28 / 03 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı detayları

İstanbul Yeni Havalimanı detayları

Türkiye'nin en pahalı projesi olan yeni havalimanı bugün açılıyor. Şu ana kadar alanın ismi dışında projeyle ilgili kafalarda bir soru işareti yok. İşte iş cinayetleri, tartışmalı yer seçimi ve devasa pistleriyle İstanbul Yeni Havalimanı hakkında bilmeniz gereken 7 Madde....

Yeni havalimanının tabelasındaki isim, internette 2002'de alınmış!

Girişindeki tabelada “İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport” yazan İstanbul Yeni Havalimanı’nın alan adının “com.tr”si 2.5 ay, “com” uzantılısı ise 16 yıl önce alınmış. 

Bilal Ekşi'den İstanbul Yeni Havalimanı açıklaması!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, açılışına dakikalar kala İstanbul Yeni Havalimanı'nın İstanbul'u global bir aktarma merkezi haline getireceğini söyledi.

Yeni Havalimanı'nın ilk yapay zeka teknoloji denemeleri Vodafone'den!

 Vodafone, İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk çağrısını yapan ve ilk yapay zeka teknoloji denemelerini gerçekleştiren operatör oldu...

İstanbul Yeni Havalimanı açılışına saatler kaldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda devlet başkanının katılımıyla bugün hizmete açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına dakikalar kaldı. Dünya liderleri açılış törenine katılmak için İstanbul'da gelmeye başladı...

7 maddede İstanbul Yeni Havalimanı!

Türkiye'nin en pahalı projesi olan yeni havalimanı bugün açılıyor. Şu ana kadar alanın ismi dışında projeyle ilgili kafalarda bir soru işareti yok. İşte iş cinayetleri, tartışmalı yer seçimi ve devasa pistleriyle İstanbul Yeni Havalimanı hakkında bilmeniz gereken 7 Madde....

THY'yi yeni havalimanına Arkas taşıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. THY'nin büyük yer ekipmanları Arkas Lojistik tarafından taşınıyor. Büyük taşınmanın toplamda 5 binden fazla TIR ile 45 saatte tamamlanması planlanıyor.

İstanbul Yeni Havalimanı'na NG Kütahya Seramik imzası!

Tasarımı ve geliştirdiği projeleriyle uluslararası arenda ödüller alan İstanbul Yeni Havalimanı projesinde yerli üretim tercih edildi. NG Kütahya Seramik, İstanbul Yeni Havalimanı’nı seramikleriyle donattı. 

TİM'den İstanbul Yeni Havalimanı için tanıtım kampanyası!

TİM İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışını ve ihracata etkilerini dünyaya duyurmak amacıyla uluslararası kampanya başlattı. 

Yeni Havalimanı açılışında HAVAİST otobüsleri hizmet verecek!

Bugün açılışı gerçekleşecek İstanbul Yeni Havalimanı'na gidecek misafirler HAVAİST otobüsleri tarafından havalimanı otoparkından etkinlik alanına taşınacak.

Yeni Havalimanı markalara fuar etkisi yaratacak!

İstanbul Yeni Havalimanı, Türk ürünleri ve markalarının tanıtılması için en önemli platformlardan biri olacak. Markalar, terminal mağazası ile fuar etkisini yaşayacak ve ürünlerini dünyaya tanıtma fırsatı bulacaklar. 

Yeni Havalimanı'nın bagaj sistemi dünyaya örnek olacak!

İstanbul Yeni Havalimanı’nın bagaj sistemi, Taksim ile Tuzla arası bir mesafeye denk gelen 42 kilometre uzunluğa sahip olacak. Havalimanına erken gelen yolcular, bagajlarını istedikleri anda teslim alma şansına sahip olacaklar. 

Yeni Havalimanı'nın temizliği UFS Tesis Yönetimi’ne emanet!

İstanbul Yeni Havalimanı’nın temizlik hizmetini United Group şirketi olan UFS Tesis Yönetimi yapacak. Şirket, tüm süreçlerde gelişmiş teknolojileri kullanacak.

Türk Telekom, Yeni Havalimanı'nı dünyaya bağlayacak!

Türk Telekom, bugün açılışı gerçekleştirilecek olan İstanbul Yeni Havalimanı'nda en yeni teknolojileri ve güçlü altyapısı ile hazır olacak.

İstanbul Yeni Havalimanı detayları Haberi

İstanbul Yeni Havalimanı detayları

Toplamda 76,5 milyon metrekarelik bir alan üzerinde hayata geçirilen İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk fazının hizmete açılması için toplam 6 milyar Euro'luk yatırım yapıldı. Havalimanının diğer etapları da yolcu artışlarına bağlı olarak 2023 yılına kadar tamamlanacak.

Yeni havalimanının inşaatında dolgu ve sondajla bölgede kurulan onlarca şantiyede, 3 bine yakın ağır iş makinesi çalıştı. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, yaklaşık olarak 10 bin kişi, 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptı.

1-Üçüncü havalimanı fikri nasıl ortaya çıktı?
Atatürk Havalimanı özellikle dış hatlarda uluslararası bir aktarma noktası olması sebebiyle kapasitesi yetersiz bir alan olarak niteleniyordu. 2012'de Bakanlar Kurulu kararı ile yeni bir havaalanı yapılmasına karar verildi. Aynı sene yer tespiti yapıldı. Yer tespiti de tartışmalı bir konu oldu. İstanbul’un kuzeyindeki alan doldurma...