29 / 03 / 2024

İskan ruhsatı bedeli ne kadar

İskan ruhsatı bedeli ne kadar

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir binada oturumun yasal olarak başlaması için iskan ruhsatının alınması gerekiyor. Peki iskan ruhsatı belgesi nasıl alınır? İskan ruhsatı masrafı ne kadar?

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İskansız gayrimenkul alınır mı?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmayan evler olarak biliniyor. Peki, İskansız gayrimenkul alınır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Bina tamamlama sigortası, gayrimenkul sektörüne güven getirecek!

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından gerçekleştirilen ‘Bina Tamamlama Sigortaları ve İskan Ruhsatı’ konulu toplantıda bina tamamlama sigortası masaya yatırıldı.

İskan harçları 2016!

İskan almak için müteahhit bir dilekçeyle taşınmazın bağlı olduğu Belediyeye başvuruyor. İskan ruhsatı alırken, belli oranlardaki harç ödemelerinin de yapılması gerekiyor. Peki, iskan harçları 2016 ne kadar oldu?

Serdivan Belediyesi tek tip projeden bedel almayacak!

Serdivan Belediye Başkanı Alemdar, mahalle statüsüne kavuşan 10 köyde ev yapacak vatandaşlardan, 7 farklı tip projeden birini tercih etmesi durumunda, proje ve ruhsat bedeli alınmayacağını söyledi.

Bina ruhsatı bedeli 2015!

Bir arsa üzerinde bina inşa edebilmek için binaya belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Bu ruhsat için gerekli belgeler ile birlikte belediyenin imar birimine müracaat ediliyor. Peki, bina ruhsatı bedeli 2015 ne kadar?

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. İskan ruhsatı almayan müteahhide dava açılabiliyor. İşte, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

İskan ruhsatında istenen belgeler!

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, iskan alırken gereken belgeler neler? İşte, iskan ruhsatında istenen belgeler!

2015 iskan harç bedelleri!

Bina inşaatı tamamlandıktan sonra, söz konusu binanın ruhsata uygun olup olmadığını gösteren belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatı alınabilmesi için iskan harcının ödenmesi gerekiyor. İşte, 2015 iskan harç bedelleri!

İskan ruhsatı masrafı 2015!

İskan, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenleniyor. Peki, iskan ruhsatı masrafı 2015 ne kadar?

İskan ruhsatını almayan müteahhide karşı ne yapılabilir?

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren Belediyenin İmar Müdürlüğü birimince düzenlenen belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatını müteahhitin alması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatını almayan müteahhide karşı ne ya

İskan ruhsatı için istenilen belgeler!

İskan belgesi; belediyelerin İmar müdürlüklerinin yapı kullanma izni birimleri tarafından binanın ruhsatına uygun olarak tamamlandığını gösterene belge olarak ifade ediliyor. Peki,iskan ruhsatı için istenilen belgeler neler?

İskan ruhsatı bedeli ne kadar Haberi

İskan ruhsatı bedeli ne kadar

İskan ruhsatı masrafı ne kadar?

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir binada oturumun yasal olarak başlaması için iskan ruhsatının alınması gerekiyor. İskan ruhsatı, yapının; inşaat çalışmaları başlamadan önce belediyeye sunulan ve belediye imar birimlerince onaylanan projeye uygun olarak yapıldığını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor.


Projesine uygun olarak inşa edilmemiş olması durumunda; örneğin fazla bir kat çıkılması veya projede balkonsuzken inşaatta balkonlu yapılması gibi durumlarda iskan belgesi verilmiyor.


İskan ruhsatı verilmeyen bir yapıda da yasal olarak oturuma izin verilmiyor. Yapının projesine uygun olarak tekrar yapılması veya yıkılması isteniyor.


Yapı kullanma izni belgesi olarak da bilinen iskan ruhsatını, belediyeler, valilikler mal sahiplerinin müracaatlarını en geç otuz gün içinde neticelendiriyor. 


Aksi halde bu müddetin sonunda yapının tamamının veya biten kısmının kullanılmasına izin verilmiş sayılıyor. Ancak müracaat yeminli serbest mimarlık...