20 / 04 / 2024

İstanbulda okullar yeniden inşa edilecek

İstanbulda okullar yeniden inşa edilecek

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), İstanbul’daki okulların sismik risk karşısındaki durumlarını incelemeye devam ediyor. 13 okul daha yıkılarak yerlerine depreme karşı dayanıklı inşa edilecek.

Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman sona erecek? İşte 2023-2024 MEB eğitim öğretim yılı takvimi

Yaz tatili bitiyor, okullar yeniden açılıyor. İşte okulların açılacağı tarih...

Çanakkale'de yıkım kararı verilen okullar meclis gündeminde!

Çanakkale'de yıkım kararı verilen okullara ve bu okulların yeniden inşası için yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Malatya'daki depremde hasar gören okullar yeniden yapılıyor!

Malatya'da, Elazığ Sivrice merkez üslü 24 Ocak'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem ve sonrasındaki artçı sarsıntılarda hasar görünce yıkılan bazı okullar yeniden inşa edilirken, 31 okul ve 4 yapı ise güçlendiriliyor...

Köy okulları açılsın, bakım ve onarımını biz yapalım!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, kapatılan köy okullarının yeniden açılmasıyla ilgili bir mesaj yayınladı.

İstanbul'da 283 okul yıkılıp yeniden inşa edildi!

İstanbul Valisi Yerlikaya, "İstanbul’da 1999'dan önce inşa edilen ve Deprem Güvenlik Analizleri'ne göre riskli bulunan 283 okulu yıkıp yeniden inşa ettik. Bu okulların 800'ünü güçlendirdik. 47 okulumuzun yapımı devam ediyor" dedi...

İzmir'de yıkılmasına karar verilen okullar ve yapım durumları mecliste!

İzmir'de 2016-2019 yıllarında yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilen okullar ve yapım durumları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hakkari Yüksekova'daki okullar yeniden inşa ediliyor!

Hakkari Yüksekova'da terör saldırılarında zarar gören okulların yerine yenilerinin yapılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Yüksekova'da yıkılan okullar yeniden yapılıyor!

Hakkari'nin Yüksekova bölgesinde teröristlerin yıktığı okullar yeniden inşa ediliyor. Terörden zarar gören okulların yeniden inşa edilmesi edilmesi için çalışmalar hızlandı.

Suriye'deki sağlık merkezlerinin ve okulların yeniden imar edilmesi istendi!

Suriye İnsan Hakları Ağı tarafından hazırlanan askeri müdahalesinin bilançosuna ilişkin raporda, Rusya'nın bombaladığı sağlık merkezlerinin ve okulların yeniden imar edilmesi istenildi.

Siirt'te okullar yeniden inşa ediliyor!

Siirt'te önceki yıl 6-7 Ekim'de gerçekleştirilen saldırılarda tahrip edilen okul ve kütüphanelerin yerine yenileri inşa ediliyor. İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, 14 okulun yapımının tamamlandığına ve 16 okulun inşaatının sürdüğüne dikkati çekti.

İPKB İstanbul'da 28 okulu yıkıp yeniden yapacak!

Olası bir depreme karşı İstanbul'daki okulların yeniden yapımını gerçekleştiren İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), 3'iü engelli okulu olmak üzere 28 okulu daha yıkıp yeniden yapacak.

İPKB, İstanbul'daki 28 okulu yıkıp yeniden yapacak!

Depreme karşı İstanbul'daki okulların yeniden yapımını gerçekleştiren İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), 3'ü engelli okulu olmak üzere 28 okulu daha yıkıp yeniden yapacak.

İstanbul'da 28 okul yeniden yaptırılacak!

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi, 28 okulu daha yıkıp yeniden yapıyor. Okullar tamamlandığında 33 bin 72 öğrenci güvenli bir şekilde eğitim alma imkânına kavuşacak.

İstanbulda okullar yeniden inşa edilecek Haberi

İstanbulda okullar yeniden inşa edilecek

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), İstanbul’daki okulların sismik risk karşısındaki durumlarını incelemeye devam ediyor.13 okul daha yıkılarak yerlerine depreme karşı dayanıklı, güvenli ve modern okullar inşa edilecek.


İPKB Direktörü Kazım Gökhan Elgin, inceleme sonuçlarına göre binaların yıkılarak depreme dayanıklı yeniden inşasına karar verildiğini kaydetti. 13 okul tamamlandığında 434 derslikte 21 bin 980 öğrenci güvenli bir şekilde eğitim alacak. İPKB tarafından yapılacak okullarda öğrencilerin daha modern, ferah ve güvenli koşullarda eğitim görmesi hedefleniyor. Bu amaçla, 2006’dan bu yana İSMEP yatırımlarının yüzde 51’i, eğitim yapılarının güçlendirilmesinde ya da yıkılıp yeniden yapımında kullanıldı. 


DERSLİK SAYISINDA ARTIŞ 


İstanbul’da okul yatırımlarıyla 1.5 milyona yakın öğrenci güvenli eğitim olanağına kavuştu. Yeni okullar daha çok dersliğe sahip olmasının yanında çevreye de duyarlı. Bulunduğu arazinin koşullarına ve topoğrafyasına...