25 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı kira erteleme

İstanbul Havalimanı kira erteleme

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı için garanti ödemelerinin erteleneceğini dile getirdi.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın 2043'e kadar ertelenen kira tutarı 1.2 milyar TL! 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın ertelenen kira gelirinin ek bütçenin yüzde 2.7'sine denk olduğunu aktaran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

İstanbul Havalimanı'nın kira bedeli Meclis gündeminde! 

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu tarafından İstanbul Havalimanı'na ilişkin soru önergesi verdi. İşte Aykut Erdoğdu'nun konuyla ilgili soruları...

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan havalimanı kira ertelemelerine eleştiri! 

CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, havalimanı kira ertelemelerine yönelik açıklama yaptı. 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın kira ödemelerinde son durum!

2019'da 52 milyon yolcuya hizmet sunan İstanbul Havalimanı, 2020'de Kovid-19 salgını sebebiyle 23,4 milyonda kaldı. 2019'da garanti bedelinin üzerinde gelir elde edip DHMİ'ye 22,4 milyon euro aktaran İstanbul Havalimanı'nın 2020 için DHMİ'den alması gereken ödeme yaklaşık 230 milyon euro.

İstanbul Havalimanı'nda İGA devlete 22 milyar 152 milyon Euro kira ödeyecek!

İşletme süresi 25 yıl olarak (sona erme: 7 Nisan 2044) belirlenen İstanbul Havalimanı'nda, İGA devlete toplam 22 milyar 152 milyon Euro kira ödeyecek.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan kira erteleme talebi!

İstanbul Havalimanı'nı işleten ve yılda devlete 1,1 milyar euro kira vermesi gereken İGA'nın devletten kira erteleme, indirim ve sözleşme uzatma istediği öğrenildi. Diğer bazı havalimanı işletmecisi şirketler de destek talep ediyor. 

İGA, İstanbul Havalimanı için 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek!

TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği AŞ'nin, Atatürk Havalimanı için yapılan kira sözleşmesi kapsamında yıllık KDV dahil 165 milyon 55 bin 383 dolar ödediğini hatırlatan BakanTurhan, "İstanbul Havalimanı için ise İGA yıllık 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek'' dedi.

İstanbul Havalimanı için 882 milyon avro kira ödenecek!

üretilen hizmetten elde edilen gelirlerle gelir sağladıklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı'nda işletmecinin yıllık 882 milyon avro kira ödediğini söyledi...

İstanbul Havalimanı'ndan 882 milyon avro kira geliri!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Afrika ülkelerinin İstanbul Havalimanı’nda yer istediğini belirterek “Havalimanı kargo ve e-Ticaret’in de merkez üssü olacak” dedi.

İstanbul Havalimanı'na taşınmanın yüzde 70'i tamamlandı!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Havalimanı'na taşınmanın planlananın önünde devam ettiğini, yüzde 70'inin bittiğini tamamlandığını söyledi. Ekşi, "Eğer bir aksilik olmazsa planlanandan 2-3 saat önce taşınma tamamlanır diye düşünüyorum." diye konuştu.

Vakko İstanbul Havalimanı'nda mağaza açtı!

Modanın öncüsü Vakko, İstanbul Havalimanı'nda yeni bir butik mağaza açtı. Vakko, yeni mağazası ile tüm dünya yolcularına ulaşmayı hedefliyor.

YOTEL İstanbul Havalimanı açıldı!

YOTEL'in Türkiye’deki ilk işletmesi İstanbul Havalimanı’nda kapılarını açtı. Terminalin iki ayrı kısımda, toplamda 451 oda ile hizmet verecek olan YOTELAIR ve YOTEL İstanbul Havalimanı, kapasite açısından dünyadaki havalimanı otelleri sıralamasında ilk üçe giriyor...

İstanbul Havalimanı'na taşınma işlemi başladı!

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na tarihi taşınma işlemi başladı. Taşınma süreci 45 saat olarak planlandı..

İstanbul Havalimanı kira erteleme Haberi

İstanbul Havalimanı kira erteleme

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi sebebiyle yolcu sayısı düşen ve geliri azalan Türkiye’nin en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı için garanti ödemelerinin ve kiraların erteleneceğini dile getirdi.

Bloomberg’in haberine göre Bakan Adil Karaismailoğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nce işletilen havalimanlarında faaliyet gösteren esnafın 2020 kiralarının iptali, 2 sene boyunca oluşacak kiraların da yüzde 50 düşürülmesine yönelik düzenlemeyi hatırlattı.

İstanbul Havaalanı için ayrı bir düzenleme hazırlığı yürüttüklerini dile getiren Adil Karaismailoğlu, karşılıklı mahsuplaşma esasıyla devletin garanti ödemelerini yapmayacağını, karşılığında kira da almayacağını dile getirdi. Bakan Karaismailoğlu, söz konusu uygulamanın 2 sene için geçerli olabileceğini, işletme süresinin de bu kapsamda uzatılabileceğini söyledi.

Yolcu sayısı yüzde 55 düştü


2020 yılında İGA Havalimanı İşletmesi tarafından işletilen Türkiye’nin...