27 / 04 / 2024

istanbulun lüxs semtleri

istanbulun lüxs semtleri

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul'da lüks binalar kiracı bulamıyormuş. Bunun ise iki sebebi varmış, iktisadi darlık ve çok fazla inşaatın yapılmasıymış. Kiralar en çok Maçka, Taksim ve Ayaspaşa'da düşmüş.

Depremde İstanbul'un hangi semtleri daha riskli? 

Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem bina dayanıklılığının ne kadar önemli olduğunu bir defa daha ortaya çıkardı. Peki depremde İstanbul'un hangi semtleri daha riskli? 

İşte ünlülerin merak edilen lüks evleri!

Türkiye'nin ünlü isimlerinin yaşadığı evleri oldukça merak ediliyor. Peki, ünlüler nasıl evlerde yaşıyor, hangi semtleri tercih ediyor?  İşte ünlülerin muhteşem evleri…

Ünlüler en çok hangi semtleri tercih ediyor? 

Ünlü isimler en çok hangi semtleri tercih ediyor, nasıl evlerde oturuyor? İşte ünlülerin evleri... 

Bursa markalı konutta cazibe merkezi oldu!

Türkiye'nin sanayi kentlerinden Bursa, son yıllarda markalı konut yatırımları bakımından da gelişim gösteriyor. Markah konutta Bursa'nın öne çıkan bölgelerim ise Balat ve Nülüfer semtleri oluşturuyor.

1998 yılında Fener ve Balat restore edilecekmiş!

1998 yılında tarihi Fener ve Balat semtleri restore edilecekmiş. Fatih Belediyesi ve UNESCO tarafından ortaklaşa gerçekleşecek proje, 17 milyon dolara mal olacakmış ve Avrupa Birliği de 6 milyon dolarlık yardımda bulunacakmış.

Eva Gayrimenkul Torbalı emlak fiyatlarını değerlendirdi!

İlçedeki inşaat patlaması artık emlak uzmanlarınca araştırmaya değer duruma geldi. Torbalı'da fiyatların adeta MR'ını çeken Eva Gayrimenkul'un elde ettiği rakamlar İzmir'in lüks semtleri ile yarışır hale geldiğini gösteriyor.

1945 yılında Pendik'in bucak yapılması istenmiş!

1945 yılında Pendik'in kasaba ve köylerden meydana gelen, ilçeden küçük bir mülki idare bölümü olan bucak yapılması istenmiş. Dolapdere, Kurtköy, Yayalar gibi semtleri de kendi bölgesine alması istenmiş.

İstanbul’un A+ semtleri Beşiktaş, Adalar ve Kadıköy oldu!

Türkiye Sosyo-Ekonomik Derecelendirme (SED) Çalışmaları 2014 birinci yarıyıl ilçe ve mahalle değerlendirme sonuçlarını açıkladı. REIDIN-SED Raporu’na göre İstanbul’un A+ semtleri Beşiktaş, Adalar ve Kadıköy oldu.

İstanbul'un tüm semtleri 1934 yılında elektriğe kavuşmuş!

1934 yılının sonunda İstanbul'un tüm semtleri elektriğe kavuşacakmış. Elektrik Şirketi ile yapılan anlaşmada şirkete beş yıl müddet verilmiş. Şirket bu beş senenin sonunda İstanbul'da aydınlatılmamış semt bırakmayacakmış.

İstanbul’un en çok prim yapan semtleri!

Metrekare.com'un araştırmasına göre özellikle Beşiktaş ve Şişli’ye bağlı semtlerde emlak fiyatlarında artış görülürken Ataşehir, Sarıyer, Beylikdüzü ve Esenyurt’un bazı semtleri de sıralamada yer buldu.

İstanbul'un hangi semtleri deprem açısından güvenli?

Ülkemizde kimi bölgeler depremden az etkilenirken kimi bölgeler ise başlı başına bir deprem bölgesi olma niteliğine sahip oluyor. Peki İstanbul'un hangi semtleri deprem açısından güvenli? İşte yanıtı...

İspanya'da lüks semtlerdeki evlere el konuluyor!

İspanya'da işsizlik artıyor, emlak fiyatları da düşüşte. Çünkü bankalar, mortgage yani "tutsat" kredilerini ödeyemeyenlerin evlerine el koyuyor. Ülkede, bir zamanların lüks semtleri hayalet kasabalara dönüşüyor

Batılılaşan İstanbulun Rum Mimarları sergisi 3 Aralık'a kadar açık!

Zoğrafyon Lisesi Mezunlar derneği yeni bir projeyle karşımızda: “Batılılaşan İstanbul’un Rum Mimarları sergisi.” İstanbul 2010 Ajansı’nın desteğiyle düzenlenen sergi, eski İstanbullu Rumlar’ın şehirde bıraktığı izleri bu

istanbulun lüxs semtleri Haberi

istanbulun lüxs semtleri

Lüks binalar kiracı bulamıyor


İki seneden beri ev kiraları muhim surette düşmüştür. Bunun iki sebebi vardır. İktisadi darlık ve hayatın ucuzlaması, ikincise de bir kaç sene evveline nisbeten şehrimizdeki inşaatın artmasıdır. Fakat ancak bu kiralar her nevi mesken ve binalarda aynı derecede düşmüş değildir. Yapılan bir tetkike göre eski kira bedelini en ziyade kaybeden binalar, Taksim'de, Maçka ve Ayaspaşa gibi yerlerde inşa edilen birinci sınıf lüks apartmanlardır. Bu apartmanların çoğu boştur


Son zamanlarda kiracısız kalan bu apartmanlar, kira ücretlerini yüzde kırk, hatta yüzde elli nisbetinde azaltmaya mecbur olmuşlardır. Artık bir çok aileler lüks apartmanlardan ziyade orta tertip apartmanlara naklediyor.


Akşam Gazetesi 22 Ağustos 1933



Abdullah Kutalmış...