24 / 04 / 2024

istanbul da yeni metro hatları

istanbul da yeni metro hatları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, önümüzdeki yıldan itibaren başlayacak İstanbul yeni metro hatları ile birlikte 2030 yılı sonunda 776 kilometre uzunluk ile İstanbul’un dünyada en uzun ikinci metro ağına sahip şehir olacağını söyledi...

İstanbul'da yeni metro projeleri!

İstanbul'da yeni metro projeleri ile 2019 yılına kadar 400 kilometre, 2019 yılından sonra ise 776 kilometre raylı sistem uzunluğunun olması bekleniyor. Yeni metro projelerinin detayı haberimizde...

İstanbul'da 600 binden fazla yapı 6.7'lik depremi bile kaldıramaz! Yeni yerler imara ve yapılaşmaya açılmamalı!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, beklenen büyük İstanbul depremi de gündem oldu. Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, X sosyal medya hesabından İstanbul'da yeni alanların yapılaşmaya açılması ve deprem tehlikesi ile ilgili paylaşım yaptı. 

1935'te İstanbul'da yeni yapılan binaların çatlaması belediyeyi harekete geçirmiş! Nedeni inşaat kalfaları...

1935 yılında, İstanbul'da son 6 ayda yapılan tüm yeni binalarda çatlaklar tespit edilmiş. Belediye harekete geçerken söz konusu durumun inşaat kalfaları yüzünden olduğu ortaya çıkmış. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da yeni TOKİ projesi var mı 2022?

TOKİ’nin İstanbul’da yapacağı konutlara dair detaylar özellikle İstanbul’da yaşayan vatandaşların ilgisini çekiyor. Peki İstanbul'da yeni TOKİ projesi var mı 2022? İşte o detaylar!

Borsa İstanbul’da yeni karar! Sadece iki hissede uygulanacak

Borsa İstanbul’da 14 Eylül 2022’de başlayan açığa satışta yukarı adım kuralında yeni bir karar verildi. İkinci bir duyuruya kadar açığa satış şeklindeki işlemlerde yukarı adım kuralı İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası payları için geçerli olmuş olacak.

Pereja, İstanbul'da yeni mağaza açacak!

Yatırımlarına devam eden Pereja bu yıl hem İstanbul'da hem diğer illerde yeni mağazalar açacak...

İstanbul'da yeni dönem! Artık zorunlu!

İstanbul'da imar yönetmeliğinde yeni bir döneme geçiliyor. Taslakta, 1000 metrekareyi aşan parsellerde, alışveriş merkezi ve inşaat alanı 5 bin metrekareyi geçen ticari yapılarda binaları zemin suyundan korumak için çatı ve zemin sularının yer altında yapılacak sarnıçta toplanması zorunlu tutuldu.

Aralık 2019'da yeni konut fiyatları ne kadar arttı?

Merakla beklenen ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Aralık 2019 sonuçları açıklandı Peki Aralık 2019'da yeni konutlarda fiyat artışı ne kadar oldu?

İİT'den Batı Şeria'da yeni Yahudi yerleşim birimi projesine kınama!

İslam İşbirliği Teşkilatı, Batı Şeria'da yeni Yahudi yerleşim birimi projesini kınadığını açıkladı.

Moskova’da yeni konut projeleri yüzde 23 azaldı!

Moskova’da yeni inşa edilen konut sayısı son beş yılın en düşük seviyesine geriledi. Yeni konut projelerinin sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 azalarak 46’ya düştü.

İstanbul Avcılar’da yeni imar planı değişikliği onaylandı!

İstanbul’un deprem tehlikesi açısından ilk sıralarda gelen ilçelerinden biri olan Avcılar’da yeni imar planı değişikliği onaylandı. Vatandaşlar hak kaybı yaşamadan evlerini yenileyebilecekler…

İstanbul’da yeni 859 adet deprem toplanma yeri tespit ettik!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, "İstanbul’da yeni 859 adet deprem toplanma yeri tespit ettik. Bu konuda hazır olanlar var, olmayanlar var. Bunların hazırlık çalışmalarını yapacağız" dedi...

İstanbul’da yeni metro hattı için 175 milyon avroluk kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası ve Societe Generale, İstanbul'da yeni bir metro hattının inşa edilmesi için toplam 175 milyon avroluk finansman verildi.

İstanbul'da 10 İstihdam Ofisi açılacak!

istanbul'da 10 İstihdam Ofisi açmayı planladıklarını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ''Tüm İstanbul'da gereksinimin sayısı olarak 10 tane açmayı düşünüyoruz, artabilir'' dedi.

istanbul da yeni metro hatları Haberi

istanbul da yeni metro hatları


İstanbul yeni metro hatları!


İstanbul yeni metro hatlarının planına göre 2019 yılı sonunda İstanbul’a yeni 19 metro hattı ekleniyor. Bu hatlar ile demir ağının uzunluğunun yaklaşık 400 kilometre olması bekleniyor. 2019 yılından sonra ise yapılacak yeni 24 hat ile birlikte 2030 yılında İstanbul’da metro uzunluğunun 776 kilometre olması planlanıyor. Böylelikle yaklaşık 800 kilometre metro hattı uzunluğuna sahip New York’tan sonra İstanbul dünyada ikinci şehir olacak. Marmaray’ın etkin olarak kullanıldığı planlamada, 2014 yılında Kartal’dan Atatürk Havalimanı’na, 2015’te Pendik’ten Bağcılar’a, 2016 yılında ise Tuzla’dan Küçükçekmece’ye kadar metro hattı İstanbulluların hizmetinde olacak.


İstanbul'da 2019 yılına kadar eklenecek yeni hatlar ile İstanbul yeni metro hatlarının, 800 kilometrelik hatta sahip New York’tan sonra ikinci büyük hat olacağı söyleniyor. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinin yüzde 55’nin ulaşıma aktarıldığını belirten...