklaşık 30 milyonun konutunun çatısı su sızdırıyor. Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak, Türkiye’de dairelerin sağlıksız koşullarına ve ısınma maliyetlerine vurgu yaparak ısı yalıtımında dikkat edilmesi için gereken noktaları paylaştı.

Türk Ytong'un dikkat çektiği noktalar şu şekilde;

Yalıtımla enerji tasarrufu 

Son on beş yılda inşa edilen yapılarda ısı yalıtımına yönelik önlemler artsa da mevcut yapı stokunun geneli çok da iyi görünmüyor. TÜİK tarafından yayınlanan Gelir ve...