28 / 03 / 2024

istanbulda hangi semtlerde imar planı askıda

istanbulda hangi semtlerde imar planı askıda

İstanbul'da 12 semtin imar planı askıya alındı. İmpo İmar Planlama kurucusu ve şehir plancısı Hüseyin Oflaz, “Değişen imar planları, metrekare ya da mülkün değer kaybına neden olabilir" dedi...

Ankara TOKİ kurası ne zaman çekilecek? Ankara’da TOKİ evleri hangi semtlerde yapılacak?

TOKİ Ankara kura tarihleri, tüm Ankaralılar tarafından merak edilmektedir. İşte TOKİ Ankara kura tarihlerine dair detaylar!

Moskova'da en pahalı konutlar hangi semtlerde?

Moskova’da ev fiyatlarının en pahalı olduğu yerler açıklandı. Açıklanan verilere göre; listenin ilk sırasında Patriarşiye Prudı bulunuyor. Patriarşiye Prudı’de ikinci el evlerde ortalama metrekare fiyatı 1 milyon 310 bin ruble oldu.

Türkiye’nin en çok ev aranan semtleri!

Hürriyet Emlak, Türkiye genelinde son 1 ayda en çok hangi semtlerde satılık ve kiralık ev aradığımızın listesini çıkardı. Verilere göre, İstanbul’da satılıklarda Beylikdüzü, kiralıklarda Kadıköy öne çıkıyor.

Ünlüler hangi semtlerde oturuyor?

Magazin gazetelerini süsleyen isimlerin evlerini hiç merak ettiniz mi? Türkiye'nin ünlü isimleri nerelerde oturuyor, en çok hangi semtleri tercih ediyor biliyor musunuz? İşte ünlü isimlerin oturdukları semtler ve evlerinin fiyatları...

Hangi dizi nerede çekiliyor? 

Birçok dizinin çekildiği mekanlar izleyiciler için merak konusu oluyor. İzleyicileri ekrana kilitleyen diziler bakın hangi semtlerde, hangi evlerde çekiliyor..

En az ve en çok konut satışları hangi semtlerde oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), her ay açıkladığı Konut Satış İstatistikleri kapsamında geçen aydan itibaren ilçelere ait verileri de açıklamaya başladı.

İstanbul'un en pahalı evleri hangi semtlerde?

EVA Gayrimenkul Değerleme’nin ‘2014 İstanbul Markalı Konut Araştırması’, şehrin 34 bölgesinde 1007 markalı konut projesinin yer aldığını, kent genelinde markalı konut sayısının 430 bine ulaştığını ortaya koydu.

Boşananlar hangi semtlerde oturmayı tercih ediyor?

ABD'li Gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams, evlilik ve boşanmaların ev tercihlerine etkisini mercek altına aldı. Boşananlar hangi semtlerde, nasıl evleri tercih ediyor? Neden? İşte yanıtı...

Marmaray nerelerden geçecek? İşte istasyonlar...

İstanbul'un ulaşım sorununa nefes aldırması planlanan Marmaray şu anda 5 durakta hizmet veriyor. Projede henüz tamamlanmayan etaplardaki 35 durağın ise 2016 yılında hizmete girmesi hedefleniyor. Peki Marmaray'ın hangi semtlerde istasyonu olacak?

Kayyum hangi hallerde atanır?

Kayyum (kayyım), belli bir iş için görevlendirilmiş olup, vesayet makamının talimatına aynen uymak zorunda oluyor. Peki kayyum hangi hallerde atanır? Kayyumluk görevi ne zaman sona erer?

Hangi evlere kredi verilir?

Konut kredisi tüketici kredilerinin bir çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi konutun teminat altına alınması şartı ile tüketiciye veriliyor. Peki, hangi evlere kredi verilir?

Vergi dairesi hangi bakanlığa bağlı?

Vergi daireleri ile ilgili esas ve usuller 24 Aralık 1994 tarih ve 22151 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Daireleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, vergi dairesi hangi bakanlığa bağlı?

Vergi dairesi hangi günler açık?

İstanbul'da 14 tanesi Tasfiye Vergi Dairesi olmak üzere toplam 69 tane vergi dairesi bulunuyor. Peki vergi borcunu ödemek için hangi günler vergi dairesine gidilmeli? Vergi dairesi hangi günler açık?

istanbulda hangi semtlerde imar planı askıda Haberi

istanbulda hangi semtlerde imar planı askıda



İstanbul'da 12 büyük semtin imar planları askıya çıktı. Plan; Tuzla, Ümraniye, Yukarı Dudullu, Şile, Yenibosna ve Büyükada gibi yerlerde oturanları etkileyecek. İtirazlar, 31 Ekim'e kadar ilçe belediyelerine yapılabilecek. İmpo İmar Planlama kurucusu Hüseyin Oflaz, itiraz edilmeyen değişikliklerin kabul edilmiş sayılacağını hatırlatarak, "Değişen planlar, gayrimenkulünüzün değer kaybetmesine neden olabilir' uyarısı yaptı.



İstanbul'da 12 semte ilişkin imar planları askıya çıktı. 2 Ekim 2014 tarihinde askıya çıkan imar planları, Büyükada, Kınalıada, Yenibosna, Fevzi Çakmak, Siyavuşpaşa, Soğanlı, Yenidoğan, Gaziosmanpaşa Karadeniz, Küçükçekmece Safra Mahallesi, Tuzla, Ümraniye Yukarı Dudullu ve Şile'de yer alan gayrimenkullerin sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Sözkonusu imar planları ile konut ihtiyacı ve kentsel dönüşüm sorunlarına çözümler geliştiriliyor. Askıdaki imar planlarına mülk sahipleri 31 Ekim 2014 tarihine kadar itiraz edebilecekler.


DEĞERİ ETKİLEYEBİLİR


Şehir Plancısı ve İmar Planlama...