29 / 03 / 2024

istanbulda bina ne sayısı

istanbulda bina ne sayısı

1935 yılında İstanbul'da büyük bina yapımı azalmış buna karşılık iki katlı bina inşaat sayısı artmış. Bu azalmasının sebebi ise bankaların mesken inşasına borç verirken apartman inşasına borç vermemesinden kaynaklanıyormuş.

144 bin yapıda Bina Kimlik Sistemi’ne geçildi! 

Bina Kimlik Sistemi’ne ilişkin değerlendirmeler yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “144 bin yapıda ‘Bina Kimlik Sistemi’ne geçildiğini dile getirerek, bu kapsamda binaların da periyodik bakımlarının yapılmış olacağını söyledi.

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

İnşaat maliyetlerindeki yıllık artış yüzde 47,95’e düştü! Bina maliyetlerinde son durum ne? 

İnşaat maliyet endeksi, Mayıs ayında yıllık yüzde 47,95, aylık yüzde 0,54 yükseldi. Peki bina maliyetlerinde son durum ne? 

Çelik konstrüksiyon bina nedir? 178 metrekare 3+1 çelik konstrüksiyon bina fiyatı ne kadar?

Gelişen teknoloji ile beraber sadece kullandığımız cihazlar değil aynı zamanda mimari yapılarda gelişiyor. Buna en iyi örnek ise çelik konstrüksiyon binalar. Peki, çelik konstrüksiyon bina fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar?

Jeofizik mühendislerinden "binalarda risk tespiti" uyarısı geldi. Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar? İşte uzaman isimden dikkat çeken açıklama...

Hasarsız ve az hasarlı bina ne demektir? Bir bina hasarsız ya da az hasarlı olarak tespit edilirse ne olur?

Kahramanmaraş’ta merkez üstü olan iki depremden sonra 10 il derin yaralar aldı. Ülkece bu yaralar sarılmaya çalışılıyor. Bu büyük doğal afetten sonra vatandaşlar yaşadıkları evlerini depreme karşı kontrol ettirmek istiyor.

10 ilde binlerce bina yıkıldı! Kredi ile ev alanların durumu ne olacak? Depremzedeler dikkat!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle binlerce bina yıkıldı. Bu binalar arasında kredi ile satılan konutlar da yer alıyor. Peki kredi ile konut alanlar ne yapacak? İşte ayrıntılar...

Betonarme bina metrekare maliyeti 2023! Betonarme bina metrekare maliyeti 2023'te ne kadar oldu?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2023 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri resmen açıklandı. 2023 yılı inşaat maliyet bedelleri, 81 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer aldı. Peki, betonarme bina metrekare maliyeti 2023 ne kadar oldu?

Peker GYO'nun Gravesend'daki bina ve arsasının değeri ne kadar?

Peker GYO, Gravesend'daki bina ve arsasının gayrimenkul değerleme raporunu yayınlandı. Peki Gravesend'daki bina ve arsasının arsasının değeri ne kadar?

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 250 yataklı ek bina inşa edilecek!

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 250 yatak kapasiteli ek bina inşa edilmesi için düğmeye basıldı. 

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Riskli bina sahipleri dikkat! Bina güçlendirme maliyeti ne kadar?

Ülkemizde son zamanlarda birçok farklı bölgede yaşanan depremler tedirginliğe sebep olurken, uzmanlar yaşanan son depremlerin büyük depremin habercisi olabileceğini öngörüyor. Peki bina güçlendirmeleri nasıl yapılmalı? Bina güçlendirmesinin maliyeti ne kadar?

Kumluca Devlet Hastanesi'ne ek bina müjdesi!

AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, Kumluca Devlet Hastanesi'ne yataklı ek bina ve 112 binası yapımı ihalesinin nisan ayında gerçekleşeceğini söyledi.

istanbulda bina ne sayısı Haberi

istanbulda bina ne sayısı

Yapı işleri

Apartman yapısı azaldı ev çoğaldı


Son aydan beri şehrimizde yapı işlerinde büyük bir durgunluk göstermektedir. Hele yeniden apartman yaptıran pek azdır. Buna mukabil bu sene ev tamiri, nihayet iki katlı ev yaptırmak için belediyeden ruhsatiye alanlar, geçen seneden fazladır. Bu sene yapılan apartmanların çoğu nihayet üç kattan fazla değildir.


Alakadarların fikrine göre Emlak Bankası gibi mali müesseselerin, ancak mesken inşaatına borç para vermeleri ve apartmanlara ikrazatta bulunmamaları büyük apartman yaptırmanın durmasında mühim amil olmuştur. Son beş senede yapılan apartmanların yüzde sekseni bankalardan alınan borç para ile tamamlanmıştır.


Akşam Gazetesi 8 Teşrinisani (Kasım) 1935


Abdullah Kutalmış...