26 / 04 / 2024

istanbul riskli konut kentsel dönüşüm

istanbul riskli konut kentsel dönüşüm

2012 sonlarında başlayarak hızla ilerleyen kentsel dönüşüm sürecinde şu ana kadar sadece İstanbul'da 17 ilçede 40 riskli alan tespit edildi. Toplam riskli konut sayısı ise 870 bin 629...

Murat Kurum'dan deprem uyarısı: İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut var!

İstanbul'daki deprem riski ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da 5,9 milyon konut olduğunu ve bu konutların 1,5 milyonunun riskli olduğunu söyledi.

Türkiye'deki 5 milyon konut için güçlendirme çağrısı! Riskli binaların 600 bini İstanbul'da!

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, ülke genelindeki riskli konut stoğuna değinerek açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Tokat Turhal'daki 1.500 riskli konut yıkılacak!

Tokat'ın Turhal ilçesi Camikebir ve Kova Mahallelerinde yer alan riskli 1.500 konut yıkılacak.

İstanbul’daki konut dolandırıcılarına operasyon!

İstanbul'da düşük gelirli insanların konut sahibi olma hayallerini kullanarak 100 kişiyi dolandıran şebekeye operasyon düzenlendi.

İstanbul’da konut fiyatları 1 yılda yüzde 6.3 düştü!

Knight Frank'ın verilerine göre, 43 küresel şehir arasında 42. sırada yer alan İstanbul’da konut fiyatları son bir yıl içinde yüzde 6.3 düştü.

Özgür Karabat: İstanbul 'fast konut' zincirlerine mahkum edildi!

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde 18 inşaat firmasının 20 bini aşkın vatandaşı mağdur ettiğini öne süren CHP İstanbul Milletvekili Karabat, "İstanbul 'fast konut' zincirlerine mahkum olmuş durumda." dedi...

TOKİ'nin İstanbul sosyal konut projelerinde son durum!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), konut projelerinde inşaat çalışmalarına hızla devam ediyor.  İşte TOKİ'nin İstanbul'da hayata geçirdiği sosyal konut projelerinde son durum.. 

İstanbul'da konut fiyatları geriledi mi?

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Ağustos Raporu geçtiğimiz günlerde açıklandı. Açıklanan verilere göre Yeni konut fiyatları Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0.39 oranında artış kaydetti. 

İstanbul'da konut fiyatları 6 ayda yüzde 6 düştü!

Knight Frank tarafından yayınlanan Global Kentler Fiyat Endeksi 2018 ikinci çeyrek raporuna göre, İstanbul'da konut fiyatları 6 ayda yüzde 6 düştü. İstanbul konut fiyat artış liginde 39'uncu sıraya geriledi.

İstanbul'daki konut stoku 1,5 yılda biter!

Sektöre yönelik açıklamalarda bulunan Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Akbal, "İstanbul genelinde öyle bahsedildiği gibi konut stoku fazlalığı yok, sadece Esenyurt, Kurtköy gibi bazı bölgelerde böyle bir fazlalıktan bahsedebiliriz" dedi...

81 ilde 585 bin riskli konut ve iş yeri var!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan "Deprem gerçeğiyle yüzleşmek, konut ve iş yerlerimizi depreme dayanıklı inşa etmek, riskli yapılarımızı bir an önce dönüştürmek durumundayız" dedi.

İstanbul'da konut fiyatlarının en ucuz olduğu ilçe Esenyurt!

İstanbul ilçeleri arasında en düşük konut metrekare fiyatına Esenyurt ilçesi sahip olurken, metrekare fiyatı başına 2 bin 204 TL değer biçildiği görüldü. Metrekare başına en yüksek ortalamanın ise 11 bin 409 lirayla Beşiktaş’a ait olduğu belirtildi.

İstanbul’da konut satış fiyatları en fazla Sultangazi'de arttı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, İstanbul‘da son bir yılda konut fiyatları en fazla artan ve azalan ilçeleri güncel verilerle açıkladı. 

istanbul riskli konut kentsel dönüşüm Haberi

istanbul riskli konut kentsel dönüşüm

2012 sonlarında başlayarak hızla ilerleyen kentsel dönüşüm sürecinde şu ana kadar sadece İstanbul'da 17 ilçede 40 riskli alan tespit edildi.


2012 sonlarında başlayarak hızla ilerleyen kentsel dönüşüm sürecinde şu ana kadar sadece İstanbul'da 17 ilçede 40 riskli alan tespit edildi. Bu alanların toplamı yaklaşık olarak 11 milyon metrekareyi kapsıyor. Toplam il yüzölçümünün binde 2’si oluşturan riskli alanlara ilçeler bazında bakıldığında, en riskli alanların yüzde 36’sının Gaziosmanpaşa ilçesinde yer aldığı görülüyor. Riskli alan ilan edilen bölgelerin genellikle yüksek oranda sağlıksız yapı stokuna sahip ve kent merkezine kolaylıkla erişebilecek ulaşım bağlantılarına sahip olduğu dikkat çekiyor. Yine İstanbul’da, deprem riski kaynaklı dönüştürme ihtiyacının 377 bin 97, kentsel yenileme kaynaklı dönüştürme ihtiyacının ise 493 bin 532 konut  olduğu görülüyor. Toplam riskli konut sayısı ise...