19 / 04 / 2024

İstinyepark inşaat davası

İstinyepark inşaat davası

İzmir'de mahkeme kararına rağmen AVM ve otel inşaatı hızla yükseliyor. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Güler Işık’ın inşaat firmasına açtığı davada karar!

Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Işık Fatih'teki binasının yenilenmesi için anlaşma yaptığı inşaat davasına dava açmıştı. Söz konusu davada mahkeme tarafından karar verildi.

Güler Işık inşaat firmasıyla mahkemelik oldu!

Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Işık Fatih'teki binasının yenilenmesi için anlaşma yaptığı inşaat davasına dava açtı. 

Metsan İnşaat'ın konkordato davasında yeni gelişme!

Yaklaşık 2 sene önce İstanbul'da Nexus projesini hayata geçiren Metsan inşaat'ın konkordato ilan etmişti. Geçtiğimiz hafta şirketin konkordato süreci tamamlandı ve bankalarla uzlaşma sağlandı. Peki ne oldu? İşte detaylar...

Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

1986 yılında yurtiçi ve yurtdışı inşaat, restorasyon, taahhüt işlerini hayata geçirmek için kurulan Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

Emay İnşaat'ın konkordato davası için karar alındı!

İstanbul'da gerçekleştirdiği projelerle tanınan, 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay inşaat, 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Konkordato davası için karar alındı.

TACA İnşaat'ın konkordato davasında flaş gelişme!

1988 yılından bu zamana kadar inşaat sektöründe sayısız projeye imza atan TACA İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. TACA İnşaat hakkında yeni bir karar alındı. 

TACA İnşaat'ın konkordato davasında yeni gelişme!

1988 yılından bu zamana kadar inşaat sektöründe sayısız projeler hayata geçiren TACA İnşaat, konkordato talep etmişti. Konkordato talep eden TACA İnşaat hakkında yeni bir karar alındı. 

Kayı İnşaat'ın duruşması 16 Nisan'da!

1991'de endüstriyel binaların inşaatıyla faaliyetine başlayan Kayı İnşaat, sektörde yaşadığı mali sorunlarını aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirketin konkordato davasında yeni bir gelişme yaşandı.

TACA İnşaat'ın konkordato davasında şok gelişme!

1988 yılından bu zamana kadar inşaat sektöründe sayısız projelere imza atan TACA İnşaat maddi anlamda zor süreçten geçiyor. Konkordato talep eden TACA İnşaat hakkında yeni bir karar verildi.

Almanya'da 226 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı!

Almanya'da bu senenin şubat ayında bin 529 işletme iflas açıkladı. İflaslardan en fazla 255 iflas davasıyla motorlu taşıtların bakım ve onarımı dahil toptan ve perakende ticaret sektörü etkilendi. Bunu 226 iflas başvurusuyla inşaat sektörü takip etti.

Kanal Bolu projesi için iptal davası açıldı!

Bolu’nun en verimli tarım ovasında inşa edilecek 12 metre yüksekliğinde ve 70 metre genişliğindeki çevre yolu inşaatına “Kanal Bolu’’ adını veren halk, proje için iptal davası açtı.

Kocaelili inşaat firmasına 1 yıl konkordato!

Kocaelili inşaat firması Karaçavuş İnşaatın konkordato davası yeniden görüldü.

Hasan Akgün’e marina inşaatı davası!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'ün Büyükçekmece Yat Limanı projesinin inşaatını bir Alman firmasına ihale ettiği iddia edildi. Firma dolandırıcılıktan ceza alınca ihale Akgün’ün kardeşinin ofisine geçti. Akgün'e ise dava açıldı.

İstinyepark inşaat davası Haberi

İstinyepark inşaat davası

İzmir'de mahkeme kararına karşı AVM ve otel inşaatı yükseliyor. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne göre inşaat yasaya aykırı değilken, Balçova Belediyesi de inşaatı durdurma kararı aldı. Durum üzerine Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği suç duyurusunda bulundu.

Ulusal Gazete'de yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan durdurulan inşaat ile ilgili "yasaya aykırı bir durum yok" diye konuştu. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğİ'nden İl çevre müdürüne cevap geldi. 

İzmir Şehir Plancıları Odası Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, hem Çevre İl Müdrülüğü'nün hem de CHP’nin Balçova Belediyesi’nin mahkeme kararına uymadığını söyledi. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İzmir İl Koordinasyon Kurulu, ÇED olumlu kararının iptali yönündeki mahkeme kararını uygulamayanlar hakkında suç duyurusunda...