25 / 04 / 2024

İsrail Givat Hamatos ek konut inşaatı

İsrail Givat Hamatos ek konut inşaatı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) üyeleri Almanya, Fransa, Belçika ve Estonya ile konseye gelecek sene katılacak Norveç ve İrlanda, İsrail'e Doğu Kudüs’teki ek  konut inşası planından vazgeçmesi için çağrıda bulundu.

İtalya, İsrail'in Doğu Kudüs'teki yeni yasa dışı konut planından derin endişe duyuyor!

İtalya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 1257 yeni konut yapımı için ihale prosedürünün başlamasından derin endişe duyulduğunu belirtti.

Fransa, İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşa planını kınadı!

Fransa, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi çağrısı yaptı.

Almanya, İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşa planından vazgeçmesini istedi!

Almanya, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi çağrısı yaptı.

BM'den İsrail'e 'Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşası planını durdurma' çağrısı!

Birleşmiş Milletler, İsrail'den işgal altında olan Doğu Kudüs'te yer alan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi çağrısı yaptı.

Dışişleri'nden İsrail'in Doğu Kudüs'teki konut uygulamasına tepki!

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Doğu Kudüs'te bulunan Givat Hamatos'taki 2 bin 610 yeni konut inşasında uygulamaya geçilmesini kınadı... İşte Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan o açıklama...

Christine Lagarde: Türkiye'de konut fiyatları yüksek!

'Değişen Finansal Görünüm İçinde Merkez Bankacılığı Para Politikası' forumunda konuşan IMF Başkanı Christine Lagarde, alınan çeşitli makroihtiyati önlemlere karşın Türkiye, İsrail ve İsviçre'de konutta fiyat enflasyonunun yüksek olduğunu açıkladı.

Zorlu Enerji'nin İsrail'deki gaz santrali devreye girdi!

Zorlu Enerji'nin yüzde 25 iştiraki olan Dorad Energy Limited Şirketi'nin Ashkelon, İsrail'de inşa ettiği 840 MW kurulu güce sahip kombine çevrim doğalgaz santrali ticari faaliyete geçti.

Dorad Energy İsrail doğalgaz çevrim santrali için üretim lisansını aldı!

Zorlu Enerji Elektrik üretim A.Ş.'nin yüzde 25 oranında iştirak ettiği Dorad Energy Limited Şirketi, İsrail'de inşa edilen kombine çevrim doğalgaz santrali için üretim lisansını aldı. Santral önümüzdeki günlerde ticari faaliyete başlayacak...

Bergama Tarihi Yabets Sinagogu restore edildi!

İzmir Bergama Belediyesince restore ettirilen Yabets Sinagogu, Türkiye Hahambaşı Rav İshak Haleva, İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Moshe Kamhi ve eski Ankara Büyükelçisi Gabby Levy'nin katıldığı törenle açıldı...

Osman Ayık: Antalya'ya gelen Ukraynalı turist sayısı yüzde 19,4 düştü!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık "Bu yıl Ukrayna pazarında yaşanacak turist kaybının İsrail, İran ve Ortadoğu pazarından gelecek ziyaretçiyle telafi edilmesini bekliyoruz" dedi.

Netenyahu'ya yeni rezidans yapımı onaylandı!

İsrail Bakanlar Kurulu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için başbakanlık konutu olarak kullanmak üzere yeni bir rezidans yapımı ve uçak alımı yönünde yapılan teklifi onayladı.

Kayseri 4. Mobilya Fuarı 23-27 Nisan'da gerçekleştirilecek!

' Mobilyanın kalbi ' olarak nitelendirilen Kayseri'de düzenlenecek fuara bu yıl ilk kez İsrail ve Yunanistan' dan da iş adamları ile Malezya' dan firmalar katılacak.

Otelciler yeni sezonu değerlendirdi!

Türkiye Otelciler Federasyonu ( TÜROFED ) Başkanı Osman Ayık "Bu yıl Ukrayna'da bir miktar kayıp yaşasak da yeniden dinamikleşmeye başlayan İran ve İsrail pazarı var" dedi.

İsrail Givat Hamatos ek konut inşaatı Haberi

İsrail Givat Hamatos ek konut inşaatı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi 4 üyesi Almanya, Fransa, Belçika ve Estonya ile konseye gelecek sene katılacak Norveç ve İrlanda İsrail'e işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan "Givat Hamatos" yasa dışı yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi için çağrı yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  6 ülke yaptığı çağrıda söz konusu yasa dışı inşaatı için derin endişe duyduklarını belirtti. 

Koronavirüs salgınına rağmen, 2020'nin başından itibaren  mal ve mülke el koyma ve yıkımların üzücü bir şekilde devam ettiğine dikkati çekilen açıklamada, Batı Şeria'da bir Filistin okulunun da yıkım tehdidi ile karşı karşıya olduğu kaydedildi. 

Çağrıda, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan "Givat Hamatos" yasa dışı yerleşim birimine ek konut inşası planından geri adım atma ve diğer bütün olumsuz yerleşim planlarını durdurma...