20 / 04 / 2024

istanbul büyüme hızı

istanbul büyüme hızı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, kabinedeki iki kadın bakandan biri. Yıllardır sektörün içinde. Mimar ama ‘şantiyelerden gelme.’ Sektörü iyi tanıyor. Sarı, “İstanbul’un gelişiminin önüne kimse geçemez, ama büyümeyi kontrol altına alabiliriz" diyor.

İnşaat sektöründe süper büyüme beklentisi!

Dünyanın farklı bölgelerinden inşaat sektörü temsilcileri, küresel inşaat sektörünün gelecek dönemde hızlı bir büyüme sürecine gireceğine ve inşaat malzemelerine olan talebin bütün dünyada artacağına dikkat çekiyor. 

İnşaat yatırımları ile büyüme devam edecek!

Yılın ilk çeyreğin büyüme rakamlarını yorumlayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, inşaat yatırımları ile büyümenin hızlanacağını dile getirdi.

İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı!

Türkiye İMSAD Ocak 2021 Sektör Raporu yayınlandı. Rapora göre, 2020 yılında ipotekli konut satışlarının payı yeniden önemli ölçüde arttı ve yüzde 38,2 oldu. İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı

Türkiye'de büyüme hız kazanacak!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Direktörü Douglas Winslow, Türkiye ekonomisinin özellikle yılın ikinci yarısından sonra hız kazanacağını ve büyümenin 2021'de yüzde 3.5 seviyesinde olmasının beklendiğini aktardı.

Steven Mnuchin: Konut satışlarıyla desteklenen bir büyüme göreceğimize inanıyorum!

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ülke ekonomisinin tarihinin en hızlı toparlanmasını kaydettiğine değinerek, "Üçüncü çeyrekte, güçlü perakende satışları, konut satışları, imalat sanayi büyümesi ve artan ticari faaliyetle desteklenen muazzam bir büyüme göreceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Çimsa'dan yıl bazında yüzde 40 büyüme hedefi!

Çimsa'nın AR-GE merkezi Formülhane, çimento kullanıcılarının ihtiyaçları için global bir çözüm merkezi oldu. AR-GE harcamalarını da artırdıklarını belirten Çimsa Genel Müdürü Ülkü Özcan, “Yıllar bazında yüzde 35-40 büyüme trendi ile ülke ekonomisi için katma değerli çalışmaları sürdürüyoruz" dedi...

Berat Albayrak: Pozitif bir büyüme ile bu yılı kapatacağız!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "(Kovid-19) Bu krize rağmen, yüzde 5-10 küçülme değil, inşallah pozitif bir büyüme ile bu yılı kapatacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Türkiye büyümede Avrupa ülkelerini solladı!

Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiği yüzde 0,9'luk büyüme hızıyla Avrupa ülkeleri arasında Almanya, İtalya ve Norveç'i geçti.

Moody’s Türkiye'nin 2019 için büyüme tahminini yüzde  0,2'ye yükseltti!

Moody’s raporunda, Türkiye’de büyüme ivmesinin beklenenden daha hızlı şekilde ilerlediğinin altı çizilerek, 2019 için büyüme tahmininin yüzde 0,2'ye revize edildiği bildirildi.

Çin ekonomik büyümesinde 30 yılın en düşük oranı!

Çin ekonomisi ABD ile ticaret savaşı ve azalan iç talebin etkisi ile üçüncü çeyrekte yaklaşık 30 yılın en düşük büyüme hızını kaydetti.

Gayrimenkulde güçlü büyüme 2020’de başlar!

Bugüne kadar 3.5 milyon metrekarenin üzerinde inşaat alanına ulaşan Tahincioğlu, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu “Ekonomiye ve sektörümüze güveniyoruz. Gayrimenkul de güçlü büyüme 2020 yılında yaşanacak” şeklinde konuştu.

Kredi faizlerindeki düşüş devam ederse, konutta büyüme hızlanır!

2018 yılında verilen KDV, tapu harcı ve faiz indirimi gibi teşviklerin sektörün canlanmasına neden olduğunu söyleyen Tüfekçioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Tüfekçioğlu, yeni yılda da aynı büyüme ivmesinin devam etmesi için teşviklerin dönemsel değil, kalıcı olması gerektiğini söyledi.

Mahmut Asmalı: Bol para ile büyüme bitti, şimdi sahada koşma zamanı!

AK Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Asmalı "Türkiye’de artık bol para ile büyüme dönemi sona ermiştir. Tabi ki elimiz kolumuz da bağlı değil. Fırsatları ortaya çıkaracak girişimlerde bulunmak durumundayız. Bana göre şimdi oturma değil, sahada koşturma zamanıdır’’ dedi...

istanbul büyüme hızı Haberi

istanbul büyüme hızı

Çevre ve Şehircilik Bakanı F. Güldemet Sarı AKŞAM'a konuştu...


Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanımız Fatma Güldemet Sarı, kabinedeki 2 kadın bakandan biri. 1970 doğumlu bir mimar. Uzun yıllardır ‘erkek egemen’ diyebileceğimiz inşaat sektöründe... Üstelik, her ne kadar mimari işin masa başı, estetik kısmını oluştursa da o, kendi deyimiyle ‘şantiyelerden gelme.’ 2008 yılından bu yana da Adana’da aktif siyasetin içinde. Aslında politikaya ‘taşın altına elini koymak’ için girmiş. Zamanla siyaseti çok sevmiş. 


İSTANBUL'A İLK RESMİ ZİYARET

Sarı, bu kez yine erkek egemen başka bir platformda; kabinede en önemli görevlerden birine seçildi. Çevre ve Şehircilik 4 yıl boyunca ondan sorulacak. Bakan Sarı, geçtiğimiz günlerde İstanbul’a ilk resmi ziyaretini yaptı. Biz de bu ziyarette kendisiyle görüşme fırsatı bulduk.         


KONTROLLÜ BÜYÜME...

Çevre ve Şehircilik...