29 / 03 / 2024

istanbul otel dolulukları

istanbul otel dolulukları

Turizmin krizle sınavı devam ediyor. İstanbul’daki şehir otellerinde doluluk oranları hala düşük.

Otel dolulukları düştü: Turizmde fiyatlar frenlendi! Oteller fiyatları Mayıs seviyesine indirdi! 

Otel dolulukları Ege’de yüzde 60, Akdeniz’de ise yüzde 70 seviyesinde oldu. İbreyi yerli turiste çeviren oteller fiyatlarını Mayıs seviyelerine düşürdü. İşte ayrıntılar...

Hilton Mall of İstanbul Otel kapılarını açtı!

Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezi ve karma projesi Mall of İstanbul bünyesinde bulunan Hilton Mall of İstanbul Otel kapılarını açtı.

Hilton Mall Of İstanbul Otel 2020'de açılacak!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan ve otel, kongre merkezi ile rezidanstan oluşan Mall Of İstanbul 2. Etap projesinde otel kısmı için Hilton markası ile anlaştı...

Cadde İstanbul Otel Ve Konaklama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cadde İstanbul Otel Ve Konaklama Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Oral tarafından kuruldu. 

Yotel İstanbul Otel İşletmeciliği Ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Yotel İstanbul Otel İşletmeciliği Ve Turizm Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Talal Albajar ve Hubert Bertra Vırıot ortaklığında kuruldu. 

Melas İstanbul Otel geliyor!

Karamancı Turistik Tesisler A.Ş., İstanbul Gayrettepe'de 2 bin 200 metrekarelik alan üzerinde Melas İstanbul Otel'i inşa edecek...

Somerset Maslak İstanbul Otel basın toplantısı 15 Kasım'da!

Singapur merkezli The Ascott Limited, Türkiye’deki ilk gayrimenkul yatırımıyla dünyaca ünlü misafirperverliğine güç katıyor. Somerset Maslak İstanbul Otel basın toplantısı 15 Kasım'da yapılacak. 

İstanbul otel yatırımlarında ilk sırada!

Türkiye Otelciler Birliği, Türkiye genelinde otel yatırımlarında artış trendinin devam ettiğini ve İstanbul'un yatırımlarda uzun bir aradan sonra ilk sıraya yerleştiğini açıkladı.

Mar Yapı ve Wanda Grup'tan Wanda Vista İstanbul Otel projesi!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Murat Muratoğlu, bugünkü yazısında Mar Yapı ile Çin'in gayrimenkul devi Wanda Grup'un işbirliğinden bahsetti. 2 firma tarafından Güneşli'ye Wanda Vista İstanbul Otel geliyor.

İstanbul otel yatırımlarında ilk sırada!

Bu yılın ilk 5 aylık döneminde ise ülke genelinde toplamda 31 ayrı şehirde 86 yeni otel projesi teşvik belgesi aldı. Toplamda 1 milyar 388 milyon lira harcanarak tamamlanacak yatırımlar sonrasında sektörde 4 bin 326 yeni ek istihdam sağlanacak.

Ethica Sağlık Grubu'ndan İstanbul'a otel!

Ethica Sağlık Grubu, yatırım atağına kalktı. İstanbul'da butik otel açacak olan Ethica'nın ikinci projesi ise Bodrum MİLA'S Daphne Peninsula olacak.

PIT İstanbul Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

PIT İstanbul Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi, Hüsnü Akhan Yönetim Kurulu Başkanlığı ve C.Kıng Man Kwok Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 45 bin 900 milyon TL sermaye 10 Şubat'ta ile Beyoğlu'nda kuruldu.

Conrad Otel İstanbul'un renovasyonu tamamlandı!

Conrad Otel İstanbul kuruluşundan 23 yıl sonra yenilendi.Aksoy İnşaat ve Ticaret tarafından üstlenilen renovasyon projesinde, önceden 620 olan oda sayısı yenileme sonrası süit oda sayısı artırılmak suretiyle 552 oldu.

istanbul otel dolulukları Haberi

istanbul otel dolulukları

Turizmin başkenti Antalya’da ise sezonun açılmasına iki ay kaldı ve erken rezervasyon verileri izleniyor. Turizmde yaşanan bu daralmanın yöneticilerin görev sürelerini kısaltırken transferlerin ise önünü açıyor. Son üç ayda 12 yönetici terfi ederken 20 yönetici de transfer oldu.


Dünya geneline yayılan terör olayları en çok Türkiye’yi ve Türk turizm sektörünü vurdu. Turizmin başkenti Antalya, 2016 yılında en zor dönemlerden birini geçirdi. Şehir otelciliğinin kalbi İstanbul’da ise doluluk oranları yüzde 30 seviyelerine kadar inerken, birçok tesis çalışan sayısında da ciddi daralmaya gitti. Bu süreçte kimi tesislerin renovasyon yapma gerekçesiyle kapılarını kapattığı haberleri geldi. 2017 sezonunda ise her şey yolunda giderse ve bir terör saldırısı olmazsa özellikle Antalya’da Rusya kaynaklı bir toparlanma bekleniyor.


TRANSFERLER BAŞLADI

Geleceğe dair umutlarını yitirmeyen sektörde atama ve transfer sezonu...