25 / 04 / 2024

İstanbul İnci Sineması neredeydi

İstanbul İnci Sineması neredeydi

Halaskargazi Caddesi ile Nişantaşı’nın birleştiren, toplam inşaat alanı 79 bin 150 metrekare olarak açıklanan proje için kilise vakfına ait dükkanlar 14 Mayıs akşamında boşaltılmıştı. İnci Sineması'nın yerine otel ve AVM yapılacak.

İstanbul Sanayi Odası paylaştı: Arka arkaya 5’nci ayda da...

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) kamuoyuyla paylaştığı Türkiye ihracat İklimi Endeksi, haziran ayında 51,1 oldu. Endeks üst üste 5’nci ayda da eşik değerin üstünde kaldı.

Nlogo İstanbul'da 2’nci etap'ta teslimler başlıyor!

Gayrimenkul sektörünün öncü markaları arasında yer alan Özyurtlar Holding'in 33’üncü projesi ‘Nlogo İstanbul’un 2’nci etap teslimleri başlıyor.

Kartal'da inşaat işçisi 12’nci kattan düşerek öldü!

İstanbul'un Kartal ilçesinde bir inşaatta çalışan işçi 12’nci kattan düşerek hayatını kaybetti. Genç inşaat işçisinin yakınları sinir krizi geçirdi.

İnci Sineması'nın imar değişikliğine mahkemeden iptal kararı!

Henüz davası sonuçlanmadan 2014 yılında otel yapılması için yıkılan İnci Sineması’nın yıkımını isteyen imar planı değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi..

Esenyurt Belediyesi 22’nci spor tesisini açtı!

İstanbul'un, spora ve sporcuya yaptığı önemli yatırımlarıyla en önde gelen belediyeleri arasında yer alan Esenyurt Belediyesi 22’nci spor tesisini de hizmete açtı.

İstanbul dünya gayrimenkul pazarında 20'nci sırada!

Alkaş, "Dünya Sahnesinde İstanbul" başlıklı araştırmaya göre İstanbul'un, "dünyanın en büyük iş merkezleri ve gayrimenkul pazarları" olarak tanımlanan 30 şehri arasında 20'nci sırada yer aldığını da belirtti.

Şişli'deki Tarihi İnci Sineması'nın yıkımı için soruşturma açıldı!

İstanbul Koruma Kurulu, Şişli'deki İnci Sineması'nın yıkılarak yerine AVM ve otel yapılmasına ilişkin projeyi 2014'te imara aykırı buldu. İBB Meclis üyeleri, Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Emek Sineması'nın restorasyonu için suç duyurusu!

Restorasyonu kamuoyunda tartışma yaratan Emek Sineması davalık oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Emek Sineması’nı yıkıp yeni yerinde onaran Kamer İnşaat yetkililerinin aleyhine iddianame hazırladı.

12'nci İstanbul Mobilya Fuarı dün kapılarını açtı!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) ile TÜYAP işbirliğiyle düzenlenen 12'nci İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB 2016), dün kapılarını açtı.

Meşhur ‘Salı Pazarı’ 6 yılda 2’nci kez yer değiştiriyor!

Yaklaşık 6 yıl önce İstanbul Kadıköy Kuşdili’ndeki yerinden, ‘Kentsel tasarım’ projesi kapsamındaki Hasanpaşa’ya taşınan 117 yıllık ‘Salı Pazarı’ 2’nci kez yer değiştiriyor. İşte taşınmanın ayrıntıları...

Concord İstanbul Residence'ın 2'nci etabı kampanyayla satışta!

Teknik Yapı ruhsatını aldığı ve kat irtifakını kurduğu Concord İstanbul'un 2'nci etabında yeni bir kampanya başlattı. Projenin toplam 553 daire ve 10 ticari üniteden oluşan 2'nci etabındaki rezidanslar kampanya kapsamında satışa sunuluyor.

İstanbul 216 projesinde 2'nci etap çalışmaları başladı!

İstanbul-Fikirtepe'de ruhsatını alan şirketler yıkım çalışmalarını etap etap başlattı. Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, İstanbul 216 projesinde 2'nci etap inşaatlar için yıkıma start verdiklerini söyledi.

İstanbul 216 projesi 2'nci etap teslimleri 2017'de!

İstanbul-Fikirtepe'de ruhsatını alan şirketler yıkım çalışmalarını etap etap başlattı. Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, İstanbul 216 projesinde 2'nci etap inşaatlar için yıkıma start verdiklerini söyledi.

İstanbul İnci Sineması neredeydi Haberi

İstanbul İnci Sineması neredeydi

İstanbul ’da Emek Sineması’nın ardından bir sinema salonu daha yıkıldı. Fuat Uzkınay’ın “Ayestefanos’ta Rus Abidesi’nin Yıkılışı” adlı belgeseli ile tarihi yolcuğuna başlayan Türk Sineması bu yıl 100. yaşını kutlarken, bir tarihi sinema salonu daha yıkıldı. 


1946 yılında inşa edilen ve uzun zaman Yeşilçam filmlerinin halkla buluşma noktası olan İnci Sineması, Gezi Parkı eylemleri öncesinde Beyoğlu’nda kurtarılması için eylemler düzenlenen ancak yıkımının önüne geçilemeyen Emek Sineması’nın akıbetini yaşadı.


Otel ve Alışveriş Yerleri Yapılacak


Ermeni Katolik Mihitaryan Manastır ve Mektebi Vakfı’na ait bölgede İşadamı Mehmet Uyanoğlu ile birlikte hayata geçirilen proje kapsamında sinemanın da bulunduğu alana konutlar, “küçük bir şehir oteli” ve onun altında da “alışveriş birimleri” öngörülüyor.


Halaskargazi Caddesi ile Nişantaşı’nın birleştiren, toplam inşaat alanı 79 bin 150 metrekare olarak açıklanan proje için kilise...