26 / 04 / 2024

iskan almak

iskan almak

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Peki iskan nasıl alınır? İskan almak için nereye başvurulur? İşte iskan alma işlemleri..

İskan almak mecburi mi?

Yapı inşaatı için öncelikle yapının bağlı olduğu belediyeye mimari proje ile birlikte iskan alınması gerekiyor. Peki, iskan almak mecburi mi? Müteahhitin iskanı alması mecburi mi?

Yapı Kullanma İzin Belgesi dilekçe örneği!

Yapıların yasal olarak kullanılabilmesi için yapı kullanma izin belgesi alınması gerekiyor. Yapı Kullanma İzin Belgesi dilekçe örneği ve detayları haberimizde...

İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır?

Konut almak isteyenler alacakların binanın ya da dairenin iskanı olup olmadığını araştırıyor. Peki, İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır? İşte detaylar...

İskan belgesi nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Bir bina inşa edilirken binanın resmi olarak kullanılmasını sağlayan izin belgesi iskan belgesi olarak adlandırılır. Bu nedenle yapılan bina için iskan belgesi almak zorunludur. Peki, oturma izni sağlayan iskan belgesi nereden alınır? İşte iskan belgesi ile ilgili detaylar...

İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mu?

İskan belgesi, bir binanın oturma izni olduğunun göstergesidir. İskan almamış bina ise yasal sürecini tamamlamamış demektir. Peki, İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mudur? İşte tüm merak edilenler...

İskan için gerekli belgeler 2021!

Müteahhit kişi veya firmanın tamamlanmasının ardından inşaatı tamamladıktan sonra iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. Peki iskan başvurusu için hangi belgeler gerekiyor? İşte İskan için gerekli belgeler 2021...

İskan başvurusu dilekçe örneği 2021!

Müteahhit kişi veya firma inşaatının tamamlanmasının ardından iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılabiliyor. Peki iskan başvurusu nasıl yapılıyor, gerekli belgeler nelerdir? İşte iskan başvurusu için gerekli evraklar 2021...

İskan başvurusu için gerekli evraklar 2021!

Müteahhit kişi veya firma inşaatı tamamladıktan sonra iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuruluyor. Peki iskan başvurusu nasıl yapılıyor, gerekli belgeler nelerdir? İşte iskan başvurusu için gerekli evraklar 2021...

İmar affında istenen belgeler!

İmar affından yararlanarak konutuna iskan almak, abonelik bağlatmak ve kat mülkiyeti almak isteyen kimselerin gerekli bilgilerle müracaatını yapmaları gerekiyor. Peki, imar affında istenen belgeler nelerdir?

İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi?

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Çiftçi Towers projesi imar planına aykırı mı?

Çiftçi Towers bitmek üzere. Projeyi hayata geçiren Çiftçiler Holding ve Türkerler İnşaat ortaklığı, iskan almak için Beşiktaş Belediyesi’nin kapısını çalacak. Ancak Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar’ın projeye iskan verip vermeyeceği merak ediliyor.

İskan harçları 2016!

İskan almak için müteahhit bir dilekçeyle taşınmazın bağlı olduğu Belediyeye başvuruyor. İskan ruhsatı alırken, belli oranlardaki harç ödemelerinin de yapılması gerekiyor. Peki, iskan harçları 2016 ne kadar oldu?

İskan başvurusu dilekçesi örneği!

Müteahhit kişi veya firma inşaatı bitirdikten sonra iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye müracaat edebiliyor. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte iskan başvurusu dilekçesi örneği..

İnşaat iskan ruhsatı almak için gerekli belgeler!

İnşaat iskan ruhsatı, inşaat çalışmaları tamamlanan ruhsatlı binalara veriliyor. Peki, inşaat iskan ruhsatı almak için gerekli belgeler nelerdir? İnşaat iskan ruhsatı nasıl alınır? İşte inşaat iskan ruhsatı için gerekenler..

Kat mülkiyeti almak için neler gerekli?

Bir yapının inşaat çalışmalarının bittiğini ve iskan izninin de alındığını düşünelim. Kat mülkiyeti nasıl alınır? Kat mülkiyeti almak için neler gerekli? İşte yanıtı..

iskan almak Haberi

iskan almak

İskan almak için nereye başvurulur?

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Bu belge alınmadan binadaki yapılar için kat mülkiyeti alınamıyor.


İskanı olmayan yapılar resmi olarak hala inşaat olarak gözüküyor. Bu nedenle mesken abonelikleri değil, şantiye abonelikleri alınıyor. Bu nedenle mesken sahiplerine fazladan faturalandırma yapılıyor.


Peki, iskan nasıl alınır? İskan almak için nereye başvurulur?

İskan, Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenleniyor. Bu nedenle gerekli belgeler ve başvuru dilekçesi ile birlikte belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor.


İskan alma dilekçesi:


………………………… BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE


…………………………/İSTANBUL


………………………… Mahallesi ……………….. Pafta ……………….. Ada ……………….. Parsel sayılı yerde bulunan binamıza iskan almak istiyoruz. İstenen belgeler yazımız ekinde olup, gereğinin yapılmasını arz ederim.


Mal Sahibi                    ...