23 / 04 / 2024

istanbul kent müzesi nerede

istanbul kent müzesi nerede

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek İstanbul Kent Müzesi'nin yapımına başlandı. Dünya çapında olacak müzede İstanbul’un 8 bin 500 yıllık hikayesi 3 boyutlu anlatılacak.

İstanbul Kent Müzesi ne zaman tamamlanacak?

Topkapı'da hayata geçirilecek olan İstanbul Kent Müzesi için ilk adımlar atıldı. İhalesi, 9 Eylül 2014 tarihinde yapılacak olan İstanbul Kent Müzesi'nin 350 günde tamamlanması planlanıyor...

İstanbul Kent Müzesi ihalesi 9 Eylül'de!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek yeni kent müzesinin ihalesi 9 Eylül' de gerçekleştirilecek. Panorama 1453 Müzesi' nin hemen yanına konumlandırılan müze 350 günde tamamlanacak...

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası TBMM'de!

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Karaman'ın Ermenek ilçesinde geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor.

İstanbul Havalimanı Müzesi açıldı!

İstanbul Havalimanı Müzesi 'Türkiye'nin Hazineleri-Tahtın Yüzleri' sergisiyle hizmete açıldı...

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Antalya Kent Müzesi 29 Ekim'den önce açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Kent Müzesi projesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde hizmete açılacağı müjdelendi.

İstanbul'a Cumhuriyet Müzesi geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat yaptığı açıklamada İstanbul’a bir Cumhuriyet Müzesi yapmak üzere hazırlıklara başladıklarını müjdeledi.

Alevi dernekleri, Ankara'da Madımak Müzesi kuracak!

Sivas'ta 25 sene önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için yürütülen mücadele Başkent'e taşındı. Alevi dernekleri, Ankara’da Madımak Müzesi kuracak.

Bursa Kent Müzesi'nin ek binası hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Kent Müzesi'nin ek binası olarak hizmet verecek olan defterdarlık binasını yeniledi.

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

Van Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı!

Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı ‘Van Kent Müzesi’ndeki restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı.

Malatya Battalgazi Kent Müzesi'nde sona gelindi!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde inşa edilecek Kent Müzesi'nde sona gelindi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Dersim Kent Müzesi 2019'da açılacak!

Restorasyonuna üç yıl önce başlanılan Dersim Kışlası, 2019 yılında Dersim Kent Müzesi olarak kapılarını açacak. Proje ve restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Antalya Kent Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyüğü olacak Antalya Kent Müzesi Projesi’nde hızla ilerliyor.

istanbul kent müzesi nerede Haberi

istanbul kent müzesi nerede

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) dünya çapında bir müze inşa etmek için kolları sıvadı. Medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul'un 8 bin 500 yıllık hikayesi bir müzede anlatılacak. İstanbul'un tarih boyunca geçirdiği evreleri tüm yönüyle ele alan İstanbul Kent Müzesi, Topkapı'da Panorama 1453'ün hemen yanında üstü İBB Sosyal Tesisi, altı minibüs garajı olarak kullanılan alana inşa ediliyor.





İLK VE BUGÜNKÜ HALLERİ

Müzenin içerisinde büyük bir İstanbul maketi olacak. Makette İstanbul'un önemli simgeleri yer alacak. Ayrıca Ayasofya, Beyazıt Kulesi, Galata gibi ilk yapıldığına nazaran eklemeler, değişiklikler yapılan önemli tarihi eserlerin ilk halleri ve şimdiki halleri yan yana sergilenecek. Bizans, Osmanlı döneminde mahalle yaşamı, insanların kılık...