23 / 04 / 2024

istanbul belediye imar komisyonu

istanbul belediye imar komisyonu

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediyesince yapılan imar plan değişiklikleriyle ilgili meclis araştırması açılmasını istedi.

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! 

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul 11. İdare Mahkemesi'nin Kanal İstanbul'un imar planlarına ilişkin iptal kararı verdiğini duyurdu. İşte ayrıntılar... 2011 yılından beri gündemde yer

Murat Kurum'dan son dakika imar açıklaması: İstanbul’da imar problemi kalmayacak!

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, afetlere dirençli bir İstanbul yapacaklarını açıklayarak '' Nasıl Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye’de yaptıysak, 39 ilçede de milletimizle el ele vereceğiz. İmar problemi kalmayacak” dedi.

1952 yılında İstanbul'un imar planı yapılmış!

1952 yılında Belediye tarafından İstanbul' un imar planının yapılmasına karar verilmiş.

İstanbul'da imar affından yararlanan 317 bin binadan kaçı acil olarak yıkılacak?

Ak Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, dün megakent ile ilgili projelerini tek tek açıkladı. Projeler arasında 5 senede 650 bin konut inşa edileceği, 100 bin konutun da yapılıp kiraya verileceği de yer aldı. Sözcü Gazetesi köşe yazarı İsmail Saymaz, Murat Kurum'a iki soru yöneltti.

1934 yılında İstanbul'da imar için ilk adım atılmış!

İstanbul'un imar çalışmaları için 1934 yılında düğmeye basılmış. Söz konusu proje için Alman ve Fransız uzmanlardan destek alınmış.

İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

İstanbul'daki çürük yapı stokunu depreme karşı güçlendirmek amacıyla İBB yasal mevzuatta gerekli değişiklikleri yapmak için adım attı. İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

Kanal İstanbul projesinde imar planı değişikliği!

Kanal İstanbul'un Marmara Denizi'nden giriş noktası olan Küçükçekme Gölü’nün kıyısında Avcılar Firuzköy'de yer alan 1.7 milyon metrekarelik dev arazinin imar planlarında dikkat çekici bir gelişme meydana geldi. 

Kanal İstanbul'un imar planları değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul’un çevresine kurulması planlanan Yenişehir için hazırladığı imar planlarını yapılan itirazlar sonrasında değiştirme kararı aldı. 

Kanal İstanbul'un imar çalışmalarında son durum ne?

Kanal İstanbul'un çevresi için düzenlenen imar çalışmalarının bir bölümü tamamlandı. İşte çılgın projenin imar çalışmalarında son durum. 

Avan proje tasdik ücreti 2021!

Avan projenin tasdik edilmesi için belediye imar birimine belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, avan proje tasdik ücreti ne kadar oldu?

Kanal İstanbul Projesi imar planlarına itiraz için son gün 24 Nisan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’e son şeklini vererek askıya çıkardığı imar planlarına itiraz süresi 24 Nisan'da sona eriyor. 

İstanbul’da imar planı değişiklikleri SMS ile öğrenilebilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaptığı imar plan değişikliklerini İstanbullulara SMS ile bildirecek. Yeni uygulamayı müjdeleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Artık gizli saklı imar planı değişikliği yok; her şey şeffaf, her şey erişilebilir” şeklinde konuştu.

Batman'da kaçak yapılaşma engelleniyor!

Batman’da ruhsatsız olan ve kaçak yapılan binalar tek tek yıkılıyor. Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, belediye imar sınırları içerisinde yer alan ve daha önce etrafı sacla kapatılan 9 katlı yapıyı kontrollü bir şekilde yıktı. 

istanbul belediye imar komisyonu Haberi

istanbul belediye imar komisyonu

İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ve arkadaşlarınca TBMM Başkanlığına sunulan önergede, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin uygulamaları eleştirildi.

"Trafiği yoğunlaştıran, yeşil alanları yok eden, tarihi ve kültürel silueti bozan plan tadilatlarıyla, İstanbul'da hızlı ve plansız bir yapılaşmanın önünün açıldığı" öne sürülen önergede, 1980'li yıllarda 400, 1990'lı yıllarda 450, 2000'li yıllarda 850 civarında olan parsel bazında plan tadilatının, son 3,5 yılda 3 bin 800'e çıktığı ileri sürüldü.

Önergede, "İETT'nin Levent'teki arazisiyle ilgili imar değişikliği, Şişli Ayazağa'da yeşil alan olarak öngörülen arsaya inşaat izni verilmesi ile Yenibosna'da Çağ Eğitim Hizmetleri A.Ş'ye 114 dönümlük Hazine arazisinin tahsis edilmesi" mevzuata aykırı işlemlere örnek olarak gösterildi.

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı bölge planlarını, yine kendisinin yaptığı parsel bazında plan tadilatlarıyla bozmaktadır....