19 / 04 / 2024

İstanbul yatırımcı

İstanbul yatırımcı

İstanbul'da yılın ilk çeyreğinde yeni şirket kuran yabancı ortakların taahhüt ettiği sermaye değeri 2015'in aynı dönemine göre yüzde 12,1 arttı

Borsa İstanbul yatırımcılarını incitmeye devam ediyor! Vatandaşlar ne diyor? 

Borsa İstanbul yatırımcılarını incitmeye devam ediyor. Peki söz konusu bu duruma vatandaşlar ne diyor? 

Dikkat! Borsa İstanbul’dan yatırımcıyı çok yakından ilgilendiren yeni karar!

Borsa İstanbul, yatırımcıyı birebir ilgilendiren çok önemli bir karar alındığını duyurdu. Peki Borsa İstanbul tarafından alınan ve duyurulan bu kararla yeni dönemde nasıl bir uygulama olacak ve yatırımcı bundan nasıl etkilenecek? İşte detaylar…

Yabancı yatırımcıların gözünde İstanbul cazibesini kaybediyor!

İstanbul, yabancı yatırımcıların gözünde cazibesini kaybediyor. PwC'nin yayınladığı rapora göre, İstanbul, yatırımcı tercihinde 30 kentlik listede 29. Sıraya geriledi. İşte nedenleri!

GYO’lar bireysel yatırımcı peşinde!

Borsa İstanbul'da işlem gören GYO’lar bireysel yatırımcının peşine düştüler. Türkiye’nin en büyük GYO’larından Özak GYO’nun Başkanı Ahmet Akbalık, gayrimenkule yatırım yapan kazanır diye konuştu. 

Farilya Asia'ya Ortadoğulu yatırımcı ilgisi!

Ufuk İstanbul Mesken tarafından Pendik‘in hızla değerlenen Kaynarca bölgesinde geliştirilen Farilya Asia Projesi, 1.Türk–Arap Gayrimenkul ve Proje Fuarı'nda Ortadoğulu yatırımcılardan ilgi gördü.

Konut sektörü 1000 Arap yatırımcıyla buluşacak!

İstanbul'da önümüzdeki hafta düzenlenecek olan, 30 konut ve 100’e yakın inşaat malzemesi üreticisini Arap ülkelerinden gelen 1000 yatırımcıyla buluşturacak.

Konut sektörü İstanbul'da bin Arap yatırımcıyla buluşacak!

Gayrimenkul ve konut sektörü, İstanbul’da bin Arap yatırımcıyla buluşmak için hazırlanıyor. 

Anadolu Yakası yatırımcıların yeni gözdesi oldu!

İstanbul'da yakın zamana kadar gayrimenkulde Avrupa yakası öne çıkarken tamamlanan Ve devam eden önemli altyapı yatırımlarıyla Anadolu yakası yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi.

TOKİ, Park Mavera 3'ün yatırımcı raporunu yayınladı!

TOKİ'nin İstanbul Başakşehir Kayabaşı'nda hayata geçirdiği Park Mavera 3 projesinin 31 Temmuz-15 Eylül 2017 dönemine ilişkin yatırımcı raporu yayınlandı.

Yabancı yatırımcı Emlak Konut'tan 28,5 milyon dolar hisse aldı!

İstanbul'da, yabancı yatırımcıların bu yılki net alımları 2 milyar doları aştı. Yabancılar Ağustos'ta Emlak Konut'tan 28,5 milyon dolarlık hisse satın aldı.

Yatırımcının yüzünü güldüren ilçe Beylikdüzü!

Beylikdüzü, son yıllarda İstanbul'un en hızlı büyüyen bölgesi oldu. Hal böyle olunca da tüm inşaat firmalarının bir an da yüzlerce projesine ev sahipliği yaptı. Peki Beylikdüzü nasıl bu kadar gelişti? Emlak ve yatırım uzmanı Enes Su, yatırımcının yüzünü güldüren ilçeyi anlattı.

İstanbul'da gayrimenkul yatırımcısının tercih ettiği 6 bölge!

Son zamanlarda oldukça popüler olan gayrimenkul sektörü İstanbul'da canlılığını hiç yitirmiyor. İşte İstanbul'da gayrimenkul yatırımcısının tercih ettiği 6 bölge...

Yabancı yatırımcıdan Mayıs'ta 151 milyon dolarlık alım!

Borsa İstanbul verilerinden derlediği bilgilere göre, yabancı yatırımcılar Mayıs ayında 151 milyon dolarlık net alım gerçekleştirdi.

İstanbul yatırımcı Haberi

İstanbul yatırımcı


İstanbul’da kurulan yabancı sermayeli şirketler 2016 yılında da artmaya devam ediyor. AA muhabirinin İstanbul Ticaret Odasından (İTO) aldığı 2016 yılının ilk üç ayında İstanbul’da yeni kurulan yabancı sermayeli firmaların profil bilgisine göre, ilk çeyrekte İstanbul'da kurulan şirketler içinde yabancı ortakların sayısında yüzde 25,7, kayıt yaptırdıkları sermaye tutarında ise yüzde 12,1 artış kaydedildi.


İstanbul'da Ocak-Mart 2016 döneminde 1,651 yabancı ortak tarafından toplam 335,1 milyon lira sermaye tutarında yeni firma kuruldu. Bir önceki yılın aynı döneminde ise 1,313 yabancı ortak 299 milyon lira sermaye taahhüt etmişti.



- Ortak sayısında Suriye ilk sırada




İlk üç ayda yabancı ortak sayısında en büyük payı yüzde 39,37 ile toplam 650 şirket kuran Suriyeli yatırımcılar aldı. Suriyeli girişimcileri yüzde 5,33 ile İranlı ve yüzde 5,03'er pay ile Alman ve...