18 / 04 / 2024

İstanbul Şehir Hatları galata köprüsü

İstanbul Şehir Hatları galata köprüsü

Tartışmalı proje nedeniyle Kabataş İskelesi kapatılınca yolcular açıkta kaldı. İstanbul Şehir Hatları da Galata Köprüsü’nün ayağına iskele istedi.

Üsküdar'da kentsel dönüşüm vatandaşın lehine olacak! Bu mahallelere müjde geldi: Akıllı dönüşüm başlıyor!

CHP'nin adayı, İBB iştiraki Şehir Hatları A.Ş'nin Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Üsküdar Belediye Başkanı oldu. Dedetaş, ilçedeki planlarını ve kentsel dönüşüm çalışmalarını tek tek anlattı. İşte o açıklamalar..

İstanbul’da şehir hatları yaz tarifesi başladı! Yeni tarifeye bakmadan yola çıkmayın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketleri arasında yer alan Şehir Hatları’nın kış tarifesi sona erdi. 19 Haziran-17 Eylül tarihleri arasında uygulanacak yaz tarifesinde günlük ortalama sefer sayısı, geçtiğimiz yıla göre yüzde 32 oranında artırıldı.

Şehir Hatları'nda yaz tarifesi başladı mı? Şehir Hatları'nda yaz tarifesi ne zaman başlayacak? 

Şehir Hatları'nda yaz tarifesi başladı mı? Şehir Hatları'nda yaz tarifesi ne zaman başlayacak sorularının yanıtları İstanbullular tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Şehir Hatları'nda yaz tarifesi başladı mı? 

İstanbulkart kullananlar dikkat! İBB indirim yaptı

İstanbul'da yaşayan ve her gün İstanbulkart kullananlar için İBB bir indirim kampanyası başlattı. Kampanya 1 ay sürecek. İşte marmaray, metrobüs, metro, fünikiler, teleferik, tramvay, Şehir Hatları, Turyol'da kullanabileceğiniz ücretsiz toplu taşım indirim hakkı.

2022 Ramazan Bayramı’nda metrobüs, otobüs, metro, köprü ve otoyollar ücretsiz mi? 

Ramazan Bayramı ziyaretlerinde marmaray, şehir hatları vapurları, metro, metrobüs, otobüs (İETT) ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarının çalışma durumu belli oldu. Bayram tatilinde toplu taşıma, köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı, bedava mı? 

İstanbul'daki metro hatlarının inşaatı borçlanma tekliflerine onay verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatı durdurulan metro hatlarının inşaatı için hazırladı dış borçlanma teklifi komisyonda gündeme alınmadı. 

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

İstanbul'da proje aşamasındaki metro hatları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında metro hatlarının ağını genişletmek için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 199,40 kilometre metro hattı inşası için çalışan belediye proje aşamasındaki hatlarla ile de 808,50 kilometre ağa ulaşmayı hedefliyor.

İstanbul'daki raylı sistem hatları 10 soruda tüm detaylarıyla!

Mega şehir İstanbul'da raylı sistem yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Peki İstanbul'daki hangi metro hattı ne zaman açılacak? Hedeflenen raylı sistem uzunluğu kaç kilometre? İşte İstanbul'daki raylı sistem hatları 10 soruda tüm detaylarıyla...

Sülün Osman’ın hikayesi kimseye ders olmadı!

Sülün Osman, Türkiye'nin en ünlü dolandırıcısıydı. Galata Köprüsü'nü, Şehir Hatları Vapurları'nı, Saat Kulesi'ni bile sattı ya da kiraladı. Sülün Osman'ın hikayesi kimseye ders olmadı...

Sapanca Reyhan Villaları’nın satışları başladı!

Sapanca Reyhan Villaları Marmara bölgesi Sakarya iline bağlı olan Sapanca’da inşa ediliyor. Proje İstanbul şehir merkezine 30 dakika, Sabiha Gökçen Havaalanı’na 1 saat uzaklıkta yer alıyor.

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin hazin hikayesi!

Köşe yazarı Burhanettin Duran, "İstanbul Şehir Üniversitesi meselesinin geldiği nokta hazin. Hazin diyorum, gerçekten bin bir emekle kurulan ve kaliteli bir kadroya sahip Şehir Üniversitesi bu aşamaya gelmemeliydi" diyor...

5 vakıf üniversitesine 1 milyon 700 bin metrekare arazi tahsisi yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski yol arkadaşı Ahmet Davutoğlu arasındaki İstanbul Şehir Üniversitesi tartışması kulislerde konuşuluyor. Diğer bir yandan yapılan arazi tahsisi gözlerin son yıllarda açılan diğer vakıf üniversitelerine çevrilmesini neden oldu.

İstanbul Şehir Hatları galata köprüsü Haberi

İstanbul Şehir Hatları galata köprüsü


Mimarların eleştirdiği, aktivistlerin protesto ettiği Kabataş İskelesi’nde yapılmak istenen Martı Projesi tarihi Galata Köprüsü’nü olumsuz etkileyecek. İstanbul Şehir Hatları, Martı Projesi kapsamında Kabataş İskelesi’nin kapanmasından ötürü Karaköy Motor İskelesi ile Galata Köprüsü arasında kalan rıhtımın tahsisini istedi. CHP’li Meclis üyeleri, “Burası tarihi bir bölge. Hem yoğun olan gemi trafiği artacak hem de tarihi Galata Köprüsü’nün ayakları aşınacak. Burada oluşacak her türlü kazadan siz sorumlusunuz. Bu teklifi reddedelim” diyerek itiraz etti. Teklif itirazlara karşın kabul edildi.


İBB Meclis gündemine önceki gün İstanbul Şehir Hatları’nın Karaköy Motor İskelesi ile Galata Köprüsü arasında kalan rıhtım ve alanının tahsis talebi geldi. Teklifte mimarların birçok nedenle eleştirdiği Kabataş İskelesi’nde yapılmak istenen tartışmalı Martı Projesi kapsamında bulunan iskelelere bağlama, yolcu indirme ve bindirme yapılamayacağı belirtilerek söz...