20 / 04 / 2024

istanbul metro haritası 2019

istanbul metro haritası 2019

İstanbul her geçen gün metro ağlarıyla örülüyor. Daha konforlu ulaşım için hayata geçirilen projeler emlak fiyatları doğrudan etkiliyor. Peki İstanbul'un metro açısından en zengin ilçesi hangisi? İşte İstanbul'un raylı sistem haritası 2019...

İstanbul'da inşaatı devam eden 17 metro hattı ne olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbulların daha rahat ve konforlu ulaşım sağlaması için inşa ettiği 17 metro hattının, belediye başkanı değişikliği durumunda ne olacağı merak ediliyor...

İstanbul'da açılacak yeni 18 metro hattı!

İstanbul'da inşaatı devam eden toplam 18 metro hattı bulunuyor. 2023 sonrasında 1,100 kilometreye çıkması hedeflenen raylı sistem yatırımlarında çalışmalar tam gaz devam ediyor...

İstanbul'da 2 yıl içinde 20 yeni metro hattı açılacak!

İstanbullular için güvenli, hızlı ve konforlu ulaşım şekli olan metro yatırımları tam gaz devam ediyor. Mega şehirde 2 yıl içinde 20 yeni metro hattının açılması planlanıyor...

Mevlüt Uysal: İstanbul'da trafik yoğunluğunu yüzde 17 azalttık!

İBB Başkanı Uysal, İstanbul'da ulaşımın akıllanması için yaptıkları yatırımlar sayesinde, şehir trafiğindeki yoğunluğu yüzde 17 azalttıklarını ifade etti..

Geçmişten geleceğe İstanbul'un metro hatları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’u daha hızlı, konforlu ve güvenli toplu ulaşıma kavuşturmak için 24 saat aralıksız çalışıyor. 2004 yılı öncesinde 170,05 kilometre olan raylı sistem hattı 2023 sonrasında 1,100 kilometreye çıkacak...

İşte İstanbul'un raylı sistem haritası!

"Her Yerde Metro, Her Yere Metro" sloganıyla metro çalışmalarına hız veren İBB, 2017-2019 yılları arasında 27 yeni, 2019 sonrasında 44 yeni raylı sistem hattını hizmete açacak.

İstanbul'a yapılacak 6 yeni metro hattı nerelerden geçecek?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2 etap halinde gerçekleştirilecek ve 6 ilçeden geçecek olan 3. Havalimanı metro hattı ihalenin sonuçlandığını duyurdu.

İstanbul jeoloji haritası paylaşıldı! Evinizin altında fay hattı var mı, yok mu? Tıklayıp öğrenin!

Tüm İstanbul'un zemin kalitesini ve fay hatlarının geçtiği noktaları öğrenebileceğiniz İstanbul Jeoloji haritası yayınlandı. Siz de evinizin altında fay hattı olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız tıklayıp öğrenebilirsiniz.

İstanbul metro ağlarıyla örülüyor!

İstanbul’un kangrene dönen trafik düğümünün çözüme kavuşturulması için en büyük atılım, ulaşım alanında gerçekleştirildi ve önceki yönetimin durdurduğu ya da hiç başlamadığı 10 hatta birden raylı sistem inşaatlarına start verildi.

İstanbul'daki 4 metro hattı inşaatı için dış borçlanma teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, 4 metro hattının inşaatı için dış borçlanma yetkisini gündeme aldı.

İstanbul metro istasyonlarındaki alanlar kiraya verilecek!

İstanbul'da yer alan metrolarda bulunan ticari alanlar ihaleyle kiraya verilecek. İlk ihale 4 Ağustos'ta yapılacak.

Metro Mep A.Ş Merkezi Gürcistan İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Metro Mep A.Ş Merkezi Gürcistan İstanbul Merkez Şubesi bugün Beykoz'da bin TL sermaye bedeli ile Oya Dağıstanlı tarafından açıldı.

İstanbul'da 2 senede 30 kilometrelik metro hattı açıldı!

İstanbul'da yeni metro hatlarının çalışmaları hız kesmiyor. 29 Ekim’de hizmete sunulması hedeflenen Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküler Hattı ile İstanbul’da son 2 senede 30 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı devreye alınmış olacak. 

İstanbul'da 2024'e kadar 102.2 kilometrelik metro hattı açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki metro hattı inşaatlarına ilişkin bilgi verdi. İmamoğlu, hizmete açılacak raylı sistemlere ilgili olarak, "2019-2024 yılları arasında yılda 20,44 kilometre ortalama ile toplamda 102,2 kilometre hattı hizmete açacağız" dedi.

İstanbul'a 91 kilometrelik metro hattı geliyor!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı; Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da devam eden metro hattı projeleri hakkında açıklamada bulundu. 

İstanbul'da 2021'de hangi metro hatları hizmete açılacak?

Bir televizyon kanalında gündeme dair soruları yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021 yılı sonu itibarıyla hizmete açılacak metro hatları hakkında açıklamalarda bulundu. 

İstanbul'da 2021'de 2 metro hattı daha açılacak!

İstanbul raylı sistem ağlarıyla örülüyor. İBB tarafından 2020'de açılan ve önümüzdeki 4 sene boyunca açılması planlanan toplam 10 raylı sistemle birlikte 100.3 kilometre uzunluğunda yeni hatlar raylı sisteme dahil edilmiş olacak. Peki yeni metro hatları ne zaman açılacak?

Kanal İstanbul güzergahında hangi metro hatları yapılacak?

Çılgın proje Kanal İstanbul, 2011'den beri Türkiye'nin gündeminde. Son günlerde yetkili isimlerinde açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen proje dikkat çekiyor. Peki Kanal İstanbul güzergahında hangi metro hatları yapılacak? İşte detaylar...

İstanbul'un bu ilçelerinde oturanlara metro müjdesi!

Milyonlarca insanın yaşadığı mega kent İstanbul'da raylı sistem yatırımları da tam gaz devam ediyor. Peki mega kentte bu yıl hangi metro hatları hizmete açılacak?

Ekrem İmamoğlu: İstanbul, dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu, Ataköy-İkitelli Metro Hattı test sürüşü videosunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak "İstanbul, dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri oldu" dedi. 

istanbul metro haritası 2019 Haberi

istanbul metro haritası 2019

İstanbulluların daha hızlı ve daha konforlu yolculuk yapmaları için hayata geçirilen metro projeleri geçtiği bölgelerdeki gayrimenkul fiyatlarını uçuyuruyor. Peki eviniz İstanbul'da inşa edilmesi planlanan metro hatlarının yakınında mı yer alıyor? Metroya yakın ev almak isteyenler için İstanbul'un 38 ilçesindeki raylı sistem haritasını hazırladık. İşte İstanbul'un raylı sistem haritası 2019


1.    Adalar ilçesi raylı sistem yatırımları

-Adalar-Büyükada-Ayayorgi-Lunapark Teleferik Hattı


2.    Arnavutköy ilçesi raylı sistem yatırımları

-Gayrettepe-Kemerburgaz-Yeni Havalimanı Raylı Sistem Hattı
-Halkalı-Arnavutköy-Yeni Havalimanı Raylı Sistem Hattı
-Halkalı-Bahçeşehir-Çatalca Raylı Sistem Hattı
-Firuzköy-Hadımköy Raylı Sistem Hattı
-Arnavutköy-Rezerv Yapı Alanı Raylı Sistem Hattı
-Hızlı Tren


3.    Ataşehir ilçesi raylı sistem yatırımları

-Kadıköy-Kartal-Tavşantepe Metro Hattı Metro Hattı
-Dudullu-Bostancı Metro Hattı
-Altunizade-Ataşehir-Sancaktepe-Sultanbeyli-Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Hattı
-Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı
-Kadıköy-Üsküdar(Libadiye Caddesi) Havaray...