28 / 03 / 2024

İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler

İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler

İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 21 Kasım 2012 Çarşamba günü 28474 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında, İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişikliklere yer veriliyor...

e-Devlet'ten başvurusu onaylananlar PTT'den 1.500 TL kira yardımı alacak! 2023 kira yardımından kimler faydalanacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kira ödemekten güçlük çekenlere destek sağlanacak. 5543 sayılı İskan Kanunu Kapsamında hak sahibi ailelere 1.500 lira kira yardımı yapılacak.

 Sipariş iptalinden kampanyalı mal satışına pek çok alanı kapsıyor! İşte yeni Perakende Kanunu!

Perakende Ticaret Kanunu’nda değişiklik içereren düzenleme, üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ilişkileri yeniden tanımlıyor. Haksız ticari uygulama tanımını getiren değişiklik, sipariş iptalinden, kampanyalı mal ve hizmete, maliyet ve giderlere kadar geniş bir alanı kapsıyor.

Konut, arsa, arazilerde iskan alanlar için indirim oranları belirlendi! Kanun resmen değişti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, söz konusu uygulama için değişiklik yaptığı İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği, dünkü 31955 Sayılı  Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o yönetmelikle ilgili tüm ayrıntılar...

İcra İflas Kanunu’nda ne değişiyor?

2018'de İcra ve İflas Kanunu’ndaki değişiklikten sonra 3 senelik uygulama sürecinde meydana gelen problemlerin giderilmesi amacıyla konkordatoya ilişkin bazı maddelerde yeniden düzenleme yapıldı. Yasa teklifinin bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda değerlendirilmesi planlanıyor.

Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Hakkında Kanun 2018!

Atatürk Orman Çiftçliği'nin devri, İskan Kanunu, Yeni Konut Yapımı, 2B arazi ve Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin düzenlemelerin yapıldığı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Hakkında Kanun yürürlüğe girdi.

Taşınmazlara ait taksit borçlarından temerrüt faizi alınmayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "7144 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile İskan Kanunu kapsamında hak sahibi olan ailelerden, taşınmazlara ait ödemedikleri anapara taksit borçları için gecikme ve temerrüt faizi alınmayacak.

İskan Kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik 2017!

İskan Kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Bugün Resmi Gazete'de yer aldı. İşte yapılan değişiklikler...

Yabancıya vatandaşlık hakkı, gayrimenkul satışlarını artırır!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Türk vatandaşlığı kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapan yönetmeliğe göre;Türkiye'de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alana Türk vatandaşlığı verilecek.

Bodrum'da İmar Uygulama Çalıştayı gerçekleşti!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı kanunu ile 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması’na dair kanun ile ilgili “İmar Uygulama Çalıştayı” gerçekleşti.

Kendi Evini Yapana Yardım kredisi nedir?

İskan Kanunu ve yönetmeliklerine göre her köyde belli sayıda çiftçi ailesine kendi evini yapana yardım metodu uygulaması olarak kredi veriliyor. Peki, kredi koşulları nelerdir?

Suriyeliler'e İskan Kanunu'yla ev verilecek!

Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesiyle ilgili atılacak adımların ayrıntıları netleşiyor. Suriyelilerin, eğitim düzeyleri ve meslek grupları tespit edildi. Mültecilerin konut ihtiyacı ise İskan Kanunu hükümleri kapsamında karşılanacak.

Orman Kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik!

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 18 Mayıs 2016 tarihinde 29716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan düzenlemeler..

İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler Haberi

İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler

YÖNETMELİK


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


İSKÂN KANUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 2/12/2007 tarihli ve 26718 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İskân Kanunu Uygulama Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinde geçen “borçlandırmanın” ibaresi “iskân plânlama etütlerinin” şeklinde; aynı fıkranın (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“c) İskân plânlama etütlerinin başlangıcı, iskân duyurusunun yapıldığı tarih olup, taşınmazı olmayanlar için bu tarihin takvim yılı başlangıcından en az üç yıl öncesinden beri kamulaştırma sahasında ikamete yönelik yerleşik oldukları belgelenmeyenler,”


MADDE 2 –  Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin ikinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiş; beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“Altmış gün içinde arsa bedelinin tamamını yatırmayanların veya birinci taksitini yatırarak borçlanma sözleşmesi imzalamayanların hak sahiplikleri iptal edilir.”


“(5) 15/5/1959 tarihli ve 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir...