27 / 04 / 2024

istanbulda ikinci evi olan kişi sayısı

istanbulda ikinci evi olan kişi sayısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ''Türkiye'de Aile Yapısı Araştırmaları İleri İstatistik Analizi Araştırması- 2013'' hazırladı. İkinci konut kullanım oranının en yüksek olduğu il İstanbul oldu.

Birden fazla evi olanlara ek vergi mi geliyor?

Konut sektörüne ilişkin olarak yapılanacak olan yeni düzenlemeler doğrultusunda, birden çok evi olanlar için vergi düzenlemesi olacağı kaydedildi. Bu vergi düzenlemesi ile beraber, ikinci evlerden itibaren daha yüksek oranda vergi ödemesi olarak yapılması planlanıyor. İşte haberin detayları...

Gayrimenkul yatırımcıları dikkat! İkinci evi olanlara ek vergi sinyali!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sektörüne ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu kapsamda Bakan Şimşek konutta 2. ve 3. evlere yeni vergi gelebileceğinden bahsetti. 

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Son dakika BDDK'dan konut kredisi kararı: İkinci evi almak isteyenlere büyük engel 

Son dakika haberi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) konut kredilerinde ve konut teminatlı kredilerde uygulanacak kredi değer oranlarında değişiklik yaptı. BDDK, mevcutta evi olanlara yeni alacakları evin değerinin yüzde 22,5'inden fazla konut kredisi verilmesini yasakladı. İşte haberi

Dünyanın en pahalı 10 evi seçildi!

Dünyanın en pahalı 10 evi seçildi. Dillere destan Zeki Paşa Yalısı, dünyanın en pahalı ikinci evi oldu. Tarihe tanıklık eden yalının fiyatı ise tam 95 milyon dolar....

İkinci eşin mirası çocuklara kalır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yakınım olan dört kardeşin babaları vefat etmişti, anneleri yeniden evlendi, ikinci kocasından çocuğu olmadı. İkinci eşin adına kayıtlı evi var. Bunun vefatı halinde, yakınım olan dört kardeşin bu ev üzerinde miras payı olacak mı?' sorusunu cevapladı.

İzmir'de ikinci kadın sığınma evi hizmete açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ikinci kadın sığınma evini hizmete açıyor. Engellilerin erişimine uygun olarak inşa edilen binada 12 oda yer alıyor.

Finlandiyalı milletvekili saunası için Meclisten ev ödeneği aldı!

Finlandiyalı milletvekili Ville Vahamaki'nin, ikinci evi olarak gösterdiği sauna için meclisten 13 bin avroluk harcama bütçesi aldı.

Finlandiyalı vekil meclisten saunası için ev ödeneği aldı!

Finlandiyalı milletvekili Ville Vahamaki'nin, ikinci evi olarak gösterdiği sauna için meclisten 13 bin avroluk harcama bütçesi aldığı belirlendi. 

Mersin İkinci Bahar Emekli Evi açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ‘İkinci Bahar Emekli Evi’nin açılışını yaptı.

Univa Öğrenci Evi Kampüsü'nde ikinci etap satışları başladı!

Univa Öğrenci Evi Kampüsü'nde ikinci etap satışları başladı. Erkanlı Grup tarafından hayata geçirilen proje Asset Campus iş birliğiyle Sakarya’da yükseliyor. 

Kit-Vak'ın ikinci konuk evinde sona gelindi!

Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİT-VAK) Başkanı Ramazan Soncul, Dokuz Eylül Üniversitesi ortaklığında inşa edilen ikinci hasta konuk evi yakında tamamlanacak.

İkinci evi alana konut hesabı yok!

Devlet destekli konut hesabı açılması ve işletilmesi ile devlet katkısına ilişkin esaslarda değişikliğe gidildi.

istanbulda ikinci evi olan kişi sayısı Haberi

istanbulda ikinci evi olan kişi sayısı

İkinci konut kullanım oranının en yüksek olduğu il İstanbul oldu. Bakanlıkça hazırlanan son çalışmayla ise bu iki araştırma karşılaştırıldı.


Bu çalışma raporuna göre, Türkiye'de hanede yaşayan kişilerin sayısı ortalama 3,6 kişi olarak belirlendi. Hanehalkı büyüklüğünün en fazla olduğu bölgeler Güneydoğu Anadolu, Ortadoğu Anadolu ve Kuzeydoğu Anadolu olarak tespit edildi. 


Ülke genelinde hanelerin yüzde 70'inin çekirdek ailelerden, yüzde 18'inin dağılmış ailelerden, yüzde 12'sinin ise geniş ailelerden oluştuğu belirlenirken, Türkiye'de hanelerin yarıya yakınının apartman dairesinde oturduğu ortaya çıktı.


Rapora göre, Türkiye'deki hanelerin yüzde 26'sı kiracı, yüzde 61'inde ise oturulan konut aile fertlerinden birine ait. İkinci konut kullanım oranının en yüksek olduğu il İstanbul iken, yazlık, köy evi, yayla evi gibi konutlarda yaşayanların oranı yüzde 20.


Türkiye genelindeki en yaygın konut büyüklüğü, yüzde 43 ile 2+1...