29 / 03 / 2024

İstanbul genişleme yönü

İstanbul genişleme yönü

2007 yılında hızla göç alarak her yönden büyümeye devam eden İstanbul, Anadolu'da Gebze ile Avrupa'da Çatalca yönüne doğru genişliyormuş. İstanbul'daki düzensiz büyüme İzmit'ten sonra Edirne'ye dayanmış.

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde yer alan Simeonidis ailesine ait olduğu tahmin edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık.

Kadıköy’ün simgesi satıldı:449 milyon 363 bin 500 lira

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Kadıköy’ün simgesi’ olarak bilinen tarihi ‘Perili Köşk’ satıldı. İcradan satışa çıkarılan 116 yıllık Ragıp Paşa Köşkü’nü bugün tek alıcı olan Türkiye İş Bankası satın aldı.

Galataport, Karaköy'ün çehresini değiştiriyor!

İstanbul'un en eski yerleşim yerleri arasında yer alan Karaköy, ticaretin kalbinin attığı bölgeler arasında bulunuyor. Bir dönem Borsa İstanbul ve İstanbul Altın Borsası'na da ev sahipliği yapan Karaköy'ün çehresi Galataport'la değişecek.

Dap Çekmeköy'ün lansmanı yarın! 

Dap Yapı tarafından İstanbul'da hayata geçirilen Dap Çekmeköy'ün lansmanı yarın gerçekleştirilecek. 

Kanal İstanbul her yönüyle masaya yatırılacak!

İBB, Kanal İstanbul Projesi'ni, bilim insanlarının katılacağı çalıştayda her yönüyle tartıştırıyor. 10 Ocak'ta İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek çalıştayın açılış konuşmasını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yapacak.

Kayseri'de YHT ve havaalanı genişleme projeleri mecliste!

Kayseri'de tamamlanan projelere ve yüksek hızlı tren ile havaalanı genişleme projelerinin tamamlanma tarihleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Arık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Köy Zekeriyaköy'ün kısmi kesin kabulü yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında inşa edilen Köy Zekeriyaköy'ün kısmi kesin kabulünün yapıldığını açıkladı... 

Kadıköy'ün ulaşım sorununa 'metro' çözümü!

Kadıköy'ün ulaşımla ilgili hiçbir sorunu kalmayacağını söyleyen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, yeni metro projeleriyle ilgili konuştu.

Hasköy’deki yün iplik fabrikasında okul krizi!

İstanbul Hasköy’deki yarım asırlık yün iplik fabrikasının yerine inşa edilecek olan AVM ve konut projesinde “okul” krizi çıktı. 

Karaköy'ün yeni iskelesi yakında açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Karaköy'ün i yakında hizmete sunacak. İBB, şehir hatlarının yeni akıllı yüzer iskelesini yakında hizmete alacak.

16. Gayrimenkul Zirvesi sektörün geleceğine yön verecek!

GYODER, 16. Gayrimenkul Zirvesi’nde sektörün geleceğine yön verecek. 7 Nisan Salı günü Uniq İstanbul’da gerçekleşecek zirvenin açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yapacak..

Hasköy Yün İplik Fabrikası AVM oluyor!

Hasköy’de bulunan 66 yıllık Yün İplik Fabrikası’nın yerine AVM ve konut projesi geliyor. Son dönemde bir çok sanatsal etkinliğe de ev sahipliği yapan fabrika arazisi için hazırlanan imar planları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı.

5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi 22 Şubat'ta!

5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nin tarihi belli oldu. Kongre, 22 Şubat 2018’de Swiss Hotel İstanbul’da düzenlenecek.

İstanbul genişleme yönü Haberi

İstanbul genişleme yönü



İstanbul'daki düzensiz büyüme İzmit'ten sonra Edirne'ye dayandı


Hızla göç alan İstanbul'da şehir her yönden büyümeye devam ediyor. Anadolu Yakası'nda Gebze ile birleşen İstanbul, Avrupa Yakası'nda da Çatalca yönüne doğru genişliyor. İkitelli, Başakşehir ve Bahçeşehir'den sonra Hadımköy tarafında da toplu konut alanları oluşturuldu.


     Trakya Üniversitesi (TÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veyis Özek, İstanbul'daki düzensiz büyümenin Edirne'yi de etkileyeceğini belirterek, ''Korkumuz o ki gittikçe Trakya'yı da içine alan 'metropol genişlemesi' Edirne'ye de sirayet edebilir.'' dedi.

     Prof. Özek, İstanbul gibi düzensiz büyüyen şehirlerin az gelişmiş ya da Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde görüldüğünü belirterek, böylesi büyümelerin çevre...